Jedná se o tuhle desku: http://www.jetway.com.tw/evisn/product/ ... U/v6DU.htm
Píše Rom checksum error
Kdybyste se na to někdo cítil, bylo by to fajn... Nejlépe někdo z Prahy, díky...
//Wilik - presun do odpovidajici sekce
Moderátor: Eddward

O téhle metodě už sem taky něco slyšel... Ale moc to nechápuK!ll3r píše:a co zkusit klasiku pokud nemas kamose co ma flashku?
musim mit funkcni kompl , zapnes v biosu offnes all, aby se pri startu nacetlo do pameti a netahalo z biosu , pripravis si bios co chces flashnout , za behu toho funkcniho PC , vytahnes bios svab , das tam ten nefunkcni , flashnes to a zase tam das ten orig svabuz jsem to takhle parkrat udelal , je to prasarna, ale kdyz nemas flashku

BIN nebo ROM, to je jedno, častější je BIN, ale na příponě stejně nezáleží.RickM píše:Tak pročítám nějaký stránky a prý má mít soubor s biosem příponu Rom. Ale já k mé desce sem našel pouze již zmiňovaný BIN???![]()
A ještě sem četl, že flashovací soubor se musí nějak rozbalit, ale to mě teda vůbec nenapadá jak...

Seš si jistej, že jde BIN rozpakovat v ZIPu nebo v RARu? Mě to teda nejde, hlavně bych si nerad oddělal bios na mé EpoxceIntelman píše:BIN nebo ROM, to je jedno, častější je BIN, ale na příponě stejně nezáleží.RickM píše:Tak pročítám nějaký stránky a prý má mít soubor s biosem příponu Rom. Ale já k mé desce sem našel pouze již zmiňovaný BIN???![]()
A ještě sem četl, že flashovací soubor se musí nějak rozbalit, ale to mě teda vůbec nenapadá jak...
Rozbalit v Zipu, RARu, Ace, to je taky jedno.

Právě sem to zkoušel, jako by ten zmetek poznal, že sem vyměnil švába...? Když mi naběhne ta flashovací tabulka, tak mi to píše nVidia blabla a datum pošledního fleše a asi pozná že ten bios není správnej, protože po uložení dosavadního biosu, to napíše, že systém není určen pro tuto desku, nebo něco v tom smyslu...... Je to možný?david99 píše:TEn tvoj bios je Award to s tou priponou Rom plati pre AMI bios, musis urobit startovacku na nej mat awdflash.exe a ten subor s biosom ten bin, no a flashnut to prikazom awdflash.exe bios.bin, bios.bin je nazov biosu, ale v tej funkcnej doske a este kym ten prikaz odtuknes tak prehodit ten bios za nefunkcny

Ještě se prosím tě zeptám, co znamená to: py /sn /cd /cp /cc /LD/ R ??? To mám zadávat při zpouštění v DOSu? Jako třeba c:\awdflash.exe v6dua03.bin py? Podruhé to zkusit s sn, pak cd, cp.... atd? Možná sem tě špatně pochopil....david99 píše:Ano uricte je to tym ze to robis v doske s Nvidia chipsetom, mal by si to robit uplne v takej istej doske alebo aspon v doske s rovnakym chipsetom ako je ten tvoj, alebo to skus v tej doske ale daj tam prepinac aby neukladalo stavajuci bios a aby tam flashlo hocico bez opytania,
skus takto Awdflash.exe bios.BIN /py /sn /cd /cp /cc /LD /R, ak nepojde tak pravdepodobne budes musiet zohnat aspon priblizne podobnu dosku, v biose nemusis vypinat nic iba flash write protect nic viac.

david99 píše:ano zadas to normalne v dose tak ako som ti napisal mozes vsetky naraz ako tam su napisane, ked zadas iba awdflash.exe /? tak ti vyhodi napovedu a napise ti co jednotlive prepinace znamenaju. Nemas zac v pohode poradim rad tiez som pekne dofuckoval bios a nebol som vtedy moc stastny.

Tak mi to nejde, už mě to štve, tohle je fakt blbě vymyšlenýdavid99 píše:ano zadas to normalne v dose tak ako som ti napisal mozes vsetky naraz ako tam su napisane, ked zadas iba awdflash.exe /? tak ti vyhodi napovedu a napise ti co jednotlive prepinace znamenaju. Nemas zac v pohode poradim rad tiez som pekne dofuckoval bios a nebol som vtedy moc stastny.

OK, zkusim, díky za tip! Pořádně zagooglujuIntelman píše:Pořádně zagoogluj, postahuj různý verze toho flashovacího programu i dost starší (nemusí se jmenovat AWDFLASH.EXE) a zkoušej to s každou, co stáhneš. Pár verzí totiž nekontroluje systém a nahraje ten BIOS bez problémů. Ty přepínače, ale zkoušej u každý verze.