Chladit HDD, nebo nechladit
Moderátor: morke
- jirka01
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chladit HDD, nebo nechladit
Dneska sem si pořídil chladič na hadr SPIRE HDD Flowcooler. Chlazení zajišťují dva ventilátory s 4800 ot/min. Tak sem se chtěl zeptat, jestli to má nějakou cenu chladit hadr. Asi jo, chladit by se mělo všechno, no ne? 
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Chladit HDD, nebo nechladit
jo má to určitě cenu ale ne těmahle křiklounamajirka01 píše:Dneska sem si pořídil chladič na hadr SPIRE HDD Flowcooler. Chlazení zajišťují dva ventilátory s 4800 ot/min. Tak sem se chtěl zeptat, jestli to má nějakou cenu chladit hadr. Asi jo, chladit by se mělo všechno, no ne?
stačí tichej AC pro TC 80x80 před disky a teplota se v klidu drží na 30°C a v zátěži maximálně na 35°C
proč chladit?
protože nesnižuješ životnost disku a snižuješ riziko chyb na disku
- jirka01
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Axis
- Začátečník

-
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že chladit HDD se vyplatí určitě...i když je na nějakých 35°C, tak je to lepší...stačí malej průvánek...ale je to pro něj lepší...Axis píše:Zalezi na teplote, ci vlastne chladit.. ak by bola moc vysoka tak by som chladil kvoli tomu aby mi neodisiel.. ked ma max 35 C. tak to by som nechladil - iba ak kvoli zivotnosti, a pod..
- Axis
- Začátečník

-
Jasne ze je to pre neho dobre, predlzuje sa tym zivotnost... Ja som nechladim, ma max 40 CStoobi píše:Já si myslím, že chladit HDD se vyplatí určitě...i když je na nějakých 35°C, tak je to lepší...stačí malej průvánek...ale je to pro něj lepší...Axis píše:Zalezi na teplote, ci vlastne chladit.. ak by bola moc vysoka tak by som chladil kvoli tomu aby mi neodisiel.. ked ma max 35 C. tak to by som nechladil - iba ak kvoli zivotnosti, a pod..
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- OverKill
- Červená karta

- Kontaktovat uživatele:
Hlavne dobre odchlad case aby si nechladil vysi teplotou nez nez ty disky maj 
Jinak ja chladim 120
Jinak ja chladim 120
CPU:Athlon 2600+@3200+ Barton water coolingMB:Epox 8kra2+RAM:512MB DDR 400Mhz KingStonVGA:nVidia GeForce 5600XTSOUND:SoundBlaster Audigi pro platinum eXHDD:Maxtor 80GB,Seagate Baracuda Sata 80GBHitachi Deskstar Sata 160GB
OverKill's Casemod 1.0
OverKill's Casemod 1.0
- 3lemen7
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
muj starej seagate to vytahne klidne i na vic je celej polepenej odhlucnenim ale uz mam vyzkouseny ze vydrzi fakt skoro vsechno,Stoobi píše:Seagaty jsou všeobecně známý pro svojí teplotu, takže 40°C není nic hroznýho...můj Seagat má 45°C
ale jinak na disky na kterejch mam dulezitejsi data a OS taky s teplotou nestoupnou nad 32°C
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To záleží na provedení toho chlazení. Já měl v Chieftecu před diskem klasickou svítící osmdesátku Spire @ 5V, disk měl maximum 35°C. Minulý týden jsem jí vyměnil za tichou osmdesátku Nexus, která běží normálně naplno na 12V a hlučnost je cca stejná. Tzn. nízká. Teplota je ovšem stabilních 30°C...Joži píše:chladit sa mi ho velmi nechce, len dalsi hluk
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- K!ll3r
- Středně pokročilý

chlazeni je obcas i nutnost ... , nekdo pouziva kombinaci ruznych HDD pasivu , treba silentmax 2.0 v kombinaci s 120mm vetronem na nizkde otacky , napr papst , ktery vam zajisti, ze uslysite spise praci disku, nez onen chladic
, vemte si treba lidi, kteri maji SCSI ci raptory , to jsou disky, ktere topi opravdu hodne a chlazeni je pro ne skoro nutnost 
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Chladit je určitě dobře, ale jestli máš v bedně pět větráků, tak tam musí dostatečnej průvan. Nijak disk nechladim a teploty 27-30st. Ale pokud ten chladič máš, a nevadí ti případnej hluk tak proč to nevyužít 
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- KOFis
- Mírně pokročilý