Neide nastaviť jas a kontrast videa na MSI NX6600GT

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Tipi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Neide nastaviť jas a kontrast videa na MSI NX6600GT

Příspěvek od Tipi »

Zdravím všetkých prítomných, keďže mi nemohlo ujsť, že tu je spústa veľkých „mozgov“, takže som sa registroval aby som mohol škemrať o radu...

Ale dosť bolo kecov. Pred pár dňami som si kúpil VGA MSI NX6600GT. Je celkom slušná, ale...
Akosi mi nefunguje ovládanie „prekrytí videa“. Ak pridám jas obraz sa takmer nemení, väčšiu zmenu vyvolá len posuvník kontrastu, čo tiež pracuje akosi podivne pretože sa skôr mení jas a nie kontrast. A posuvník gamma je vyšedený – takže ho neposuniem vôbec :) . Zatiaľ som skúšal 3 verzie ovládočov (66.81; 66.93; a ničo okolo 7X.XX). Tie samé ovládače som si nainštaloval aj v robote na FX5600XT (okrem 7X.XX) a funguje to tak ako má. Pred tým som mal FX5200 tiež to šlapalo v pohode. Skúšal som aj čistú inštaláciu okien (Win2k profi).

Dovolil som si zmeniť nadpis mojho príspevku dúfam že sa nenahneváte, ale zrejme nebol dosť výstižný...

P.S. Ak nerozumiete mojmu krkolomnému vyzvetleniu problému aspoň napíšte skúsim to vysvetliť inakšie... :oops:
Abit iP35 Pro, C2D 7300@3,33GHz + freezer; 2x2GB; Gainward GF 9600GT 512MB +S1 v2; 1x200GB+1x400GB; 460W Enermax; ...
Tipi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tipi »

Keď my už pomôcť zrejme neviete :sad: , tak mi aspoň prosím vás napíšte či s touto kartou aj niekomu inému tak čudne funguje ovládanie prekrývania videa (overlay) ako mne. Pre tých čo celkom nerozumejú tomu o čom tu blábolím a majú túto kartu: Ak si zvolíte vlastnosti/nastavení/upresniť/GeForce 6600GT v kolónke „Použít zmeny barev pro“ vyberte „Prekrytí/VMR“. Dajú sa posúvať všetky jazdce, alebo len jas a kontrast??? A aký to má dopad na prehrávané video??? Ku príkladu - pred tým som dal jas na max (160%) na monitore som mal na 25% a veselo som pozeral video a teraz monitor musím „vyšhaviť“ minimálne na 60% percent aby som niečo videl... A pravdaže ak som posunul kontrast tak sa menil kontrast a nie akýmsi divným spôsobom jas aj kontrast A ešte niečo v ostatných režimoch funguje všetko tak ako má.

Prosím vás zľutujte sa nadomnou a napíšte mi ako to (ne)funguje vám. Ďakujem!!!!
Abit iP35 Pro, C2D 7300@3,33GHz + freezer; 2x2GB; Gainward GF 9600GT 512MB +S1 v2; 1x200GB+1x400GB; 460W Enermax; ...
Tipi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tipi »

... teda chlapci – som z vás znechutený... Ani sa mi veriť nechce že by bol taký veľký problém odpísať: „Áno robí to aj mne“ alebo „ Nie mne to pracuje správne“ poprípade „Nerozumiem otázke“. Veď nechcem po vás zázraky ani milióny...
Moje znechutenie sa len stupňuje keď vidím že každá druhá otázka v tomto fóre sa točí práve okolo tohoto GPU. Čo je neklamným znakom toho, že karty založené na tomto GPU má doma veľa ľudí...

Možno že vám krivdím neprávom, možno ste naozaj schopný riešiť len problémy typu „toľko a toľko bodov XYmarku" alebo „do slotu ISA alebo AGP“ alebo „zvýši sa výkon ak pretaktujem?“ a pod.

P.S. Pôvodne som sa chcel na celé vykašlať, ale jednoducho mi to nedá aby som nerýpol.

Ďakujem!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkus nainstalovat ffdshow a v něm poštelovat gamma korekci :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Tipi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tipi »

V prvom rade sa chcem poďakovať za reakciu … ďakujem. :lol: :lol: :lol:

Ten filter (či čo to vlastne je) som si stiahol. Podľa popisu to vyzerá tak, že by mi to aj mohlo pomôcť keby to fungovalo. Pri pokusu o konfiguráciu mi to hlási chybu v zmysle, že sa nedá nájsť ffdshow.ax resp „modul nebil nalezen“ v zástupcovi som pozrel kde by ten súbor akože mal byť (c:\Winnt\System32\) ktorý tam po inštalácii nieje. Ale ani po nakopírovaní to nefunguje. Takže, ....

Ale aj keby to fungovalo ešte stále neviem čo sa vlastne deje s tou mojou kartou resp. ovládačmi. Aby si ma chápal, mne neide len o to že tam neviem upraviť gama krivku a že jas a kontrast pracuje divne. Ide mi aj o to prečo to tak je a hlavne či to robí aj inému. Či už konkrétne s touto kartou , alebo aj s inou. Predsa by som bol kľudnejší ak by to fungovalo kvázi na hardware-ovej úrovni, ako než by som to mal riešiť s nejakými filtrami. A nehovoriac o tom, že teraz ani neviem na čom som či tá karta je v poriadku, alebo nie. Troška podozrievam ten AGP/PCI-e mostík, možno má problémy s podporou „hardware overlay“. Možno keby mi niekto odpísal kto má PCI-e verziu tejto karty...

Ešte niečo: Už som „vytrieskal“ jednu odpoveď z človeka kto má presne tú istú verziu (značka, zbernica) .karty ako ja a robí to aj jemu.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

máš nainstalovaný poslední drivery pro chipset a poslední DirectX? :?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Tipi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tipi »

Ano, k chipsetu mám posledné uvolnené a DirectX mám 9c alebo 9d niesom si istý teraz som v robote.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“