Textový LCD displej

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
DivX
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DivX »

nevíte kaj se daj koupit černé záplaty 5.25" ??? Potřeboval bych to LCDčko umistit na přední panel...
 MacBook Pro 13" 8GB, 256GB SSD | MacBook Air 13" 4GB, 128GB SSD | iPhone 11 Pro
mailer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mailer »

Caute. mam to uz doma zapojene aj to ide, ale nie vsetko. nedokaze to zobrazit(akoby to nemeralo) teploty, otacky a napatia. ostatne veci ako winamp, cpu to zobrazuje. Neviete poradit? Skusal som rozne softy, najviac sami osvedcil LCD center. Ten JACTA mi nejde.

mam dosku MSI865PE neo2-ls

vdaka za kazdu radu
CPU: E6850 3GHz, MB: ASUS P5Kpro, RAM: 4x 1024MB DDR2 800 Corsair C4DHX 4-4-4-12, ASUS RX3850 512MB, HDD:WD Caviar Black 1TB, DVD-RW: LG 4163, PSU: Enermax Liberty 500W
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

mailer píše:...
Já teda používám JaLCD, ale mělo by to být stejné u všech softů, musíš mít nainstalovanej nějakej podporovanej monitorovací system, takže na otáčky, teploty atd. je třeba u JaLCD nutností MainboardMonitor (asi jakákoliv verze) :wink:
mailer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mailer »

a, dik uz som to nainstaloval, uz to aj ide. dik
CPU: E6850 3GHz, MB: ASUS P5Kpro, RAM: 4x 1024MB DDR2 800 Corsair C4DHX 4-4-4-12, ASUS RX3850 512MB, HDD:WD Caviar Black 1TB, DVD-RW: LG 4163, PSU: Enermax Liberty 500W
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Zdravim,
mam display MC2004B-SYL/H (ze zadu displaye napsano ATM2004D 2.0), zapojeny je snad spravne, protoze signalizoval 2 rady ctvercu (1. a 3. radek).
1) port95nt.exe jsem naistalovat, ale ma se neco nastavovat?
2) V biosu jsem nastavil
Parellel Port Mode.......................ECP+EPP
ECP Mode use DMA....................3
Je to v poradku? Obvzlaste ten druhy udaj nevim jaky ma byt, tak se PROSIM nekdo mrknete jak to mate...
4) v Spravce zarizeni - Porty (COM a LPT) - Port ECP tiskarny (LPT1) - (prave tlacitko Vlastnoti) - Nastavení portu - Metoda filtrování prostredku - (nastaveno) "Nikdy nepouzivat preruseni" + (odznaceno, nevybrano) Povolit pouzivani starsi verze Plug and Play...
Je to dobre nastavene? Co tam mate vy, co vam to funguje?

No a kdyz zapnu JaLCD ci jakykoliv jiny program na ovladani, tak se mi pouze "vymaze" display.. tedy ze display je prazdny (ovsem jsou videt matice, tedy funguje) a tento stav je na display i kdyz vypnu ovladaci program, ovsem kdyz vytahnu a zapojim napajeni, tak se display "zresetuje" do puvodniho kontrolniho stavu (ctverecky..) Vubec nevim, co s tim?? Moc please apon o odpovezeni otazek vyse :/
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

no tak jeste dodam fotky protoze jsem fakt zoufalej -> Mam to zapojene dobre?
OBRAZKY ODSTRANENY, OMLOUVAM SE.

Cervena +5V
Bila GND

Kdo mi to pomuze rozchodit, tak se mu to budu snazit fakt nejak vynahradit!! Moc prosim.
Naposledy upravil(a) Skodik dne stř 25. kvě 2005, 20:11, celkem upraveno 1 x.
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

taktze:
piny:
14 a 16 na LTP a LCD OK
napajeni LCD OK
propojeni datovych vodicu vypada taky dobre
potenciometry neni to moc poznat,ale pokud jde regulovat kontrast a podsviceni tak funguji dobre
-takze zapojeni je asi dobre--chyba bude nekde v softu
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam" :lol:
vysemnesmite.cz
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

sidbin píše:taktze:
piny:
14 a 16 na LTP a LCD OK
napajeni LCD OK
propojeni datovych vodicu vypada taky dobre
potenciometry neni to moc poznat,ale pokud jde regulovat kontrast a podsviceni tak funguji dobre
-takze zapojeni je asi dobre--chyba bude nekde v softu
jo asi to mam dobre.. i kdyz ten kontrast mam vetsi az kdyz to uplne vytocim... tedy ne nekde v prostred..

Chyba je nekde v SW, tedy please o zodpovezeni techto otazek:
2) V biosu jsem nastavil
Je to v poradku? Obvzlaste ten druhy udaj nevim jaky ma byt, tak se PROSIM nekdo mrknete jak to mate...
4) v Spravce zarizeni - Porty (COM a LPT) - Port ECP tiskarny (LPT1) - (prave tlacitko Vlastnoti) - Nastavení portu - Metoda filtrování prostredku - (nastaveno) "Nikdy nepouzivat preruseni" + (odznaceno, nevybrano) Povolit pouzivani starsi verze Plug and Play...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Skodik píše:kdyz ten kontrast mam vetsi az kdyz to uplne vytocim... tedy ne nekde v prostred..
Moc velkej poťák... dát tam nějakej s menším odporem... A nebo se s tím smířit a vykašlat se na to... :)
Skodik píše: Chyba je nekde v SW, tedy please o zodpovezeni techto otazek:
2) V biosu jsem nastavil
Já ten svůj displej (resp. kabel) postavil, zapnul, nainstaloval port95nt, JaLCDs a chodilo to... na ostatní jsem nehrabal... Tobě doporučuju to samé. Jaké máš ECP DMA je fuk, stejně se používá jenom přímej přístup na port a odesílají se znaky... ECP, EPP apod. má smysl tak u tiskáren a laplink spojení...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

TomV píše:Já ten svůj displej (resp. kabel) postavil, zapnul, nainstaloval port95nt, JaLCDs a chodilo to... na ostatní jsem nehrabal... Tobě doporučuju to samé. Jaké máš ECP DMA je fuk, stejně se používá jenom přímej přístup na port a odesílají se znaky... ECP, EPP apod. má smysl tak u tiskáren a laplink spojení...
jj, ja taky... zapajet, pustit a f poho

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

no ja jsem to buhuzel jeste nerozjel.. uz fakt nevim co by.. zejtra to jeste zkusim u kamose.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Skodik píše:no ja jsem to buhuzel jeste nerozjel.. uz fakt nevim co by.. zejtra to jeste zkusim u kamose.
Máš tam aspoň ty černý čtverečky ?
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

TomV píše:
Skodik píše:no ja jsem to buhuzel jeste nerozjel.. uz fakt nevim co by.. zejtra to jeste zkusim u kamose.
Máš tam aspoň ty černý čtverečky ?
jo mam.. v tom to prave je :/
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Skodik píše:jo mam.. v tom to prave je :/
Tak si odškrtni displej - je v pořádku. To je testovací "obrazec" když nepřicházejí žádná data.

Kabel jsi zapojoval podle návodu z PCT ? Vem měřák a "propískni" si všechny dráty, jestli jdou tam kam mají a jestli není někde studeňák... Jak máš dlouhej kabel ? Nemáš to na tom Canonu zapojený zrcadlově obráceně (!! pozor, to se může poměrně snadno stát, když se člověk zapomene zamyslet, kterej konektor (samec/samice) je na schématu a kterej drží v ruce) ? Máš dobře nastavenej software (port, 4bit/8bit, adresu (LPT1 = většinou 378h) ?
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

No tak stranově převráený to nemá - díval jsem se na svuj kabel a má to stejně. Akorát ty barvy nesedí :-D
Ale jak řikal TomV vem měřák a propískni to na studeňáky ALE hlavně na skraty - musíš prostě vzít každej s každym :(
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

TomV píše:
Skodik píše:jo mam.. v tom to prave je :/
Tak si odškrtni displej - je v pořádku. To je testovací "obrazec" když nepřicházejí žádná data.

Kabel jsi zapojoval podle návodu z PCT ? Vem měřák a "propískni" si všechny dráty, jestli jdou tam kam mají a jestli není někde studeňák...
no jeste zkusim, ale myslim ze jsem to uz letmo zkousel..
TomV píše: Jak máš dlouhej kabel ?
Asi 1,2m
TomV píše:Nemáš to na tom Canonu zapojený zrcadlově obráceně (!! pozor, to se může poměrně snadno stát, když se člověk zapomene zamyslet, kterej konektor (samec/samice) je na schématu a kterej drží v ruce) ?
nene, asi fakt ne..(uz jsem na to hned koukal) na obrazku je samice jako normalne.
TomV píše:Máš dobře nastavenej software (port, 4bit/8bit, adresu (LPT1 = většinou 378h) ?
no na tohle jsem nekoukal, kde se to nastavuje (to 387 tusim, ale 4/8nit nevim..)?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Skodik píše:
TomV píše: Jak máš dlouhej kabel ?
Asi 1,2m
To by mělo být v pohodě...
Skodik píše:
TomV píše:Máš dobře nastavenej software (port, 4bit/8bit, adresu (LPT1 = většinou 378h) ?
no na tohle jsem nekoukal, kde se to nastavuje (to 387 tusim, ale 4/8nit nevim..)?
Co máš za software ? Některé to ani neumožňují změnit a používají standardní 8bit, takže to by bylo v pořádku...
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

No zkousel jsem JaLCD, smartie5.3 i myslim ze i lcdcenter036..
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

no mel jsem stejnej problem jestli ti to pujde nekde jinde (doporucuju zkusit 3-4 jine PC) tak je chyba ve tvem LPT a bohuzel se stim neda nic delat me nepomohla ni pridavna karta s LPT do PCI
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím vesmírem si nejsem tak jistý.
A. Einstein
----------------
Linux forever
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

A zkoušel jsi to u toho kámoše jak si řikal?
Je možný že máš podělanej LPT port na desce. LPT je totiž náchylnej na každou blbost a snadno jde odpálit.
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“