Větráky

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Aleš Filip
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Větráky

Příspěvek od Aleš Filip »

Koupil jsem si nový case, a dozadu jdou dát větráky s různým průměrem. Doma jsem měl 80x80mm, ten má rozteč děr 70mm. Potom tam jdou dát s roztečí děr 87mm a 105mm. Jaké mají tyto 2 větráky průměry? 90x90 a 120x120mm?

//Fx: To by me zajimalo, kolik vas jeste bude. Kazdy den dve temata o vetracich v moddingu, i kdyz chladice a chlazeni jsou o radku niz...
Ales Filip ICQ:64650313
Kutna Hora Czech Republic
http://alcatel.host.sk
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

105mm má určitě 120 fan, to je jasný. Ale těch 87mm bych tipoval spíš na 92mm fan. Ale možná je 90mm fan. Ale pokud tam jsou opravdu pozice na 120 fan, tak kup je...třeba od Ximy za 200,-Kč bezkonkurenční a tiché! Vyřízni perforaci, jestli tam nějaká je a šup ho tam...a budeš mít ticho a průtok!

btw. co to je přesně za case? Nemáš nějakej link?
Aleš Filip
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Je to MDL8830 od Eurocase
http://www.eurocase.cz/English/MDL8830.htm, ale ten obrázek neodpovídá. Když jsem to koupil a vybalil, tak jsem zjistil, že tam nejsou mřížky na 2 x 80mm, ale jedna velká děrovaná plocha, ve které jsou připraveny díry pro přišroubování větráku. Rozteče těch děr jsou jak jsem psal.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No jasně...sice papírová case, ale co se dá dělat...

Notak jak jsem psal, doporučil bych tu perforaci vyříznout a dát tam 120mm fan bez mřížky, nebo třeba s drátěnou...a bude krásně ticho... :wink:
Aleš Filip
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Stoobi píše:No jasně...sice papírová case, ale co se dá dělat...

Notak jak jsem psal, doporučil bych tu perforaci vyříznout a dát tam 120mm fan bez mřížky, nebo třeba s drátěnou...a bude krásně ticho... :wink:
No, papírová je docela silné slovo. Papír je možná tužší :cry: Koupil jsem ji z nouze, ale čekal jsem opravdu že bude z lepšího materiálu. Výrobce píše plech 0,6mm, a jak jsem to měřil, tak má 0,48mm hnusného měkkého plechu. Až budu mít peníze, tak jim ji vyreklamuju, že je to klamání zákazníka a koupím něco lepšího.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak to chápu...EC je prostě kvalita a materiál používají jen ten nejkvalitnější :lol:

Ale určitě pak nepiš, jestli ti reklamaci uznali...docela by mě to zajimalo... :o
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

nechci do toho kecat, ale neni 90mm fan jenom to, že se někomu nechtělo psát 92 ..? Když se podíváte do nějakýho katalogu nikde nenajdete nabídku 90mm a 92mm fanů ->buď jedno nebo druhý..
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

lmarky píše:nechci do toho kecat, ale neni 90mm fan jenom to, že se někomu nechtělo psát 92 ..? Když se podíváte do nějakýho katalogu nikde nenajdete nabídku 90mm a 92mm fanů ->buď jedno nebo druhý..
Nevím, ale neřekl bych...třeba na CC mají obě verze...takže to asi budou dva odlišné fany..
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Stoobi píše:
lmarky píše:nechci do toho kecat, ale neni 90mm fan jenom to, že se někomu nechtělo psát 92 ..? Když se podíváte do nějakýho katalogu nikde nenajdete nabídku 90mm a 92mm fanů ->buď jedno nebo druhý..
Nevím, ale neřekl bych...třeba na CC mají obě verze...takže to asi budou dva odlišné fany..
pochybnej TT neberu :) mno nic, nechme to plavat ( TT suxx )
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

fany jsou 80, 92, 120 z těch normálních (menší jak 80 jsou dobrý leda na čepicu do kšiltu)

jinak rozteče jsou napsané v katalogu gme. 105 má 120ka

2aleš filip. mezi těma dírama s roztečí co jsi popsal bude určitě perforace nějakého průměru, tak ho změř a máš jasno 8-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Aleš Filip
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

karf píše:2aleš filip. mezi těma dírama s roztečí co jsi popsal bude určitě perforace nějakého průměru, tak ho změř a máš jasno 8-)
Je tam jedna velká perforace a díry na připevnění těch větráků jsou uvnitř té perforace. Takže když tam dám 80mm větrák, tak mám okolo něj tu perforaci "navíc". Když tam dám ten 120mm větrák, tak to bude tak akorát přes tu perforaci.
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rhino.M »

Stoobi píše: pozice na 120 fan, tak kup je...třeba od Ximy za 200,-Kč bezkonkurenční a tiché!
kde u nás sehnat tenhle fan??? nejlépe modrý, jestli dělaj...
Now working on Project Gaia
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

t.m.petnov píše:
Stoobi píše: pozice na 120 fan, tak kup je...třeba od Ximy za 200,-Kč bezkonkurenční a tiché!
kde u nás sehnat tenhle fan??? nejlépe modrý, jestli dělaj...
To prodává user Xima tady na foru, napiš mu...měl modrý (nesvítily), ale prej jim časem začaly rachtat ložiska, tak je přestal prodávat...

Teď má jen černý, ale jsou super...a cena ještě lepší... :wink:
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rhino.M »

Aha, takhle... Tak super... Děkuji... Ještě dotaz. Nějaká dobrá 120ca svítící??
Now working on Project Gaia
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

t.m.petnov píše:Aha, takhle... Tak super... Děkuji... Ještě dotaz. Nějaká dobrá 120ca svítící??
Tak to mě zrovna nic nenapadá, myslím, že Jafido doporučoval Sharkoon, že jsou dobrý, ale poptej se spíš jeho... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“