Problém s DVD/RW/R9 LITE-ON SOHW-832S - vyřešeno

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

PAeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od PAeda »

JJ jak rikas Firmware VS0E nic moc :(
Prehrat novej fir. starym jde ALE JE HO TAM TREBA PREHRAT SPECIALNIM PROGRAMEN PRO LITE-ON!!!! odkaz na nej uz sem psal
jestli si zkousel prehrat Firmware pomoci firmwaru s exe koncovkou tak ti mechaniku nenajde to mas pravdu.
Jak je to se zarukou to nevim, ale pomoci tohodle prog. tam muzes nahrat firmwar s kterym si to koupil.
A podle me kazdej firmwar je binarni soubor. Akorat pro snasi instalaci se dava s programem kterej ho sam nainstaluje, a proto ma koncovku exe
MSI K8N Neo, Athlon 64 3,2GHz, A-Data DDR 600MHz, Geforce4 TI 4200 64MB, SB Live 5.1, TT Premium SS1, Segate 120GB a WD 160GB SATA, Teac 552 a LiteOn 832, Adls Well 800, Aoc 19 , D-Link DWL-2000AP+, Nexus 400W
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

PAeda píše:A podle me kazdej firmwar je binarni soubor. Akorat pro snasi instalaci se dava s programem kterej ho sam nainstaluje, a proto ma koncovku exe
Přesně tak. :)
Bathory
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Allatutti píše:pokud vim a skousel jsem to tak nahrat starsi firmware nejde, vypise to ze nenaslo mechaniku. Jinak se mi zda ze FIRMWARE VS0E je nejak spatnej, taky my to dela u + na konci chyby ale neni to az tak hrozny. Jinak tim co maji tyhle vypalovacky bych doporucoval FIRMWARE VS0A novejsi at nedavaj jenom se tim kazi vypalovani, snad liteon udela jeste alespon jeden firmware kde to opravi :x
Tak to jsem v p... mam tam VS0E :( Porad sleduju LiteOn stranky a vubec to nevipada ze by chteli delat novy firm.Uz jsou to 3 mesice co vysel posledni.Ty predtim vychazel maximalne po 2 mesicich.Zkusim to teda vyreklamovat
Nic
PAeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od PAeda »

Prehrat posledni firmwar VS0E STARYM FIRMWAREM JDE A JAKYM KOLIVmam to vyzkouseny, jak uz sem psal v predeslich dvou prispevcich
MSI K8N Neo, Athlon 64 3,2GHz, A-Data DDR 600MHz, Geforce4 TI 4200 64MB, SB Live 5.1, TT Premium SS1, Segate 120GB a WD 160GB SATA, Teac 552 a LiteOn 832, Adls Well 800, Aoc 19 , D-Link DWL-2000AP+, Nexus 400W
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jasny diky.Jak to zhruba funguje?Da se tam neco pokazit krome toho ze by se mi pritom vypl komp :sad: Jeste bych potreboval vedet na 100% jak je to s tou zarukou. :oops:
Nic
PAeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od PAeda »

Je to jednoduchej programek, v kterym mas akorat moznost volby mechaniky( najde jen mech. liteon ) pak tlacitko Browse pro zadani cesty k firmwaru, kde ho mas ulozenej na HDD
a jeste pet zaskrtavacich policek ja zaskrt update
No a nakonec uz jen zmacknout start
Pokazit se da vsechno :lol: tot muj nazor :P ale podle me kdyz se tam nahraje spravnej firmwar melo by to bejt bezpecny
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Edit:Tak jsem to provedl a zatim good.Neblika oranzove ale zacal jsem hned delat image dvd(v dvd decrypteru) a vali to jen 1xrychlosti.Ja jsem ted tak zblblej ze nevim jestli je to normalni nebo ne.Je to fakt nejaky pomali
Nic
PAeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od PAeda »

Koukni na nastaveni prenosu mechaniky musis tam mit ULTRA DMA 2 - 33
to bude urcite tim protoze v PIO modu nechce moc delat
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

To mam nastaveny od zacatku, takze tim to nebude.Hned jsem ten image zkousel palit 4x a v poho.Ted to sjizdi Kprobe a hleda chybky.Jenom teda ta tvorba imagu trvala 55minut.Je mozny ze si inteligentne zvoli rychost cteni?
Nic
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Mechanika si rychlost cteni nastavuje automaticky, vse zavisi od kvality media :?
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Tak to je vse ok.Dvd+r bylo vypaleno skvele PI a PIF chyb bylo nejvic 11 :-D DVD-R jsem jeste nezkousel ale s tim moc nepocitam ty nejeli nikdy at jsem dal firmware jakej jsem chtel.Ale moc vam vsem dekuju, hlavne za tu flashovaci utilitu.
Nic
PAeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od PAeda »

JJ ten programek je super :razz: hlavne ze ti to pomohlo :D
me to taky pomohlo :wink:
taky me to chvilku trvalo nez sem zjistil ze neco takovyho existuje, ale jak se rika kdo hleda najde :lol:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

spajk píše:Oki diky.Tak ted jsem zkousel prehrat firm(novejsi) VS0E firmem(starsi) VS0A a nic neche me to pustit.Pise neco jako ze ze je to pouze pro LiteOn832S a podtim je vypis mych mechanik kde je vypsany LiteOn832S to je gool.Co ted?Neda se to nejak odrbat?
Pokud mohu doporučit vykašli se na VS a dej tam raději CG. Mě při předělání 812@832 nahrátím VS0B občas vytuhávala vypalovačka a kvalita pálení především DVD nic moc. Tak jsem přeflešoval na CG3E a došlo k podstatnému zlepšení. Nyní tam mám CG4E a je to ještě lepší i u CD. O jednotlivých verzích firmware nejen pro Liteony je dobrá diskuze včetně testů na polských stránkách věnovanách pálení (až budu doma, tak mrknu na link).
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

No jo ale co ta zaruka?Muzes mi pls poslat ten odkaz?Ja sice polsky neumim ale aspon neco.Ted vysel novej firm od liteona VS0G,nevis je to furt ten stejnej sh.. nebo uz se liteon polepsil.Ja o tech CG premyslel ale mam z toho strach.Ted jak jsem tam dal zpet ten VS0A tak to na + nedela skoro zadny chybi a to stejny i na - ikdyz tech jsem zatim moc nepalil.
Nic
PAeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od PAeda »

Nazdarek zkus tuhle adresu, je anglicky a jsou tam i firmwary co schanis
http://codeguys.rpc1.org/patchers.html
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Jasně tam je všechno ke stažení, ale o praxi, jak to vypadá pak s vypalováním se tam toho moc nedozví. Ty polské stránky jsou

Forum CDRinfo.pl - Nowy bios 812S@832S ... jednak )
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php? ... =300&pp=15

Jsou to super stránky. Spousta přetištěných testů z kProbe a zkušeností s nejrůznějšími médii. Dále jsou tam i linky uživateli upravé firmaware. Obsáhlejší stránky o Liteonech jsem nenašel ani v angličtině.
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Cau jeste bych se chtel na neco zeptat.Zas mi to dela i z VS0A :sad: chystam se tam dat ten neofic a doufam ze pude zpet na ten ofic jinak je to v pr**** a jsem bez zaruky.Ty polsky stranky jsou dobry ale ja polsky moc neholduju :( Hlavni ma otazky je ci musim nahrat vsechny GC firmy co do ted vysli a poporade nebo staci ten nejnovejsi.Jeste bych chtel poprosit vsechny kdo maji zkusenosti s novym VS0G firmem
Nic
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pls zkouseli jste nekdo prehrat neoficialni firm GCxx starsim oficialnim firmem?Myslim pres tu utilitku o ktere je zminka v predchozich prispevcich.
Nic
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Tak jsem vcera vyzkousel VSOG zadny velky rozdil proti predchozimu, pridava jenom novy media :?
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Uz jsem to taky zkusil a muzu jen potvrdit.Takze pokud vam to pali dobre zustal bych u toho co mate :) Ja je stridam jak ponozky a jsem na tom stale stejne blbe.
Nic
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“