Teplota 85°C

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Mitec
Nováček
Nováček

Teplota 85°C

Příspěvek od Mitec »

Caute,
nechtiac sa mi podarilo vytiahnut teplotu procaku na 85 supnov, ale tvari sa, ze mu nic nie je. Taktiez mi prime95 po nejakych 6 hod pri teplote 70 stupnov nevyhlasil ziadne chyby. Ale ked ho chcem pretaktovat pri FSB 200 z nasobicu 10.5 na 11 alebo len zdvihnut FSB povedzme o 10, tak sa pri takych 40 stupnoch vypne, resp. nenastartuje, ak ma uz viac. No a otazky su: mohlo tych 85 stupnov sposobit, ze to uz netaktnem viac (teda, ak nebudem mat menej ako 40 stupnov), alebo by sa mi to nepodarilo ani tak. A ako by som mohol zistit, ci je ten procak v poriadku.

Vdaka moc
barton 2500+@2000MHz, asus A7V600, 512 RAM, geforce FX5200 128MB, WD 80GB, SB 4.1, teac 52 24 52
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Pokud ten procak jede 10x5x200 primestable, tak je nejspis v poradku. 11x200 uz zvladnout nemusi, nebo jen pri zvysenem Vcore.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

pravdou je, že procesor vydrží aj 100stupňov, no od 85stupňov sa začína poškodzovať, takže si nemyslím, že by mu to mohlo uškodiť
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Patrice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Patrice »

ona korunka ke korunce se sčítá, takto vysoká teplota nevěstí nic dobrého, kup si aspoň lepší chladič nebo za půl roku by ses mohl divit
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Přesně tak. Já jsem dal jednou s Thoroughbredem B0 97°C (!). Fungoval potom normálně, ale do tří měsíců postupně odešel. Nejdřív začal být čím dál tím víc nestabilní při přetaktování, potom už i v nepřetaktovaném stavu a po výměně desky chcípnul úplně...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

co mas za chladic a za case???
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

ja som môjho trápil pri 1,88V s OwlStreamom a bez odvetranej case mal idle 54st, spusil 3dmark /viem, osudná chyba/ no naštastie mi to tepelná ochrana vypla no neviem pri koľkých, myslím, že bola nastavená na 70st, no kým to zareagovalo, mohlo to byť aj 80st

robil som taký testík a ono to nereaguje okamžite, až po niekoľkých sekundách
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

eraser007 píše:robil som taký testík a ono to nereaguje okamžite, až po niekoľkých sekundách
No, lepší, než drátem do oka... Otázka je, jestli ti tu teplotu deska bere z termální diody jádra, nebo z tý teploměřící hovadiny uprostřed socketu (čti "termistoru")...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

TomV píše:
eraser007 píše:robil som taký testík a ono to nereaguje okamžite, až po niekoľkých sekundách
No, lepší, než drátem do oka... Otázka je, jestli ti tu teplotu deska bere z termální diody jádra, nebo z tý teploměřící hovadiny uprostřed socketu (čti "termistoru")...
To se da celkem snadno poznat, teplota odcitana z jadra se meni skokove a mnohem rychleji (klidne o 10C beham vteriny), teplota ze socketu stoupa i klesa postupne a pozvolna. Teplotni ochrana delana z CPU diody dokaze zareagovat prakticky okamzite a do 2-3s vypne i kdybys PC zapnul i bez pasivu na CPU (ale zkouset to nedoporucuju , ja uz to jednou nechtene vyzkousel a je to celkem nervak :wink: ).
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

na tom niečo bude, pretože na Celerone 800@1152 teplota poskakuje o 2-3st za sekundu a pri záťaži - okolo 42st už páli ako môj pri 48st...

a to bez pasívku skúšať nebudem, veď "Newer apply power without a heatsink " hovorí AMD :D

ja sa spolieham aj na CpuCool - po prekročení 55st sa zredukuje frekvencia na 1666MHZ a po prekrocený 57st začne vkladať nulové inštrukcie ako Intel a prestane reagovať až kým nevychladne a po prekročený 60st - sudden shutdown without any questions a po 65st shutdown BIOSOM... tak teraz som si istý, že mi nepohorí 8-)

dúfajme :P
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

Pche...proceror vydrzi i pres sto stupnu...zivoucim dukazem toho je muj "nesmrtelnej" Thunderbird, kteryho jsem smazil na zhruba 115stupnich...(podle toho, ze teplovodiva pasta je prej dimenzovana do 110stupnu...a byla uplne cerna a mohl jsem ji pomalu odfouknout;))...
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

funus píše:Pche...proceror vydrzi i pres sto stupnu...zivoucim dukazem toho je muj "nesmrtelnej" Thunderbird, kteryho jsem smazil na zhruba 115stupnich...(podle toho, ze teplovodiva pasta je prej dimenzovana do 110stupnu...a byla uplne cerna a mohl jsem ji pomalu odfouknout;))...
To jako fak jo :o Ja mam doma jeden duron a ten ma zkrat chudak :oops: a ten pak pekne topi gdyz se zrovna nevypne zdroj :twisted:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

To jako fakt...ta pasta byla uplne cerna :twisted:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

funus píše:To jako fakt...ta pasta byla uplne cerna :twisted:
Vetsina obycejnejch polovodicovejch soucastek vydrzi i pres 200 todle by to taky mozna nakou dobu vydrzelo (ale pak ten smrad) :twisted:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

ale iní majú smolu a procík im zomrie z pri 80st...
a vezmi si SNDS
alebo je to len tah Intelu proti Overcockingu ?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

eraser007 píše:ale iní majú smolu a procík im zomrie z pri 80st...
a vezmi si SNDS
alebo je to len tah Intelu proti Overcockingu ?
No ale pakliže ti umře třeba Athlon při 80°C (přičemž ve specifikaci má jako maximální provozní teplotu 85°C), tak ti musí z principu uznat reklamaci, ne ? Pokud jim teda dokážeš tu teplotu...
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“