Teplota 85°C
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Mitec
- Nováček

Teplota 85°C
Caute,
nechtiac sa mi podarilo vytiahnut teplotu procaku na 85 supnov, ale tvari sa, ze mu nic nie je. Taktiez mi prime95 po nejakych 6 hod pri teplote 70 stupnov nevyhlasil ziadne chyby. Ale ked ho chcem pretaktovat pri FSB 200 z nasobicu 10.5 na 11 alebo len zdvihnut FSB povedzme o 10, tak sa pri takych 40 stupnoch vypne, resp. nenastartuje, ak ma uz viac. No a otazky su: mohlo tych 85 stupnov sposobit, ze to uz netaktnem viac (teda, ak nebudem mat menej ako 40 stupnov), alebo by sa mi to nepodarilo ani tak. A ako by som mohol zistit, ci je ten procak v poriadku.
Vdaka moc
nechtiac sa mi podarilo vytiahnut teplotu procaku na 85 supnov, ale tvari sa, ze mu nic nie je. Taktiez mi prime95 po nejakych 6 hod pri teplote 70 stupnov nevyhlasil ziadne chyby. Ale ked ho chcem pretaktovat pri FSB 200 z nasobicu 10.5 na 11 alebo len zdvihnut FSB povedzme o 10, tak sa pri takych 40 stupnoch vypne, resp. nenastartuje, ak ma uz viac. No a otazky su: mohlo tych 85 stupnov sposobit, ze to uz netaktnem viac (teda, ak nebudem mat menej ako 40 stupnov), alebo by sa mi to nepodarilo ani tak. A ako by som mohol zistit, ci je ten procak v poriadku.
Vdaka moc
barton 2500+@2000MHz, asus A7V600, 512 RAM, geforce FX5200 128MB, WD 80GB, SB 4.1, teac 52 24 52
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Patrice
- Začátečník

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Já jsem dal jednou s Thoroughbredem B0 97°C (!). Fungoval potom normálně, ale do tří měsíců postupně odešel. Nejdřív začal být čím dál tím víc nestabilní při přetaktování, potom už i v nepřetaktovaném stavu a po výměně desky chcípnul úplně...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja som môjho trápil pri 1,88V s OwlStreamom a bez odvetranej case mal idle 54st, spusil 3dmark /viem, osudná chyba/ no naštastie mi to tepelná ochrana vypla no neviem pri koľkých, myslím, že bola nastavená na 70st, no kým to zareagovalo, mohlo to byť aj 80st
robil som taký testík a ono to nereaguje okamžite, až po niekoľkých sekundách
robil som taký testík a ono to nereaguje okamžite, až po niekoľkých sekundách
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, lepší, než drátem do oka... Otázka je, jestli ti tu teplotu deska bere z termální diody jádra, nebo z tý teploměřící hovadiny uprostřed socketu (čti "termistoru")...eraser007 píše:robil som taký testík a ono to nereaguje okamžite, až po niekoľkých sekundách

- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
To se da celkem snadno poznat, teplota odcitana z jadra se meni skokove a mnohem rychleji (klidne o 10C beham vteriny), teplota ze socketu stoupa i klesa postupne a pozvolna. Teplotni ochrana delana z CPU diody dokaze zareagovat prakticky okamzite a do 2-3s vypne i kdybys PC zapnul i bez pasivu na CPU (ale zkouset to nedoporucuju , ja uz to jednou nechtene vyzkousel a je to celkem nervakTomV píše:No, lepší, než drátem do oka... Otázka je, jestli ti tu teplotu deska bere z termální diody jádra, nebo z tý teploměřící hovadiny uprostřed socketu (čti "termistoru")...eraser007 píše:robil som taký testík a ono to nereaguje okamžite, až po niekoľkých sekundách
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na tom niečo bude, pretože na Celerone 800@1152 teplota poskakuje o 2-3st za sekundu a pri záťaži - okolo 42st už páli ako môj pri 48st...
a to bez pasívku skúšať nebudem, veď "Newer apply power without a heatsink " hovorí AMD
ja sa spolieham aj na CpuCool - po prekročení 55st sa zredukuje frekvencia na 1666MHZ a po prekrocený 57st začne vkladať nulové inštrukcie ako Intel a prestane reagovať až kým nevychladne a po prekročený 60st - sudden shutdown without any questions a po 65st shutdown BIOSOM... tak teraz som si istý, že mi nepohorí
dúfajme
a to bez pasívku skúšať nebudem, veď "Newer apply power without a heatsink " hovorí AMD
ja sa spolieham aj na CpuCool - po prekročení 55st sa zredukuje frekvencia na 1666MHZ a po prekrocený 57st začne vkladať nulové inštrukcie ako Intel a prestane reagovať až kým nevychladne a po prekročený 60st - sudden shutdown without any questions a po 65st shutdown BIOSOM... tak teraz som si istý, že mi nepohorí
dúfajme
NB : Asus A6Km Q-0010
- funus
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

To jako fak jofunus píše:Pche...proceror vydrzi i pres sto stupnu...zivoucim dukazem toho je muj "nesmrtelnej" Thunderbird, kteryho jsem smazil na zhruba 115stupnich...(podle toho, ze teplovodiva pasta je prej dimenzovana do 110stupnu...a byla uplne cerna a mohl jsem ji pomalu odfouknout;))...
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- funus
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No ale pakliže ti umře třeba Athlon při 80°C (přičemž ve specifikaci má jako maximální provozní teplotu 85°C), tak ti musí z principu uznat reklamaci, ne ? Pokud jim teda dokážeš tu teplotu...eraser007 píše:ale iní majú smolu a procík im zomrie z pri 80st...
a vezmi si SNDS
alebo je to len tah Intelu proti Overcockingu ?