Co koupit,nebo jak mám zchladit procesor Intel Pentium 4!
Moderátor: morke
- bodys
- Nováček

-
Co koupit,nebo jak mám zchladit procesor Intel Pentium 4!
Tenhle problém mě trápí od té doby co jsem poskládal comp a to i přes to že používám ultra tíchý chladič od firmy ZALMAN.Teplota se pohybuje mezi 80-90 stupni a to pouze u náročných aplikací,dost mě to štve a myslím že nejsem sám kdo má podobný problém.Jde mi o to kdo ví co na to pomáhá a mohl poradit co mám koupit aby zmizelo tohle přehřívání procesoru.Díky za případnou radu. 
- Slezman
- Středně pokročilý

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Northwood, nebo Prescott ? Co má být ten "tichý chladič Zalman" ? Jestli je to nějakej z řady CNPS7000, tak ty jsou neuvěřitelně účinný. Nesedí ti na tom procesoru blbě ? Sáhni na něj, při těchhle teplotách by musel bejt naprosto žhavej...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- bodys
- Nováček

-
Je to Prescott 3,2 a ZALMAN CNPS7000B-ALCU,ten chladič jsem tam dával osobně a drží dobře,snad že by nedoléhal pořádně k procesoru.Nevím....TomV píše:Northwood, nebo Prescott ? Co má být ten "tichý chladič Zalman" ? Jestli je to nějakej z řady CNPS7000, tak ty jsou neuvěřitelně účinný. Nesedí ti na tom procesoru blbě ? Sáhni na něj, při těchhle teplotách by musel bejt naprosto žhavej...
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem říka - sáhni na pasiv, jak je teplej. Jestli na něm udržíš ruku, tak tam určitě není 90°C a deska kecá. Co tam máš vůbec za desku ?bodys píše:Je to Prescott 3,2 a ZALMAN CNPS7000B-ALCU,ten chladič jsem tam dával osobně a drží dobře,snad že by nedoléhal pořádně k procesoru.Nevím....

- bodys
- Nováček

-
Základní deska je MSI 865/G Neo2,vyzkoušel jsem i na chladič sáhnout a nebyl určitě tak rozpálenej jak mě pořád straší.Kouknul jsem na stránky MSI a tam jsou nové flashe pro mou základní desku,jenže nevím jak to mám upgradovad,mohlo by to pomoci protože i poslední verze právě řeší problém s vysokými teplotami.Pokud někdo víte jak mám flašnout základní desku na novější verzi pak poraďte,nikdy před tím jsem to nedělal.Používám windows XP,předem díky........ 
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No jo, MSI...
Tak je jasno - deska kecá. Update BIOSu by to měl řešit.
Pokud jde o to, jak ten BIOS flashnout, tak si projdi starší thready v sekci BIOSy a benchmarky, tam to bylo několikrát popsané...
Pokud jde o to, jak ten BIOS flashnout, tak si projdi starší thready v sekci BIOSy a benchmarky, tam to bylo několikrát popsané...

- OndraC
- Začátečník

-
Sunbeam Overclockers Tunel OCK-B
Prosím pomoc, koupil jsem si tunel Sunbeam Overclockers Tunel OCK-B ale mám procesor Intel Pentium 4 3.0GHz HT BOX 1MB Presscot. Problém je že koncovku tunelu nemám jak upevnit. Prosím o radu.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sunbeam Overclockers Tunel OCK-B
tak to nekupuj dyž nevíš jak to upevnit..... lepší si to bylo vyrobit na míru z klimatizační hadice a upevnění z tvrdýho kartonuOndraC píše:Prosím pomoc, koupil jsem si tunel Sunbeam Overclockers Tunel OCK-B ale mám procesor Intel Pentium 4 3.0GHz HT BOX 1MB Presscot. Problém je že koncovku tunelu nemám jak upevnit. Prosím o radu.
- Rider008
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- OndraC
- Začátečník

-
- Sir_Killer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- bodys
- Nováček

-
Dostal jsem se až sem,ten poslední krok abych BIOS flašnul na novější verzi nejsem schopný uskutečnit,nic z toho co jsem provedl nefunguje.Aktualizace se nespustí a to se jedná už o pár sekund aby vše bylo aktualizováno,pokud někdo víte jak dále postupovat,tak uvítám každou vaší zkušenost.Přesněji řečeno v níže uvedené tabulce jsem vyzkoušel všechno možné,ale marně,vše beze změny,pokud tušíte jak a co mám udělat,tak to sem napište.Díky předemTomV píše:No jo, MSI...Tak je jasno - deska kecá. Update BIOSu by to měl řešit.