Vše okolo DVD/RW/R9 LITE-ON SOHW-1673S

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Vše okolo DVD/RW/R9 LITE-ON SOHW-1673S

Příspěvek od Bathory »

Mám teď doma tuhle vypalovačku, takže jestli máte nějaké dotazy, můžete je tady napsat. Já zde budu průběžně popisovat svoje zkušenosti s touto mechanikou a na konci to uvolním do sekce.

Kopletní recenzi na tuto mechaniku najdete zde: http://www.cdrhard.com

Zkouším v Alcoholu 120% pálit DVD. Jedná se o DVD-R 8x Verbatim, na které mi Pioneer DVR-108 i NEC ND-3520A povolují zapisovat až 12x. Lite-On bohužel max. 8x. Začínám rychlostí 4x a zaráží mě, že než vůbec mechanika začne pálit, trvá to skoro 1 1/2 minuty. Medium je ale za 15 minut vypáleno a KProbe ukazuje výbornou kvalitu a ani jinde s ním nemám problémy.
Horší už to je, když chci pálit opět na DVR-R 8x Verbatim rychlostí 6x nebo 8x. Než dojde vůbec k samotnému vypalování, tak to trvá pomalu 3 minuty a výsledek? Naprosto nečitelné médium, které nejde ani načíst, natož otestovat. Zkouším to ještě 3x. V Alcoholu 120%, v CloneCD a NERO. Výsledek pokaždý stejně strašný. Upgraduji tedy firmware z verze JS01 na nejnovější JS02 a pálím rychlostí 8x další DVD-R. Opět, v pořadí už páté naprosto nečitelné médium. :(
Abych pojistil, že mechanika umí zapisovat alespoň 4x, pálím touto rychlostí další DVD-R a to je až na prodlevu před zápisem dobře vypáleno, je čitelné a KProbe ukazuje výbornou kvalitu.
Obrázek
A do třetice ještě jednou DVD-R Verbatim pálím rychlostí 4x a ...... médium sice načíst jde, ale KProbe ukazuje veliké množství PI i PIF chyb. Hlavně PIF překračují normu, která je nastavena na max. 4.
Obrázek
Pomalu mě to přestává bavit. Z 8 vypálených DVD-R Verbatimů jich je 5 totálně nečitelných, 1 s podstatně zhoršenou kvalitou a pouze 2 jsou v pořádku. Zkusím jiná média. :sad:

Tak jsem ještě zkusil DVD-R 4x Traxdata vypálit rychlostí 4x a výsledek je přímo katastrofa.
Obrázek
Už nemám chuť ničit další média, mechanika je zcela evidentně vadná a jde na reklamaci...
Jenom pro úplnost, hodnota PI nesmí překročit 280 a PIF 4.
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 19. bře 2005, 09:12, celkem upraveno 3 x.
Bathory
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Mám o tuhle mechaniku eminentní zájem, tak nezapomeň informovat, jak dopadla reklamace, případně další poznatky. Jen mám obavu, jak je to s "kvalitou" LITE-ON mechanik. Nerad bych se ureklamoval k smrti. Jako náhradníka mám LG GSA-4163B, ovšem LITE-ON SOHW-1673S dopadla skvěle v recenzi na www.cdr.cz.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ano, na CDR dopadla skvěle jako všechny ostatní LITE-Ony už od nepaměti... :shock: , ale radši nechám rejpání :)
Mám slíbeno, že novou mechaniku pošlou v pondělí, tož by znamenalo, že někdy ve středu, ve čtvrtek bych nanovo začal s testováním. Tak uvidíme, jak drží slovo.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Asi před hodinou jsem převzal novou mechaniku, reklamace proběhla v pořádku a trvala pouze 8 dní, takže děkuji reklamačnímu oddělení v OK Computers. :)
Teď už na to nemám čas, ale večer ji hned proklepnu.
Bathory
slůně
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slůně »

Nezapomeň- Před prvním použitím mechaniky je nutné nastavit její region, pokud není Region Free. Může se stát ,že ti nebude načítat DVD s regionem.
Já používám hlavně Pioneera a108 a Lite-ona 1673s(dříve Liteona 1633s) a zatím velká spokojenost :)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

A na tohle jsi přišel jak???

Jinak, nová mechanika se zdá už v pořádku. Prohnal jsem ji všemi testy, jako tu předešlou, jejíž výsledky jsou v prvním postu a jsou poměrně totožné. Teď zkouším pálit různá DVD a zatím jsem na problém nenarazil. Uvidíme, co řekne na vyšší rychlosti. Až budu se vším hotov, tak to sem postnu.
Bathory
slůně
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slůně »

1. Zkoušel jsem naripovat or. DVD a stále mně to vyhazovalo chybu a tak jsem lovil na netu a našel jsem o tom článek a utilitka na resetování a nastavení regionu je ke stažení zde : http://sweb.cz/nemil/LtnRPC.zip

2.jsem to potom četl na cdr.cz : http://www.cdr.cz/a/13320/8

Jinak se zajímám o testy medií a vypalovaček a výsledky jsou na mých stránkách. Časem přidám i testy vypalovaček : http://sweb.cz/m.slune/m.slune/testy.htm
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Pokud nemáš nastavenej region, tak ho prostě nastavíš až budeš potřebovat, vůbec není nutný ho nastavovat ihned po instalaci mechaniky. Sice to v tom článku tak trochu vyznělo, ale opravdu to není povinost a nic tím nezkazíš. DVD které je určené pro některý region samozřejmě vyžaduje po mechanice, aby ho měla nastavený, proto ti to nešlo a stačilo ho v tuhle chvíli nastavit.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Takže vážení přátelé. Už jsem to konečně doplichtil a výsledek si můžete přečít zde: http://www.cdrhard.com

A prosím moc nekritizovat. :oops:
Bathory
shaq2one
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaq2one »

tak jsem si přečetl tu recenzi (dobrá prace - díky moc) plus recenze na cdr a jsem vicemeně rozhodnut pro koupi téhle mechaniky ale trochu ještě váham nad LG 4163. Mohl bych poprosit autora o jeho názor - který z těchto dvou uvedených mechanik by dal přednost? Chápu, že tu 4163 pravděpodobně nezkoušel takže chybí osobní postřehy jako u toho Liteona ale přesto?
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Ono hlavně přijde na to, jak budeš mechaniku využívat. Pokud chceš pálit ochrany, testovat média na kvalitu a dobře pálit na CD i DVD, vezmi LITE-ONa, ale konstrukčně ta mechanika není bůh ví co a u LITE-ONu člověk nikdy neví, kápneš na kus co je super nebo na šmejd, já vyzkoušel obojí. :oops:

LG taky pálí dobře, ale ne tak jako ten LITE-ON, zase je konstrukčně lepší, umí DVD-RAM nejen číst, ale i zapisovat, na ochrany je slabší.

Proto jsem koupil Pioneera DVR-108. :D
Bathory
shaq2one
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaq2one »

Díky za názor ... vystihnul jsi to celkem přesně. Pro toho Liteona jsem hlavně z těchto duvodů:
-možnost testovat kvalitu vypáleného media
-vcelku kvalitni zapis
-dobrá schopnost překonávat ochrany

Na druhou stranu mám právě trochu obavy z toho že to prostě není kdovíjak kvalitní mechanika (hold jsem zvykly na stařičkou CDRW mechaniku od plextora). Ale za cenu nejakych 1800 stovek ... asi do ni půjdu a budu se modlit at nechytím nějaký nepovedený kousek :-)
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Zdarec,mám dva dny tohoto liteona(1673s)při DVD zaváděcí a ukončovací stopě to trvá každá tak minutu a půl než se rozjede jak kdyby nemohla něco přečíst(pořad kolísá rychlost)buffer 100%.při testu kvality je v těchto místech (začátek/konec dvd)hodně chyb C1/C2 zatím max 284/40 zkoušel jsem 5+ a 5-dvd-r ks a v průměru je hodna chyb 164/10.Nepomohl by třeba 80žilkový kabel nebo zkusit reklamovat?Zkoušel i druhý firmware(JS02)a nic.předem dík za odpověď
MB:Gigabyte P35 DS3, CPU: Intel E2180, RAM: 2x1GB A-DATA EE 800+, HDD 120GB+320GBSeagate, GK: ATI shaphire X1950PRO, DVD-RW Liteonit LH 18A1H,Win XP PRO
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lead IN i lead OUT u téhle mechaniky opravdu trvá neuvěřitelně dlouho. Ta co jsem reklamoval udělala rekord asi 3 1/2 minuty, než vůbec začala pálit a tahle druhá okolo minuty. 80 žilový kabel klidně vyzkoušej, protože tahle mechanika umí UDMA-4 a je škoda ji na tom nemít.
S těma chybama už je to horší, na jaký média to bylo?
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Verbatim,Sony,Imation,HP vše + i - .Na pluska to pálí o něco lépe.Po výměně na 80žil je to trochu lepší ale stejně hodnoty 235/30(po výměně nejvyšší je moc).tak nevím :old6:
MB:Gigabyte P35 DS3, CPU: Intel E2180, RAM: 2x1GB A-DATA EE 800+, HDD 120GB+320GBSeagate, GK: ATI shaphire X1950PRO, DVD-RW Liteonit LH 18A1H,Win XP PRO
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Reklamuj.
Já s ní mám teď PI/PIF okolo 15/2 na Verbatimkách i Imation. Prostě jsi měl smůlu jako já. Tímhle je LITE-ON vyhlášený, buď dostaneš perlu, nebo prázdnou skořápku, žádná jistota, pouze hra vabank.
Bathory
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Tak jo dík za rady,doufám že budu mít štěstí a že ten druhý bude ok co mám liteona cd-rw tak jede uplně bez problémů už pár let takže tu firmu nezatracuju.Ještě jednou dík a zatím
jupík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jupík »

Ještě pokus s rychlostí 4X měřeno v kprobe 2.2.3(jiný nemám)max PI/PIF 126/127 ale průměr je 1.98/0.14?tak nevím jestli nebudu na reklaci za blba?I když 7/10 dvd šlo pod pivo tak by se to mělo projevit i na reklamaci.
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Tak jsem si ten zázrak taky pořídil. Myslím, že je to typický LITE-ON. Vypalování skvělé, dílenské zpracování žádná sláva. Vysouvání traye je tak nepřesvědčivé a trhané, že to vypadá, jako by se každou chvíli měl zadrhnout. Zatím se ale pokaždé vysunul. :wink: Zasouvání je už v pořádku. Hlučnost je v normě a obyčejný Memorex DVD-R 4x mi vypálil v excelentní kvalitě, takže zatím spokojenost. 8-)
mkjirka
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mkjirka »

Bathory píše:Reklamuj.
Já s ní mám teď PI/PIF okolo 15/2 na Verbatimkách i Imation. Prostě jsi měl smůlu jako já. Tímhle je LITE-ON vyhlášený, buď dostaneš perlu, nebo prázdnou skořápku, žádná jistota, pouze hra vabank.
Prosím o radu - ty hodnoty jsou max, průměr nebo total? Včera jsem ji koupil a chci vědět na čem jsem :-D
AMD - Barton 2600+ * ASUS A7V880 * 2x DDR 256 MB * HHD 120 GB MAXTOR * ATI (Sapphire) Radeon 9600, 256 MB * DVD/RW/R9 LITE-ON SOHW-1673S * TEAC CD-W52E * http://www.onlinegamesky.cz
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“