Ako odstranit chladic?

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
xprofik
Nováček
Nováček

Ako odstranit chladic?

Příspěvek od xprofik »

Nazdar, chcel by som poradit ako mam odstranit pasivny chladic na northbridge u dosky EPOX 8RDA3i. Dik
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

na tom nic není :roll: po stranách northbridge vidíš dvě packy, který chladič přidržujou, je třeba je vycvaknout (nevím přesně jakej patent tam je, je třeba je prostě uvolnit - možná na to bude třeba vymontovat desku a jít na to ze zadní strany). no a pak chladič půjde dolů sám, možná bude třeba s ním opatrně zakroutit kolem dokola protože ho bude držet teplovodivá pasta...
ignorelist: kremrole a dezoláti
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jak říká Zomb - vyndat desku, z druhé strany zmáčknout ty dva čudlíky, co to drží a pasiv povolí sám... Pokud teda pod ním není přiškvařená žvejka, to se pak musí použít i trochu síly... :-)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Můžeš to zkusit taky nahřát fénem jde to pak lépe.....teda někdy. :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Určitě je to lepší nahřát. Já když jsem brousil muj pasif na 8RDA3+, tak jsem ho bez nahřátí nemoh vůbec sundat. Jinak to vyndání desky a zmáčknutí těch zákřapek asi bude lepší, než to rvát jen tak.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
xprofik
Nováček
Nováček

Příspěvek od xprofik »

zombux píše:na tom nic není :roll: po stranách northbridge vidíš dvě packy, který chladič přidržujou, je třeba je vycvaknout (nevím přesně jakej patent tam je, je třeba je prostě uvolnit - možná na to bude třeba vymontovat desku a jít na to ze zadní strany). no a pak chladič půjde dolů sám, možná bude třeba s ním opatrně zakroutit kolem dokola protože ho bude držet teplovodivá pasta...

svorky som odstranil ale ten chladic tam drzi ako prilepeny, co s tym? mam pouzit fen? nemoze sa nic stat s chipsetom? dik.
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Hmm, jak jsem říkal, pochybuju že to sundáš jen tak, takže to nahřej fénem, nebo prostě zapni comp a ten chipset se nahřeje sám:) Ale neboj tim fénem nic nezkazíš, jen do toho.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“