Ako odstranit chladic?
Moderátor: Eddward
- xprofik
- Nováček

-
Ako odstranit chladic?
Nazdar, chcel by som poradit ako mam odstranit pasivny chladic na northbridge u dosky EPOX 8RDA3i. Dik
- zombux
- Odborník PCT

na tom nic není
po stranách northbridge vidíš dvě packy, který chladič přidržujou, je třeba je vycvaknout (nevím přesně jakej patent tam je, je třeba je prostě uvolnit - možná na to bude třeba vymontovat desku a jít na to ze zadní strany). no a pak chladič půjde dolů sám, možná bude třeba s ním opatrně zakroutit kolem dokola protože ho bude držet teplovodivá pasta...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Mnemonic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Určitě je to lepší nahřát. Já když jsem brousil muj pasif na 8RDA3+, tak jsem ho bez nahřátí nemoh vůbec sundat. Jinak to vyndání desky a zmáčknutí těch zákřapek asi bude lepší, než to rvát jen tak.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
- xprofik
- Nováček

-
zombux píše:na tom nic nenípo stranách northbridge vidíš dvě packy, který chladič přidržujou, je třeba je vycvaknout (nevím přesně jakej patent tam je, je třeba je prostě uvolnit - možná na to bude třeba vymontovat desku a jít na to ze zadní strany). no a pak chladič půjde dolů sám, možná bude třeba s ním opatrně zakroutit kolem dokola protože ho bude držet teplovodivá pasta...
svorky som odstranil ale ten chladic tam drzi ako prilepeny, co s tym? mam pouzit fen? nemoze sa nic stat s chipsetom? dik.
- Mnemonic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, jak jsem říkal, pochybuju že to sundáš jen tak, takže to nahřej fénem, nebo prostě zapni comp a ten chipset se nahřeje sám:) Ale neboj tim fénem nic nezkazíš, jen do toho.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W