Creative SB Live! Value vs integrovana

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
sleepise
Začátečník
Začátečník

Creative SB Live! Value vs integrovana

Příspěvek od sleepise »

Mam si nechat tu SB live alebo integrovanu zvukovku. Mam dosku v popise.
Je lepsia ta SB live! Je to len 4+1 oproti 5+1.
Asus P5K PRO, Intel E2160, 2x1GB ADATA PC 6400 CL5, ATI RADEON HD2600PRO OC DDR3, WD 160GB SATAII 8MB CACHE, LG 62N DWDRW, WIRI TOPCOM SKYCER 4001g, SAMSUNG SYNCMASTER 710T, MX1000LASER, CHICONY BEZDRAT KEYBOARD
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nechal bych liva
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to testni co bude lepší ne? :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Creative SB Live! Value vs integrovana

Příspěvek od Streethawk »

sleepise píše:Mam si nechat tu SB live alebo integrovanu zvukovku. Mam dosku v popise.
Je lepsia ta SB live! Je to len 4+1 oproti 5+1.
Podal mna je lepsia SB Live 5.1 ako "hocktora" integrovana!!! :wink:

Pytas sa ci si nechat integ. zvukovku alebo Live-ku a ako sa chces zbavit tej integrovanej chces ju vypajkovat???! :lol:

Pre mna aj tak jednoznacne SB Live!!! :wink:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

ja som pichol do stroja audigy 2 zs platinum a s onboardovou kartou sa to ani neda porovnavat..... onboard uz nechcem nikdy pocut :))
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

dyq je to prakticky jedno... ten rozdil je prakticky nulovy... na takovych chrchlatkach jako jsou ty plastiky okolo monitoru a nebo ty naprosto nesmyslne domaci kina apod. pokud nemas velmi kvalitni sluchatka nebo poradnou repro soustavu tak je to stejne jenom tvuj pocit... ale lepsi nemluvit protoze bych nebyl moderni... jen na zaver... zkus zajit za nekym kdo muzice rozumi a ne za kecalkama :wink:
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

jeste jedna vec... jak chces kvalitni hudbu kdyz ani nepoznas rozdil mezi mp3 a plnohodnotnou nahravkou... opravdu jedno z ceho a na cem to poustis
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
racous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racous »

Dal bych live 5.1
AMD 64 3000+ s.939 Venice 1000MHz ,MSI K8N Neo4 Ultra, nVidia PX6600GT TDH 128Mb DDR3 (550/1200), WD 2500KS 250GB SATA2,Maxtor 120Gb,Sound Blaster Live,Monitor LCD Samsung SyncMaster 710TM
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

Don píše:dyq je to prakticky jedno... ten rozdil je prakticky nulovy... na takovych chrchlatkach jako jsou ty plastiky okolo monitoru a nebo ty naprosto nesmyslne domaci kina apod. pokud nemas velmi kvalitni sluchatka nebo poradnou repro soustavu tak je to stejne jenom tvuj pocit... ale lepsi nemluvit protoze bych nebyl moderni... jen na zaver... zkus zajit za nekym kdo muzice rozumi a ne za kecalkama :wink:
co to meleš? si zase nějakej chytrej co? mam hercules XPS 2.100 , docela solidní repro a live 1024 a integ. zvuk, co mam na epox 8KRA2I, ta 1024ka je znát, zvuk neni takovej zastřenej, ale je čistší (mp3 v 256kb/s), tak tady nedělej rozumnýho, když tady akorát plácáš blbosti
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

a kdo si normalni dela 256 mp3? taky de vo to v cem je delas... pokud napr. pres lame tak je to neco jinyho nez nejakej vobyc komp. on tady mluvi o klasicky livece ne vo herkulikovi ten je trochu jinde... a tim solidni repro myslis co? samozrejme ze integrovka je daleko horsi ale jestli tam ma nejaky plastaky nebo takovy ty uchrchlany dom. kino tak je to uplne jedno... stejne mp3 :lol:
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

birrate 256kb/s mi přijde docela normální, solidní repro rozuměj, že to neni žádnej shit a dá se na tom taky rozdíl kvalit poznat
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

tak dik za odpoved :)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Rozdíl je zda chcete počítačový zvuk nebo kvalitní zvuk.
Pokud počítačový, tak na tom ani moc nesejde protože dnešní integrované zvukovky jsou velmi kvalitní. Mám velmi dobré zkušenosti s integrovanou zvukovkou na Asus A7N8X-E. Pokud na ní připřáhnete nějaké ubohé 5.1 okolo 6000 tak je to good.
Pokud chcete kvalitní zvuk, tak bych bral minimálně Audigi 2ZS. Mám jí a mohu říci že odstup signálu od šumu je znatelně lepší než ta integrovaná. Ale mám problém s spdif který jsem nastavil bohužel jen na PCM. Ta integrovaná umožnila AC3/2.1 a to je nesrovnatelný. Dnes bych se poohlédl ještě po lepší v zahraničních vodách.

Ale k tématu. Bral bych tu SB ale záleží na aparartuře. Při použití pc ropráčků je rozdíl minimální
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

cabman píše:Rozdíl je zda chcete počítačový zvuk nebo kvalitní zvuk.
Pokud počítačový, tak na tom ani moc nesejde protože dnešní integrované zvukovky jsou velmi kvalitní. Mám velmi dobré zkušenosti s integrovanou zvukovkou na Asus A7N8X-E. Pokud na ní připřáhnete nějaké ubohé 5.1 okolo 6000 tak je to good.
Pokud chcete kvalitní zvuk, tak bych bral minimálně Audigi 2ZS. Mám jí a mohu říci že odstup signálu od šumu je znatelně lepší než ta integrovaná. Ale mám problém s spdif který jsem nastavil bohužel jen na PCM. Ta integrovaná umožnila AC3/2.1 a to je nesrovnatelný. Dnes bych se poohlédl ještě po lepší v zahraničních vodách.

Ale k tématu. Bral bych tu SB ale záleží na aparartuře. Při použití pc ropráčků je rozdíl minimální
Kvalitní zvuková karta multikanál je M-Audio Revolution a stereo Creative E-MU 1212m nebo E-MU 0404 ( http://cz.europe.creative.com/shop/category.asp?cate=70 ) a naprostou špičkou je Lynx ( http://www.lynxstudio.com/ ). Integrované zvukovky nestojí naprosto za nic.
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
sleepise
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sleepise »

Mam na tom drevene stereo repraky technics a Tesla.
Asus P5K PRO, Intel E2160, 2x1GB ADATA PC 6400 CL5, ATI RADEON HD2600PRO OC DDR3, WD 160GB SATAII 8MB CACHE, LG 62N DWDRW, WIRI TOPCOM SKYCER 4001g, SAMSUNG SYNCMASTER 710T, MX1000LASER, CHICONY BEZDRAT KEYBOARD
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

co sa tyka mna tak do zvukovky mam zapojene sluchatka ZALMAN ZM-RS6F
minimalny bitrate pre mp3 ktory som ochotny akceptovat ako pocuvatelny je 192k.....
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

EGRES píše:co sa tyka mna tak do zvukovky mam zapojene sluchatka ZALMAN ZM-RS6F
minimalny bitrate pre mp3 ktory som ochotny akceptovat ako pocuvatelny je 192k.....
Trochu mimo téma ale já taky uznávám min var192k.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“