Textový LCD displej
- DivX
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mailer
- Začátečník

-
Caute. mam to uz doma zapojene aj to ide, ale nie vsetko. nedokaze to zobrazit(akoby to nemeralo) teploty, otacky a napatia. ostatne veci ako winamp, cpu to zobrazuje. Neviete poradit? Skusal som rozne softy, najviac sami osvedcil LCD center. Ten JACTA mi nejde.
mam dosku MSI865PE neo2-ls
vdaka za kazdu radu
mam dosku MSI865PE neo2-ls
vdaka za kazdu radu
CPU: E6850 3GHz, MB: ASUS P5Kpro, RAM: 4x 1024MB DDR2 800 Corsair C4DHX 4-4-4-12, ASUS RX3850 512MB, HDD:WD Caviar Black 1TB, DVD-RW: LG 4163, PSU: Enermax Liberty 500W
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- mailer
- Začátečník

-
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim,
mam display MC2004B-SYL/H (ze zadu displaye napsano ATM2004D 2.0), zapojeny je snad spravne, protoze signalizoval 2 rady ctvercu (1. a 3. radek).
1) port95nt.exe jsem naistalovat, ale ma se neco nastavovat?
2) V biosu jsem nastavil
Parellel Port Mode.......................ECP+EPP
ECP Mode use DMA....................3
Je to v poradku? Obvzlaste ten druhy udaj nevim jaky ma byt, tak se PROSIM nekdo mrknete jak to mate...
4) v Spravce zarizeni - Porty (COM a LPT) - Port ECP tiskarny (LPT1) - (prave tlacitko Vlastnoti) - Nastavení portu - Metoda filtrování prostredku - (nastaveno) "Nikdy nepouzivat preruseni" + (odznaceno, nevybrano) Povolit pouzivani starsi verze Plug and Play...
Je to dobre nastavene? Co tam mate vy, co vam to funguje?
No a kdyz zapnu JaLCD ci jakykoliv jiny program na ovladani, tak se mi pouze "vymaze" display.. tedy ze display je prazdny (ovsem jsou videt matice, tedy funguje) a tento stav je na display i kdyz vypnu ovladaci program, ovsem kdyz vytahnu a zapojim napajeni, tak se display "zresetuje" do puvodniho kontrolniho stavu (ctverecky..) Vubec nevim, co s tim?? Moc please apon o odpovezeni otazek vyse :/
mam display MC2004B-SYL/H (ze zadu displaye napsano ATM2004D 2.0), zapojeny je snad spravne, protoze signalizoval 2 rady ctvercu (1. a 3. radek).
2) V biosu jsem nastavil
Je to v poradku? Obvzlaste ten druhy udaj nevim jaky ma byt, tak se PROSIM nekdo mrknete jak to mate...
4) v Spravce zarizeni - Porty (COM a LPT) - Port ECP tiskarny (LPT1) - (prave tlacitko Vlastnoti) - Nastavení portu - Metoda filtrování prostredku - (nastaveno) "Nikdy nepouzivat preruseni" + (odznaceno, nevybrano) Povolit pouzivani starsi verze Plug and Play...
No a kdyz zapnu JaLCD ci jakykoliv jiny program na ovladani, tak se mi pouze "vymaze" display.. tedy ze display je prazdny (ovsem jsou videt matice, tedy funguje) a tento stav je na display i kdyz vypnu ovladaci program, ovsem kdyz vytahnu a zapojim napajeni, tak se display "zresetuje" do puvodniho kontrolniho stavu (ctverecky..) Vubec nevim, co s tim?? Moc please apon o odpovezeni otazek vyse :/
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no tak jeste dodam fotky protoze jsem fakt zoufalej -> Mam to zapojene dobre?
OBRAZKY ODSTRANENY, OMLOUVAM SE.
Cervena +5V
Bila GND
Kdo mi to pomuze rozchodit, tak se mu to budu snazit fakt nejak vynahradit!! Moc prosim.
OBRAZKY ODSTRANENY, OMLOUVAM SE.
Cervena +5V
Bila GND
Kdo mi to pomuze rozchodit, tak se mu to budu snazit fakt nejak vynahradit!! Moc prosim.
Naposledy upravil(a) Skodik dne stř 25. kvě 2005, 20:11, celkem upraveno 1 x.
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
taktze:
piny:
14 a 16 na LTP a LCD OK
napajeni LCD OK
propojeni datovych vodicu vypada taky dobre
potenciometry neni to moc poznat,ale pokud jde regulovat kontrast a podsviceni tak funguji dobre
-takze zapojeni je asi dobre--chyba bude nekde v softu
piny:
14 a 16 na LTP a LCD OK
napajeni LCD OK
potenciometry neni to moc poznat,ale pokud jde regulovat kontrast a podsviceni tak funguji dobre
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam"
vysemnesmite.cz
vysemnesmite.cz
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jo asi to mam dobre.. i kdyz ten kontrast mam vetsi az kdyz to uplne vytocim... tedy ne nekde v prostred..sidbin píše:taktze:
piny:
14 a 16 na LTP a LCD OK
napajeni LCD OK
Chyba je nekde v SW, tedy please o zodpovezeni techto otazek:
2) V biosu jsem nastavil
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Moc velkej poťák... dát tam nějakej s menším odporem... A nebo se s tím smířit a vykašlat se na to...Skodik píše:kdyz ten kontrast mam vetsi az kdyz to uplne vytocim... tedy ne nekde v prostred..
Já ten svůj displej (resp. kabel) postavil, zapnul, nainstaloval port95nt, JaLCDs a chodilo to... na ostatní jsem nehrabal... Tobě doporučuju to samé. Jaké máš ECP DMA je fuk, stejně se používá jenom přímej přístup na port a odesílají se znaky... ECP, EPP apod. má smysl tak u tiskáren a laplink spojení...Skodik píše: Chyba je nekde v SW, tedy please o zodpovezeni techto otazek:1) port95nt.exe jsem naistalovat, ale ma se neco nastavovat?
2) V biosu jsem nastavil
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- honny
- Středně pokročilý

jj, ja taky... zapajet, pustit a f pohoTomV píše:Já ten svůj displej (resp. kabel) postavil, zapnul, nainstaloval port95nt, JaLCDs a chodilo to... na ostatní jsem nehrabal... Tobě doporučuju to samé. Jaké máš ECP DMA je fuk, stejně se používá jenom přímej přístup na port a odesílají se znaky... ECP, EPP apod. má smysl tak u tiskáren a laplink spojení...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no ja jsem to buhuzel jeste nerozjel.. uz fakt nevim co by.. zejtra to jeste zkusim u kamose.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jo mam.. v tom to prave je :/TomV píše:Máš tam aspoň ty černý čtverečky ?Skodik píše:no ja jsem to buhuzel jeste nerozjel.. uz fakt nevim co by.. zejtra to jeste zkusim u kamose.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak si odškrtni displej - je v pořádku. To je testovací "obrazec" když nepřicházejí žádná data.Skodik píše:jo mam.. v tom to prave je :/
Kabel jsi zapojoval podle návodu z PCT ? Vem měřák a "propískni" si všechny dráty, jestli jdou tam kam mají a jestli není někde studeňák... Jak máš dlouhej kabel ? Nemáš to na tom Canonu zapojený zrcadlově obráceně (!! pozor, to se může poměrně snadno stát, když se člověk zapomene zamyslet, kterej konektor (samec/samice) je na schématu a kterej drží v ruce) ? Máš dobře nastavenej software (port, 4bit/8bit, adresu (LPT1 = většinou 378h) ?

- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no jeste zkusim, ale myslim ze jsem to uz letmo zkousel..TomV píše:Tak si odškrtni displej - je v pořádku. To je testovací "obrazec" když nepřicházejí žádná data.Skodik píše:jo mam.. v tom to prave je :/
Kabel jsi zapojoval podle návodu z PCT ? Vem měřák a "propískni" si všechny dráty, jestli jdou tam kam mají a jestli není někde studeňák...
Asi 1,2mTomV píše: Jak máš dlouhej kabel ?
nene, asi fakt ne..(uz jsem na to hned koukal) na obrazku je samice jako normalne.TomV píše:Nemáš to na tom Canonu zapojený zrcadlově obráceně (!! pozor, to se může poměrně snadno stát, když se člověk zapomene zamyslet, kterej konektor (samec/samice) je na schématu a kterej drží v ruce) ?
no na tohle jsem nekoukal, kde se to nastavuje (to 387 tusim, ale 4/8nit nevim..)?TomV píše:Máš dobře nastavenej software (port, 4bit/8bit, adresu (LPT1 = většinou 378h) ?
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To by mělo být v pohodě...Skodik píše:Asi 1,2mTomV píše: Jak máš dlouhej kabel ?
Co máš za software ? Některé to ani neumožňují změnit a používají standardní 8bit, takže to by bylo v pořádku...Skodik píše:no na tohle jsem nekoukal, kde se to nastavuje (to 387 tusim, ale 4/8nit nevim..)?TomV píše:Máš dobře nastavenej software (port, 4bit/8bit, adresu (LPT1 = většinou 378h) ?

- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No zkousel jsem JaLCD, smartie5.3 i myslim ze i lcdcenter036..
- Zafod
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no mel jsem stejnej problem jestli ti to pujde nekde jinde (doporucuju zkusit 3-4 jine PC) tak je chyba ve tvem LPT a bohuzel se stim neda nic delat me nepomohla ni pridavna karta s LPT do PCI
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím vesmírem si nejsem tak jistý.
A. Einstein
----------------
Linux forever
A. Einstein
----------------
Linux forever
- Kopi.
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: