Jaky zvolit procesor za Duron1400@1950

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Martin Štěpánek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

L2 cache

Příspěvek od Martin Štěpánek »

já mám taky Durona na 1.8 a odemknul jsem si L2 pomocí laku
a musím říct že je docela dost poznat na výkonu ta větší pamět.
A to v chodu woken tak i ve výpočtech 8-)
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: L2 cache

Příspěvek od RickM »

Martin Štěpánek píše:já mám taky Durona na 1.8 a odemknul jsem si L2 pomocí laku
a musím říct že je docela dost poznat na výkonu ta větší pamět.
A to v chodu woken tak i ve výpočtech 8-)
Ty máš 1.4? Zkoušel sem ji odemknout tužkou a to nejde... Takže to teda tím lakem půjde jo??? Doufám že ji budu mít v pořádku, abych ji pak nemusel zase zamykat... :x
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

ten duron je s tou malou L2 cache brzda, tam ti vyssi frekvence nepomuzou.. jedine spis to odemknuti ty cache.. To i muj athlon je vykonejsi nez ten tvuj duron na 2GHz
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Duron2GHZ

Příspěvek od Bruk600 »

EfineSS píše:ten duron je s tou malou L2 cache brzda, tam ti vyssi frekvence nepomuzou.. jedine spis to odemknuti ty cache.. To i muj athlon je vykonejsi nez ten tvuj duron na 2GHz
Tak to příteli mýlíš,Duron na 2GHz se výkonově pohybuje okolo Athlona2200+,nebo Semprona 2400+.Není to sice výkonový gigant,ale na většinu věcí to stačí.
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

EfineSS píše:ten duron je s tou malou L2 cache brzda, tam ti vyssi frekvence nepomuzou.. jedine spis to odemknuti ty cache.. To i muj athlon je vykonejsi nez ten tvuj duron na 2GHz
Tak o tom teda dooost pochybuju :-) Ta cache je určitě trochu znát, ale 2GHz Duron, je stopro výkonější než tvůj Athlon :wink:
Treglis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Treglis »

Jak uz jsem psal do jineho fora, ma sestava viz. podpis u mich prispevku. Provedl jse nekolik testovani, v ruznych programech a i porovnani s kamaradovym Athlonem XP 2600+.
V testech, kde byla moznost porovnavat s jinymi vysledky, se ten muj Duron pohyboval mezi 2400+ a 2600+. A kamaraduv 2600+ dokonce predstihl (ma ovsem nizke FSB, presne uz nevim proc). Ale kazdopadne vykon Durona na 2GHz bez odemknute cache se da urcite prirovnta k necemu mezi 2400+ a 2600+. Sem zvedavy jak to dopadne az odmeknu cache, snad bude fungovat :D
CPU: Intel Core 2 Duo E6300@2.33GHz 1.25V, Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 PRO, MB: Gigabyte P965-DS3 (F10), NB Cooler: Noctua NC-U6, Case: CoolerMaster Centurion 520, Power Supply: LC Power LC6550G-v2.0 550W, RAM: Geil 2x1024MB DDR2 800@1000, VGA: Leadtek Winfast PX7900GT TDH Extreme 256MB, TV: Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, Audio: Creative Sound Blaster Audigy 4 @ GENIUS Home Theater SW-5.1 HT, HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA300 16MB cache, Maxtor DiamondMax 10 120GB ATA133 8MB cache, Drives: DVDRW Lite-ON SOHW 1273S, Monitor: Samsung SyncMaster 205BW, Keyboard: Chicony KBP-0108 Multimedia Keyboard, Mouse: MS Wirelles Optical Mouse Tilt Wheel, OS: Micorsoft Windows Vista Business 32bit
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Videl jsem stranku kde Duron 1600MHz s 256kb Cache hrave strcil do kapsy celerona 2.4 s malou cache.. kdybych nasel tu stranku, hodim vam sem odkaz.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Pokud ma ten tvuj Duron tu cache odemklou.. tak to je jina..
Bruk600
Začátečník
Začátečník

Duron

Příspěvek od Bruk600 »

EfineSS píše:Pokud ma ten tvuj Duron tu cache odemklou.. tak to je jina..
Pochop uz konecne,ze Duron je slabsi varianta Athlona,ale snizeni vyr.pameti mu az zas tolik neublizilo(jako Celeronu).Je to cca o 10% o proti Athlonu na stejne frekvenci a pokud se povede ho provozovat na vyzsi FSB,tak je rozdil jeste mensi.Jinak mam doma Durona i Atlona a je to i otestovano.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Duron

Příspěvek od EfineSS »

Bruk600 píše:
EfineSS píše:Pokud ma ten tvuj Duron tu cache odemklou.. tak to je jina..
Pochop uz konecne,ze Duron je slabsi varianta Athlona,ale snizeni vyr.pameti mu az zas tolik neublizilo(jako Celeronu).Je to cca o 10% o proti Athlonu na stejne frekvenci a pokud se povede ho provozovat na vyzsi FSB,tak je rozdil jeste mensi.Jinak mam doma Durona i Atlona a je to i otestovano.
Je to mozny.. ale u toho celeronu je to fakt bida..
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“