Logout script ve Windows

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Fenix
Nováček
Nováček

Logout script ve Windows

Příspěvek od Fenix »

Udělat login script je jednoduché - stačí do nabídky po spuštění vložit zástupce skriptu. Znáte ale někdo nějaký způsob jak udělat logout script? Tzn. script, který se spustí při vybrání "odhlásit uživatele" respektive "vypnout počítač" a dokud se neprovede celý, nedojde k odhlášení/vypnutí?

Technicky mi jde o to, jak na dvou místech synchronizovat poštu - umím napsat program který mi potřebné soubory natáhne z FTP nebo je tam zase vrátí, ale jak to zautomatizovat?
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Nebude spíš jednodušší napsat skript pro synchronizaci, na jeho konec potom umístit volání Shutdownu a počítač vypínat přes zástupce toho skriptu? Poslední řádek kódu bude třeba v JS vypadat asi takhle:

(new ActiveXObject("Shell.Application")).ShutdownWindows();
..
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

jde to, jdou udělat startup, shutdown i logon, logoff skripty.
Spustíš si program mmc (ve Start->Spustit...), klikneš na menu Konzola, vybereš přidat, nebo odebrat modul snap-in..., v okně klikneš na Přidat..., zybereš Zásady skupiny, klikneš na přidat, dokončit, zavřít a OK, v okně mmc se ti objeví nastavení pro tvůj počítač, když rozbalíš Konfigurace počítače->Nastavení systému windows->skripty, můžeš zvolit spouštěcí a ukončovací skripty, když rozbalíš Konfigurace uživatele->Nastavení systému windows->skripty, můžeš zvolit přihlašovací a odhlašovací skripty 8)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Fenix
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fenix »

Super, hotovo, díky.
majkl.lowec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl.lowec »

hodil sem si do XP Service Pack 1 a ted kdyz my naskočí spořič a pak hejbnu myší nemám tam normal screen ale to login okno, cvaknu na ikonku a Ok, ale jak to nastavit, aby tam tohle nebylo??? a navíc se mi nějak kousnul Outlook Ex - nechce mi měnit identity, vypadá že přepna a ale hodí to zpátky vesele jen tu hlavní identitu....
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

majkl.lowec píše:hodil sem si do XP Service Pack 1 a ted kdyz my naskočí spořič a pak hejbnu myší nemám tam normal screen ale to login okno, cvaknu na ikonku a Ok, ale jak to nastavit, aby tam tohle nebylo??? a navíc se mi nějak kousnul Outlook Ex - nechce mi měnit identity, vypadá že přepna a ale hodí to zpátky vesele jen tu hlavní identitu....
co to ma spolecneho s timhle threadem?? :?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Dony píše:jde to, jdou udělat startup, shutdown i logon, logoff skripty.
Spustíš si program mmc (ve Start->Spustit...), klikneš na menu Konzola, vybereš přidat, nebo odebrat modul snap-in..., v okně klikneš na Přidat..., zybereš Zásady skupiny, klikneš na přidat, dokončit, zavřít a OK, v okně mmc se ti objeví nastavení pro tvůj počítač, když rozbalíš Konfigurace počítače->Nastavení systému windows->skripty, můžeš zvolit spouštěcí a ukončovací skripty, když rozbalíš Konfigurace uživatele->Nastavení systému windows->skripty, můžeš zvolit přihlašovací a odhlašovací skripty 8)
a co probuzeni / uspani systemu ??? o to jsem se vzdycky snazil, ale bezvysledne.. :(
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“