Zatizeni cpu
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Zatizeni cpu
chtel bych se jen zeptat jkestli je mozne nejakym zpusobem upravit jak max. muze zatizit procesor... napr. pri gabovani videa treba na 80% aby clovek mohl delat i neco jineho sice to pobezi dele ale to neva... dik
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nevím jestli je to ono, ale třeba ti to pomůže:
CRTL+ALT+DEL -> Správce úloh -> procesy -> klikni pravým na mišce na ten program, u kterého chceš snížit zatížení CPU při běhu jiných programů a dej mu nižší prioritu
teoreticky by ti to mohlo pomoci, prostě to grabování bude více v pozadí a tudíž by mělo méně zatěžovat CPU, ale je to jen teorie
CRTL+ALT+DEL -> Správce úloh -> procesy -> klikni pravým na mišce na ten program, u kterého chceš snížit zatížení CPU při běhu jiných programů a dej mu nižší prioritu
teoreticky by ti to mohlo pomoci, prostě to grabování bude více v pozadí a tudíž by mělo méně zatěžovat CPU, ale je to jen teorie
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
to me taky napadlo... ze by na to fakt nic nebylo 
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
je to lepsi snizil jsem tomu prioritu na podprumernou... ale za to to silene kolisa... doufal jsem ze existuje neco aby tomu sla nastavit hodnota a zbytek pro ostatni... ale jinak dik 
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak to nevím, ale když to nastavíš, tak jak jsem ti řekl, tak to grabování bude zatěžovat na max a pokud spustíš něco jiného s vyšší prioritou, tak se prostě hodí do pozadí a bere si málo. Proto ti to tak kolísá, já bych v tom problém nevidělDon píše:je to lepsi snizil jsem tomu prioritu na podprumernou... ale za to to silene kolisa... doufal jsem ze existuje neco aby tomu sla nastavit hodnota a zbytek pro ostatni... ale jinak dik
jinak nz
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
bohuzel, Widle nejsou OS podporující real-time, jediná šance je 5 úrovní priority, které stejně nemají exaktně definované chováníDon píše:je to lepsi snizil jsem tomu prioritu na podprumernou...
řečeno zcela lapidárně: nastav prioritu na lowest a klidně si makej (na pozadí proběhne co má)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
diky moc... budu se s tim holt muset smirit