Mechanika spadla na zem, co s tím?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Axis
Začátečník
Začátečník

Mechanika spadla na zem, co s tím?

Příspěvek od Axis »

Toto bude na dlho :

Dostal som DVD-R/W mechaniku Toshiba ODD - DVD SD-R5272 (firmware 1031) od kamosa pretoze - mu padla asi z 20 cm vysky na zem, po spusteni do pocitaca sla, napalil CD a uz potom nemohla nic precitac a nie este napalit . Tak som sa jej ujal a dal som ju kamosovi ktory sa s tym zabava , ten spravil zazrak , mechanika zacala citat aj CD aj DVD, no siel som s nou skusit ci napaluje, a je d**il som do nej trochu buchol, a ona uz prestala citat, bolo to ako pred tym :( No zase som mu ju tam zaniesol a potom mi uz povedal ze je chyba asi v mechanizme ktory vsuva CD do vnutra mechaniky (predtym to prisudzoval vychylenej cocke) , a povedal ze s tym nevie co robit. Tak ju mam doma, a ona necita ziadne CD, DVD ano, ale ked idem napalovat DVD tak najde DVD ako CD s kapacitou 4,37 GB , a napriklad ked chcem napalit z Alcoholu 120 % image na DVD, tak z toho nic neni, pretoze mi alcohol detekujem medium ako CD . V nere je to pohodicka, iba nemoze najst 8x medium, maximuj je 4x , a niekedy zapis zlyha pre chyba vypalovania, inokedy prebehne zapis v pohode , ale ked chcem to DVD precitat tak ani ona sama, ani druhe stolne ani klasicke dvdromky ho nemozu precitat .

v com moze byt chyba ? :?
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

No toto je super najprv tu mechaniku rozbije , a potom sa pytas preco ti nejde ?!
Troska sa zamysli a 20 CM je dost kludne staci aj pad z 5 cm a poskodis nejake jemne mechanizmy na optike tak sa necuduj ze nejde no .
Mal si ju uz rozobratu ?? Neni tam neco mechanicky poskodeneho co je videt a da sa nejako spravit ??
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Sir_Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sir_Killer »

Asi tak. Zahraj sa na cdrompatologa, preskumaj okom mechanicke poskodenia. Hlavne do nej nebuchaj, nesnas sa vypacit plosne spoje srobovakom, jednoducho nehraj sa na sadistu. Ak nic nenajdes, tak ju aspon vyber z plechu,skus ju zapojit tak.[ale preboha na nevodivej podlozke!!!][ono niekedy rozhrkana mechanika jaksi "nepasuje" do plechu] a ak ani tak nepojde, tak to skus posunut este niekomu vzdelanejsiemu.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 76#6639076
Now working on project :

Hazard[2] - sketches complete, hdd complete
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

Alebo ju rozober daj dole plechy a mas co dat do vytrinky :-D
Inak ti ta mechanika nebude k nicomu .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

MaTTo S píše:No toto je super najprv tu mechaniku rozbije , a potom sa pytas preco ti nejde ?!
Troska sa zamysli a 20 CM je dost kludne staci aj pad z 5 cm a poskodis nejake jemne mechanizmy na optike tak sa necuduj ze nejde no .
Mal si ju uz rozobratu ?? Neni tam neco mechanicky poskodeneho co je videt a da sa nejako spravit ??
ja viem asi je po nej, ziadne mechanicke poskodenie tam neni vydet :sad: Kamosovi uz aj citala, ale potom prestala :sad:
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“