Co koupit,nebo jak mám zchladit procesor Intel Pentium 4!

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
bodys
Nováček
Nováček

Co koupit,nebo jak mám zchladit procesor Intel Pentium 4!

Příspěvek od bodys »

Tenhle problém mě trápí od té doby co jsem poskládal comp a to i přes to že používám ultra tíchý chladič od firmy ZALMAN.Teplota se pohybuje mezi 80-90 stupni a to pouze u náročných aplikací,dost mě to štve a myslím že nejsem sám kdo má podobný problém.Jde mi o to kdo ví co na to pomáhá a mohl poradit co mám koupit aby zmizelo tohle přehřívání procesoru.Díky za případnou radu. :(
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Northwood, nebo Prescott ? Co má být ten "tichý chladič Zalman" ? Jestli je to nějakej z řady CNPS7000, tak ty jsou neuvěřitelně účinný. Nesedí ti na tom procesoru blbě ? Sáhni na něj, při těchhle teplotách by musel bejt naprosto žhavej...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
bodys
Nováček
Nováček

Příspěvek od bodys »

TomV píše:Northwood, nebo Prescott ? Co má být ten "tichý chladič Zalman" ? Jestli je to nějakej z řady CNPS7000, tak ty jsou neuvěřitelně účinný. Nesedí ti na tom procesoru blbě ? Sáhni na něj, při těchhle teplotách by musel bejt naprosto žhavej...
Je to Prescott 3,2 a ZALMAN CNPS7000B-ALCU,ten chladič jsem tam dával osobně a drží dobře,snad že by nedoléhal pořádně k procesoru.Nevím....
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

90°C ??!!! Zalman? to je nějaký divný zkoušel jsem P4 prescott2,8@3,6Ghz chladičem AC4ProTĆ za 380,- a v pohodě to šlo pod 60°C :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

bodys píše:Je to Prescott 3,2 a ZALMAN CNPS7000B-ALCU,ten chladič jsem tam dával osobně a drží dobře,snad že by nedoléhal pořádně k procesoru.Nevím....
Jak jsem říka - sáhni na pasiv, jak je teplej. Jestli na něm udržíš ruku, tak tam určitě není 90°C a deska kecá. Co tam máš vůbec za desku ?
bodys
Nováček
Nováček

Příspěvek od bodys »

Základní deska je MSI 865/G Neo2,vyzkoušel jsem i na chladič sáhnout a nebyl určitě tak rozpálenej jak mě pořád straší.Kouknul jsem na stránky MSI a tam jsou nové flashe pro mou základní desku,jenže nevím jak to mám upgradovad,mohlo by to pomoci protože i poslední verze právě řeší problém s vysokými teplotami.Pokud někdo víte jak mám flašnout základní desku na novější verzi pak poraďte,nikdy před tím jsem to nedělal.Používám windows XP,předem díky........ 8-)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

No jo, MSI... :-) Tak je jasno - deska kecá. Update BIOSu by to měl řešit.

Pokud jde o to, jak ten BIOS flashnout, tak si projdi starší thready v sekci BIOSy a benchmarky, tam to bylo několikrát popsané...
OndraC
Začátečník
Začátečník

Sunbeam Overclockers Tunel OCK-B

Příspěvek od OndraC »

Prosím pomoc, koupil jsem si tunel Sunbeam Overclockers Tunel OCK-B ale mám procesor Intel Pentium 4 3.0GHz HT BOX 1MB Presscot. Problém je že koncovku tunelu nemám jak upevnit. Prosím o radu.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Sunbeam Overclockers Tunel OCK-B

Příspěvek od Digitaldoom »

OndraC píše:Prosím pomoc, koupil jsem si tunel Sunbeam Overclockers Tunel OCK-B ale mám procesor Intel Pentium 4 3.0GHz HT BOX 1MB Presscot. Problém je že koncovku tunelu nemám jak upevnit. Prosím o radu.
tak to nekupuj dyž nevíš jak to upevnit..... lepší si to bylo vyrobit na míru z klimatizační hadice a upevnění z tvrdýho kartonu :);)
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

chladic mozem odporucit THERMALTAKE SILENT TOWER. Jeho ucinnost sa prejavuje najme pri vyssich teplotach okolo tych 50-60.

Ja som od toho este daleko.To by som musel do procesoru pustat minimalne 2.0 V a takt 2600 a vyssie. :)

Teraz mavam bezne do 40 stupnov a mam to pri 2305Mhz a 1,58V.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Pánové, nevymejšlejte blbosti, když se ptá na něco úplně jinýho...

2 OndraC : Kam to neumíš připevnit ? Na case, nebo na chladič ?
OndraC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od OndraC »

TomV píše:Pánové, nevymejšlejte blbosti, když se ptá na něco úplně jinýho...

2 OndraC : Kam to neumíš připevnit ? Na case, nebo na chladič ?
Nemůžu to upevnit na chladič, mám boxovanej 3.0GHz Intel HT. Ten tunel má čtvercovou základnu se 4 šroubama ale chladič má takový nožičky.
Sir_Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir_Killer »

Ja mam 2.8 @ 3.6 a boxovany chladic a teplota nepresiahne 62 stupnov ani ked grabujem filmy z DVD do XviDu.
Ale mozno to bude tym,ze tam mam dalsich 10 8cm vetrakov... 8-) 8-)
bodys
Nováček
Nováček

Příspěvek od bodys »

TomV píše:No jo, MSI... :-) Tak je jasno - deska kecá. Update BIOSu by to měl řešit.

Pokud jde o to, jak ten BIOS flashnout, tak si projdi starší thready v sekci BIOSy a benchmarky, tam to bylo několikrát popsané...
Dostal jsem se až sem,ten poslední krok abych BIOS flašnul na novější verzi nejsem schopný uskutečnit,nic z toho co jsem provedl nefunguje.Aktualizace se nespustí a to se jedná už o pár sekund aby vše bylo aktualizováno,pokud někdo víte jak dále postupovat,tak uvítám každou vaší zkušenost.Přesněji řečeno v níže uvedené tabulce jsem vyzkoušel všechno možné,ale marně,vše beze změny,pokud tušíte jak a co mám udělat,tak to sem napište.Díky předem

Obrázek
:o
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“