Kopletní recenzi na tuto mechaniku najdete zde: http://www.cdrhard.com
Zkouším v Alcoholu 120% pálit DVD. Jedná se o DVD-R 8x Verbatim, na které mi Pioneer DVR-108 i NEC ND-3520A povolují zapisovat až 12x. Lite-On bohužel max. 8x. Začínám rychlostí 4x a zaráží mě, že než vůbec mechanika začne pálit, trvá to skoro 1 1/2 minuty. Medium je ale za 15 minut vypáleno a KProbe ukazuje výbornou kvalitu a ani jinde s ním nemám problémy.
Horší už to je, když chci pálit opět na DVR-R 8x Verbatim rychlostí 6x nebo 8x. Než dojde vůbec k samotnému vypalování, tak to trvá pomalu 3 minuty a výsledek? Naprosto nečitelné médium, které nejde ani načíst, natož otestovat. Zkouším to ještě 3x. V Alcoholu 120%, v CloneCD a NERO. Výsledek pokaždý stejně strašný. Upgraduji tedy firmware z verze JS01 na nejnovější JS02 a pálím rychlostí 8x další DVD-R. Opět, v pořadí už páté naprosto nečitelné médium.
Abych pojistil, že mechanika umí zapisovat alespoň 4x, pálím touto rychlostí další DVD-R a to je až na prodlevu před zápisem dobře vypáleno, je čitelné a KProbe ukazuje výbornou kvalitu.

A do třetice ještě jednou DVD-R Verbatim pálím rychlostí 4x a ...... médium sice načíst jde, ale KProbe ukazuje veliké množství PI i PIF chyb. Hlavně PIF překračují normu, která je nastavena na max. 4.

Pomalu mě to přestává bavit. Z 8 vypálených DVD-R Verbatimů jich je 5 totálně nečitelných, 1 s podstatně zhoršenou kvalitou a pouze 2 jsou v pořádku. Zkusím jiná média.
Tak jsem ještě zkusil DVD-R 4x Traxdata vypálit rychlostí 4x a výsledek je přímo katastrofa.
Už nemám chuť ničit další média, mechanika je zcela evidentně vadná a jde na reklamaci...
Jenom pro úplnost, hodnota PI nesmí překročit 280 a PIF 4.