Jaký router na ADSL koupit ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Noradu
Nováček
Nováček

Jaký router na ADSL koupit ?

Příspěvek od Noradu »

Můžete mi dát typ na dobrý ADSL router ? Potřebuju k internetu připojit 4 PC,
a hledam něco v ceně zhruba do 3500Kč. Jde mi taky o to aby se dal jednoduše konfigurovat
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

teď jsem měl v prackách Zyxel Prestige (nějak takto je ten název) a maximální spokojenost, konfigurace přehledná :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Já používám d-link (asi za 1200kč) a taky jednoduché a přehledné nastavení.
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
Hajs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hajs »

doporučuju speed touch 510i , 4 portovej ...
!NO inet - NO fun!
Noradu
Nováček
Nováček

ADSL + WiFi

Příspěvek od Noradu »

Ještě bych se zeptal na nějaký router, který kromě víše uvedeného rovněž funguje jako WiFi AP (nejlépe B/G), a kdyby měl i printserver (na USB) tak by to taky nebylo na škodu
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Jaký router na ADSL koupit ?

Příspěvek od kuavik »

Noradu píše:Můžete mi dát typ na dobrý ADSL router ? Potřebuju k internetu připojit 4 PC,
a hledam něco v ceně zhruba do 3500Kč. Jde mi taky o to aby se dal jednoduše konfigurovat
ovislink arm-104, cena kolem 1500,-, naprosto jednoducha konfigurace, strcis cd, napises prihlasovaci meno a heslo no a jeto. :wink:
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
LeV
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LeV »

ADSL modem, router wifi, 4port switch je suprovej 3COM office http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=49397 za ty prachy.....
Mám ho skoro měsíc a jede nonstop se třema PC bez problému.
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
Don Carlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od Don Carlos »

Umí některý z těch routerů co tu popisujete, omezit bandwidth na usera nebo na port ???
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Don Carlos píše:Umí některý z těch routerů co tu popisujete, omezit bandwidth na usera nebo na port ???
:D to by byla bomba, ale v této cenové relaci o ničem takovém nevím (ten Zyxell to rozhodně neumí) a pochubuju, že Ti ostatní by na tom byly líp
Semi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Semi »

Koukni na tohle je to sice jenoum router bez wifi http://www.inwifi.cz/eshop/index.php?go ... t=4&sub=11 , ale za 1500 super. Kdybych neměl meho dlinka tak koupim toto.
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Don Carlos píše:Umí některý z těch routerů co tu popisujete, omezit bandwidth na usera nebo na port ???
Vyborne routery, ktere umi omezovat bandwith na jednotlive porty (ne na IP, coz se da obejit) dela Draytek. Jen cenove je to smaozrejme trochu vyse.

podivej se na stranky dovozce: www.attel.cz
Don Carlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od Don Carlos »

Jo, to byl jen dotaz :)
Osobně to řeším monowallem...
macabre
Nováček
Nováček

smerovani portu pres NAT

Příspěvek od macabre »

pavel.minarik píše:teď jsem měl v prackách Zyxel Prestige (nějak takto je ten název) a maximální spokojenost, konfigurace přehledná :wink:
souhlas se vsim, jen se mi s timhle previtem absolutne nedari presmerovat blbou 25-ku port na nas vnitrni postovni server. vse je nastaveno podle manualu, vse se zda v poradku, jen se mi proste ten nas postak z venku nehlasi. nevis proc?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: smerovani portu pres NAT

macabre píše:souhlas se vsim, jen se mi s timhle previtem absolutne nedari presmerovat blbou 25-ku port na nas vnitrni postovni server. vse je nastaveno podle manualu, vse se zda v poradku, jen se mi proste ten nas postak z venku nehlasi. nevis proc?
je mi líto, nikdy jsem to takto nekonfigurovat, zkusil bych ale následující věc:
nějaké jiné porty se Ti propustit (namapovat) daří? předopkládám že ano, tak zkus tu 25 namapovat na něco jinýho (jinou službu, třeba FTP) a vyzkoušej funkčnost abys vyloučil možnost, že sice router propustí, ale za ním jaksi nikdo neodpovídá
Psychoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psychoz »

na diagnostikovani takovejch sitovejch problemu se da vhodne pouzit netcat, de stahnout verze pro unixovy systemy a i pro win

staci na stroji ke kterymu se chces pripojit spustit netcat aby poslouchal na urcitym portu, a pak se na to pokusit pripojit, tim se spolehlive zjisti jestli dane spojeni funguje

netcat posloucha na TCP portu 25:
nc -v -l -p 25

vyzkouset spojeni se da jakymkoliv programem ktery umi vytvorit TCP spojeni, dalsi netcat, telnet, browser... proste cokoliv, pokud se testuje presmerovani portu, tak pozadavek musi prijit z internetu, de pouzit browser pripojeny na proxy server, portscan ze stranky ktera prodava domaci firewallly na windows...
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“