Nepovedený flash

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nepovedený flash

Příspěvek od RickM »

Zdravim pánové, dokázal by mi někdo z Vás dát dohromady desku se špatně flashnutým biosem? Samozřejmě bych to nechtěl zadarmo, ale 700,- v servisu za to dávat teda fakt nechci....
Jedná se o tuhle desku: http://www.jetway.com.tw/evisn/product/ ... U/v6DU.htm

Píše Rom checksum error

Kdybyste se na to někdo cítil, bylo by to fajn... Nejlépe někdo z Prahy, díky... :wink:

//Wilik - presun do odpovidajici sekce
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

a co zkusit klasiku pokud nemas kamose co ma flashku?
musim mit funkcni kompl , zapnes v biosu offnes all, aby se pri startu nacetlo do pameti a netahalo z biosu , pripravis si bios co chces flashnout , za behu toho funkcniho PC , vytahnes bios svab , das tam ten nefunkcni , flashnes to a zase tam das ten orig svab :wink: uz jsem to takhle parkrat udelal , je to prasarna, ale kdyz nemas flashku :)
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

K!ll3r píše:a co zkusit klasiku pokud nemas kamose co ma flashku?
musim mit funkcni kompl , zapnes v biosu offnes all, aby se pri startu nacetlo do pameti a netahalo z biosu , pripravis si bios co chces flashnout , za behu toho funkcniho PC , vytahnes bios svab , das tam ten nefunkcni , flashnes to a zase tam das ten orig svab :wink: uz jsem to takhle parkrat udelal , je to prasarna, ale kdyz nemas flashku :)
O téhle metodě už sem taky něco slyšel... Ale moc to nechápu :roll: zapnu offnes all nechám neběhnout vydle, vyměnim švába, pak to můžu resnout, zárověň flashnu bios a nechám zase naběhnout vydle? Ale to mi nepojede nebo ano? Můžeš mi ten postup trochu více rozepsat? :roll: Ještě jedna věc, k té desce se dá stáhnout akorát soubor BIN a ten nahraju na spouštěcí disketu, ale ještě tam musim nahrát něco co spustí ten soubor BIN ne? Jako award nebo tak něco ne?
Jinak díky za radu :)
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

nie windows vobec nepustas, pocitac s funkcnym biosom zapnes a nabootojes cez boot disketu do dosu na ktorej mas program na flashnutie biosu alebo ten program pustis priamo stlacenim nejakych klaves ak je v biose, pripravis si vsetko na flashnutie a este kym to flshnutie potvrdis tak prehodis funkcny bios za nefunkcny a potom spustis flash.
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Tak pročítám nějaký stránky a prý má mít soubor s biosem příponu Rom. Ale já k mé desce sem našel pouze již zmiňovaný BIN??? :o
A ještě sem četl, že flashovací soubor se musí nějak rozbalit, ale to mě teda vůbec nenapadá jak... :sad:
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

RickM píše:Tak pročítám nějaký stránky a prý má mít soubor s biosem příponu Rom. Ale já k mé desce sem našel pouze již zmiňovaný BIN??? :o
A ještě sem četl, že flashovací soubor se musí nějak rozbalit, ale to mě teda vůbec nenapadá jak... :sad:
BIN nebo ROM, to je jedno, častější je BIN, ale na příponě stejně nezáleží.

Rozbalit v Zipu, RARu, Ace, to je taky jedno.
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Intelman píše:
RickM píše:Tak pročítám nějaký stránky a prý má mít soubor s biosem příponu Rom. Ale já k mé desce sem našel pouze již zmiňovaný BIN??? :o
BIN nebo ROM, to je jedno, častější je BIN, ale na příponě stejně nezáleží.

Rozbalit v Zipu, RARu, Ace, to je taky jedno.
Seš si jistej, že jde BIN rozpakovat v ZIPu nebo v RARu? Mě to teda nejde, hlavně bych si nerad oddělal bios na mé Epoxce :( to bych byl fakt nasr.... :evil: Nechápu, proč nedělají na deskách zálohu biosu, ze kterýho by se to dalo v případě špatnýho fleše znovu natáhnout, ale myslim, že některé desky to umí....
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Ne ten BIN nebo ROM, to je vlastní soubor s BIOSem. Ješrě k tomu potřebuješ flashovací program, kterým tam ten BIN nebo ROM soubor do toho BIOSu nahraješ a ten bývá zapakovanej. Nějakej AWDFLASH.EXE, AMIFLASH.EXE nebo tak nějak, to je různý.. Nejčastěji to je na stránkách výrobce desky ke stažení zapakovaný dohromady i s tím BIN nebo ROM souborem.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

TEn tvoj bios je Award to s tou priponou Rom plati pre AMI bios, musis urobit startovacku na nej mat awdflash.exe a ten subor s biosom ten bin, no a flashnut to prikazom awdflash.exe bios.bin, bios.bin je nazov biosu, ale v tej funkcnej doske a este kym ten prikaz odtuknes tak prehodit ten bios za nefunkcny
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

david99 píše:TEn tvoj bios je Award to s tou priponou Rom plati pre AMI bios, musis urobit startovacku na nej mat awdflash.exe a ten subor s biosom ten bin, no a flashnut to prikazom awdflash.exe bios.bin, bios.bin je nazov biosu, ale v tej funkcnej doske a este kym ten prikaz odtuknes tak prehodit ten bios za nefunkcny
Právě sem to zkoušel, jako by ten zmetek poznal, že sem vyměnil švába...? Když mi naběhne ta flashovací tabulka, tak mi to píše nVidia blabla a datum pošledního fleše a asi pozná že ten bios není správnej, protože po uložení dosavadního biosu, to napíše, že systém není určen pro tuto desku, nebo něco v tom smyslu...... Je to možný?
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Je možný že to zlobí, protože to zkoušim přeflešovat na desce s nVidia čipsetem a na té druhé desce je Via? Myslim, že ten postup dělám dobře, ale prostě to nejde.... Jen sem nezapnul v biosu ten offnes all jak mi radil Killer, protože sem to nenašel.... :oops:
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Ano uricte je to tym ze to robis v doske s Nvidia chipsetom, mal by si to robit uplne v takej istej doske alebo aspon v doske s rovnakym chipsetom ako je ten tvoj, alebo to skus v tej doske ale daj tam prepinac aby neukladalo stavajuci bios a aby tam flashlo hocico bez opytania,
skus takto Awdflash.exe bios.BIN /py /sn /cd /cp /cc /LD /R, ak nepojde tak pravdepodobne budes musiet zohnat aspon priblizne podobnu dosku, v biose nemusis vypinat nic iba flash write protect nic viac.
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

david99 píše:Ano uricte je to tym ze to robis v doske s Nvidia chipsetom, mal by si to robit uplne v takej istej doske alebo aspon v doske s rovnakym chipsetom ako je ten tvoj, alebo to skus v tej doske ale daj tam prepinac aby neukladalo stavajuci bios a aby tam flashlo hocico bez opytania,
skus takto Awdflash.exe bios.BIN /py /sn /cd /cp /cc /LD /R, ak nepojde tak pravdepodobne budes musiet zohnat aspon priblizne podobnu dosku, v biose nemusis vypinat nic iba flash write protect nic viac.
Ještě se prosím tě zeptám, co znamená to: py /sn /cd /cp /cc /LD/ R ??? To mám zadávat při zpouštění v DOSu? Jako třeba c:\awdflash.exe v6dua03.bin py? Podruhé to zkusit s sn, pak cd, cp.... atd? Možná sem tě špatně pochopil....
Jinak moc díky za snahu mi tento problém trochu osvětlit :)
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

ano zadas to normalne v dose tak ako som ti napisal mozes vsetky naraz ako tam su napisane, ked zadas iba awdflash.exe /? tak ti vyhodi napovedu a napise ti co jednotlive prepinace znamenaju. Nemas zac v pohode poradim rad tiez som pekne dofuckoval bios a nebol som vtedy moc stastny.
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

david99 píše:ano zadas to normalne v dose tak ako som ti napisal mozes vsetky naraz ako tam su napisane, ked zadas iba awdflash.exe /? tak ti vyhodi napovedu a napise ti co jednotlive prepinace znamenaju. Nemas zac v pohode poradim rad tiez som pekne dofuckoval bios a nebol som vtedy moc stastny.

Je to na h....o, ten bios je problematická věc... Jdu to vyzkoušet a dám vědět, zatím díky....
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

david99 píše:ano zadas to normalne v dose tak ako som ti napisal mozes vsetky naraz ako tam su napisane, ked zadas iba awdflash.exe /? tak ti vyhodi napovedu a napise ti co jednotlive prepinace znamenaju. Nemas zac v pohode poradim rad tiez som pekne dofuckoval bios a nebol som vtedy moc stastny.
Tak mi to nejde, už mě to štve, tohle je fakt blbě vymyšlený :sad: Píše mi to tohle: http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... 6946&pos=0

Co se stane, když nevypnu to Flash write protect? Já to v biosu nemůžu najít... :oops:
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

no vyzera to tak ze to v tej doske s tym nforcom neurobis budes musiet zohnat dosku s rovnakym chipsetom ako mas v tej tvojeje doske.
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

david99 píše:no vyzera to tak ze to v tej doske s tym nforcom neurobis budes musiet zohnat dosku s rovnakym chipsetom ako mas v tej tvojeje doske.
Hm to si mě moc nepotěšil, moc kamarádů co znám počítače nemá :(
Jinak ještě jednou ti moc díky :)

Nenašla by se tu dobrá duše z Prahy co by mě pomohla???
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Pořádně zagoogluj, postahuj různý verze toho flashovacího programu i dost starší (nemusí se jmenovat AWDFLASH.EXE) a zkoušej to s každou, co stáhneš. Pár verzí totiž nekontroluje systém a nahraje ten BIOS bez problémů. Ty přepínače, ale zkoušej u každý verze.
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Intelman píše:Pořádně zagoogluj, postahuj různý verze toho flashovacího programu i dost starší (nemusí se jmenovat AWDFLASH.EXE) a zkoušej to s každou, co stáhneš. Pár verzí totiž nekontroluje systém a nahraje ten BIOS bez problémů. Ty přepínače, ale zkoušej u každý verze.
OK, zkusim, díky za tip! Pořádně zagoogluju :-) Kdybys věděl o nějakym konkrétním který ten systém nekontroluje, tak by to bylo super, díky :)
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“