Odtraneni chladice z procesoru AMD Athlon 64 3000+ s939

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

mad_skaarj
Nováček
Nováček

Sundavani

Příspěvek od mad_skaarj »

Nejde o to kolikrat ale kdyz se to nekdy musi sundat a procesor je tam tak privareny ze se vytrhne ze socketu tak to aj trochu srdce zabusi nez se zjisti jestli je vsecko ok u procaku za 5 litru. S tou pastou tam zkusim dat stribrnou tak co vim nikdy mnoc nelepila oproti bile ale to bylo na AMD K7.
mandarinka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mandarinka »

Nevim slysel jsem ze ta stribrna je naprd kdyz se ti treba pri sundavani chladice dostane krapet te pasty na "packy" toho cpu a ty ho spatne ocistis a das ho do desky tak ti shori.. :?
BeachKEN
Nováček
Nováček

Příspěvek od BeachKEN »

mandarinka píše:Nevim slysel jsem ze ta stribrna je naprd kdyz se ti treba pri sundavani chladice dostane krapet te pasty na "packy" toho cpu a ty ho spatne ocistis a das ho do desky tak ti shori.. :?
Ano, ale to by se muselo jednat o starší Arctic Silver 3, jelikož 5 je již se silikonovou bází a tudíž je nevodivá. A pokud vím, tak CPU natíráš pastou, když je zasezené v socketu, takže to nemá šanci se tam dostat.

Intel 3570K@4,2GHz 1,08V / Scytche Big Shuriken 2 rev.B / AsRock Extreme4-m / 16GB Crucial Ballistix Tactical@1600 CL8 / MSI R7870 TF @ 1120/2600 / Intel 330 180GB / WD Black 500GB / Lian Li Cowry PC-U6 / Seasonic M12II 520W /
Apple MacMini + Intel 330 180GB + Crucial 8GB RAM
Apple MacBook Pro (mid 2012) + Crucial 8GB RAM
Xbox 360 Slim Premium
marosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od marosh »

Tak som prave vcera vymenil boxovany chladic za Zalman7000. Najskor som procesor zatazil programom Prime95, aby sa vsetko dobre prehrialo. Potom vypol comp a pomaly skusil otocit odopnuty chladic do strany, az pokial mi dovolila umelohmotna ohrada okolo CPU (motherboard v popise). Chladic sa bez problemov posunul a potom uz nebol problem ho vytiahnut. Podla navodu na Zalmana treba nasadit na motherboard backplate. Ale MSI Neo2 Platinum tam uz backplate ma a odstranenie by asi nebolo jednoduche. Tak som pouzil backplate dodany s motherboardom, ale nan nepasuju skrutky dodane so Zalmanom. Tak som odstranil umelohmotnu ohradu okolo CPU a srobiky, ktorymi bola prichytena som pouzil na uchytenie Zalmana. Vsetko vyzera v pohode. Je to dost natesno. Chladic je od pamati cca 2 mm a od grafiky cca 5 mm. Pamate mam v slote 1 a 2 (pracuju stabilnejsie nez v slote 3 a 4) Teplota pri Prime95 klesla o cca 8-10 °C (z 54-56 na 44-46). V klude teplota klesla cca 4 °C (z 38 na 34) pri rovnakej teplote okolia. Teraz otazocka: Pri boxovanom chladici mi program Speedfan ukazoval otacky ventilatora na CPU, po vymene za Zalmana uz otacky na CPU nedetekuje. V BIOSE ich mozem sledovat bez problemu. Neviete niekto poradit ako to urobit aby som mal znovu otacky na CPU ventilatore znovu v speedfane?
MSI Neo2 Platinum AMD 3000+@2250 2x512 Dual MB Kingston Value @ 2.5-3-3-6 XFX 6600 GT (500@575/1000@1200) WD 160 GB SB Audigy Creative Inspire 5.1
xmartinx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmartinx »

nezavisi to nahodou od toho, ci je doska schopna precitat udaje toho vetraka na zalmanovi? ak hej tak preto, alebo si to zapojil do ineho FAN konektoru... :roll:

btw. mozem chladic CPU v pohode prehodit na iny konektor napr. FAN1, bez nejakej ujmy? lebo CPUFAN konektor mam blizsie k vetraku, ktory som zabudoval na zadnej strane case a nechce sa mi nadrabat kablik-nepotrebujem aby mi tam vysel kabel krizom cez dosku... :oops:

doska je k8n neo2 platinum :D
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

xmartinx píše:nezavisi to nahodou od toho, ci je doska schopna precitat udaje toho vetraka na zalmanovi? ak hej tak preto, alebo si to zapojil do ineho FAN konektoru... :roll:

btw. mozem chladic CPU v pohode prehodit na iny konektor napr. FAN1, bez nejakej ujmy? lebo CPUFAN konektor mam blizsie k vetraku, ktory som zabudoval na zadnej strane case a nechce sa mi nadrabat kablik-nepotrebujem aby mi tam vysel kabel krizom cez dosku... :oops:

Nemělo by to vadit, akorát pokud máš nějakej prográmek na monitorování otáček větráků, tak je tam budeš mít přeházené. (i v BIOSu) :wink:

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
marosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od marosh »

xmartinx píše:nezavisi to nahodou od toho, ci je doska schopna precitat udaje toho vetraka na zalmanovi? ak hej tak preto, alebo si to zapojil do ineho FAN konektoru... :roll:

No prave doska tie otacky detekuje (ako som pisal v BIOSe su), ale speedfan ich necita. Zalman je zapojeny presne do toho isteho konektoru ako bol predtym box.
MSI Neo2 Platinum AMD 3000+@2250 2x512 Dual MB Kingston Value @ 2.5-3-3-6 XFX 6600 GT (500@575/1000@1200) WD 160 GB SB Audigy Creative Inspire 5.1
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Ja bych hlavne nepouzival tu termotransferovou srajdu na box chladicich...s dobrou teplovodivou pastou se to nemuze stat....takle sem "odstranil" 3 piny u sveho prvniho box procesoru :sad:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“