Odtraneni chladice z procesoru AMD Athlon 64 3000+ s939
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- mad_skaarj
- Nováček

-
Sundavani
Nejde o to kolikrat ale kdyz se to nekdy musi sundat a procesor je tam tak privareny ze se vytrhne ze socketu tak to aj trochu srdce zabusi nez se zjisti jestli je vsecko ok u procaku za 5 litru. S tou pastou tam zkusim dat stribrnou tak co vim nikdy mnoc nelepila oproti bile ale to bylo na AMD K7.
- mandarinka
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- BeachKEN
- Nováček

-
Ano, ale to by se muselo jednat o starší Arctic Silver 3, jelikož 5 je již se silikonovou bází a tudíž je nevodivá. A pokud vím, tak CPU natíráš pastou, když je zasezené v socketu, takže to nemá šanci se tam dostat.mandarinka píše:Nevim slysel jsem ze ta stribrna je naprd kdyz se ti treba pri sundavani chladice dostane krapet te pasty na "packy" toho cpu a ty ho spatne ocistis a das ho do desky tak ti shori..
Intel 3570K@4,2GHz 1,08V / Scytche Big Shuriken 2 rev.B / AsRock Extreme4-m / 16GB Crucial Ballistix Tactical@1600 CL8 / MSI R7870 TF @ 1120/2600 / Intel 330 180GB / WD Black 500GB / Lian Li Cowry PC-U6 / Seasonic M12II 520W /
Apple MacMini + Intel 330 180GB + Crucial 8GB RAM
Apple MacBook Pro (mid 2012) + Crucial 8GB RAM
Xbox 360 Slim Premium
- marosh
- Nováček

-
Tak som prave vcera vymenil boxovany chladic za Zalman7000. Najskor som procesor zatazil programom Prime95, aby sa vsetko dobre prehrialo. Potom vypol comp a pomaly skusil otocit odopnuty chladic do strany, az pokial mi dovolila umelohmotna ohrada okolo CPU (motherboard v popise). Chladic sa bez problemov posunul a potom uz nebol problem ho vytiahnut. Podla navodu na Zalmana treba nasadit na motherboard backplate. Ale MSI Neo2 Platinum tam uz backplate ma a odstranenie by asi nebolo jednoduche. Tak som pouzil backplate dodany s motherboardom, ale nan nepasuju skrutky dodane so Zalmanom. Tak som odstranil umelohmotnu ohradu okolo CPU a srobiky, ktorymi bola prichytena som pouzil na uchytenie Zalmana. Vsetko vyzera v pohode. Je to dost natesno. Chladic je od pamati cca 2 mm a od grafiky cca 5 mm. Pamate mam v slote 1 a 2 (pracuju stabilnejsie nez v slote 3 a 4) Teplota pri Prime95 klesla o cca 8-10 °C (z 54-56 na 44-46). V klude teplota klesla cca 4 °C (z 38 na 34) pri rovnakej teplote okolia. Teraz otazocka: Pri boxovanom chladici mi program Speedfan ukazoval otacky ventilatora na CPU, po vymene za Zalmana uz otacky na CPU nedetekuje. V BIOSE ich mozem sledovat bez problemu. Neviete niekto poradit ako to urobit aby som mal znovu otacky na CPU ventilatore znovu v speedfane?
MSI Neo2 Platinum AMD 3000+@2250 2x512 Dual MB Kingston Value @ 2.5-3-3-6 XFX 6600 GT (500@575/1000@1200) WD 160 GB SB Audigy Creative Inspire 5.1
- xmartinx
- Začátečník

nezavisi to nahodou od toho, ci je doska schopna precitat udaje toho vetraka na zalmanovi? ak hej tak preto, alebo si to zapojil do ineho FAN konektoru...
btw. mozem chladic CPU v pohode prehodit na iny konektor napr. FAN1, bez nejakej ujmy? lebo CPUFAN konektor mam blizsie k vetraku, ktory som zabudoval na zadnej strane case a nechce sa mi nadrabat kablik-nepotrebujem aby mi tam vysel kabel krizom cez dosku...
doska je k8n neo2 platinum
btw. mozem chladic CPU v pohode prehodit na iny konektor napr. FAN1, bez nejakej ujmy? lebo CPUFAN konektor mam blizsie k vetraku, ktory som zabudoval na zadnej strane case a nechce sa mi nadrabat kablik-nepotrebujem aby mi tam vysel kabel krizom cez dosku...
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nemělo by to vadit, akorát pokud máš nějakej prográmek na monitorování otáček větráků, tak je tam budeš mít přeházené. (i v BIOSu)xmartinx píše:nezavisi to nahodou od toho, ci je doska schopna precitat udaje toho vetraka na zalmanovi? ak hej tak preto, alebo si to zapojil do ineho FAN konektoru...![]()
btw. mozem chladic CPU v pohode prehodit na iny konektor napr. FAN1, bez nejakej ujmy? lebo CPUFAN konektor mam blizsie k vetraku, ktory som zabudoval na zadnej strane case a nechce sa mi nadrabat kablik-nepotrebujem aby mi tam vysel kabel krizom cez dosku...![]()
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- marosh
- Nováček

-
No prave doska tie otacky detekuje (ako som pisal v BIOSe su), ale speedfan ich necita. Zalman je zapojeny presne do toho isteho konektoru ako bol predtym box.xmartinx píše:nezavisi to nahodou od toho, ci je doska schopna precitat udaje toho vetraka na zalmanovi? ak hej tak preto, alebo si to zapojil do ineho FAN konektoru...![]()
btw. mozem chladic CPU v pohode prehodit na iny konektor napr. FAN1, bez nejakej ujmy? lebo CPUFAN konektor mam blizsie k vetraku, ktory som zabudoval na zadnej strane case a nechce sa mi nadrabat kablik-nepotrebujem aby mi tam vysel kabel krizom cez dosku...![]()
MSI Neo2 Platinum AMD 3000+@2250 2x512 Dual MB Kingston Value @ 2.5-3-3-6 XFX 6600 GT (500@575/1000@1200) WD 160 GB SB Audigy Creative Inspire 5.1