Zatizeni cpu

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Zatizeni cpu

Příspěvek od Don »

chtel bych se jen zeptat jkestli je mozne nejakym zpusobem upravit jak max. muze zatizit procesor... napr. pri gabovani videa treba na 80% aby clovek mohl delat i neco jineho sice to pobezi dele ale to neva... dik
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

nevím jestli je to ono, ale třeba ti to pomůže:

CRTL+ALT+DEL -> Správce úloh -> procesy -> klikni pravým na mišce na ten program, u kterého chceš snížit zatížení CPU při běhu jiných programů a dej mu nižší prioritu

teoreticky by ti to mohlo pomoci, prostě to grabování bude více v pozadí a tudíž by mělo méně zatěžovat CPU, ale je to jen teorie :wink:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

to me taky napadlo... ze by na to fakt nic nebylo :?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Don píše:to me taky napadlo... ze by na to fakt nic nebylo :?
nevím, zkus a pak dej vědět, jestli se to zlepšilo :wink:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

je to lepsi snizil jsem tomu prioritu na podprumernou... ale za to to silene kolisa... doufal jsem ze existuje neco aby tomu sla nastavit hodnota a zbytek pro ostatni... ale jinak dik :)
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Don píše:je to lepsi snizil jsem tomu prioritu na podprumernou... ale za to to silene kolisa... doufal jsem ze existuje neco aby tomu sla nastavit hodnota a zbytek pro ostatni... ale jinak dik :)
tak to nevím, ale když to nastavíš, tak jak jsem ti řekl, tak to grabování bude zatěžovat na max a pokud spustíš něco jiného s vyšší prioritou, tak se prostě hodí do pozadí a bere si málo. Proto ti to tak kolísá, já bych v tom problém neviděl :)

jinak nz 8-)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Don píše:je to lepsi snizil jsem tomu prioritu na podprumernou...
bohuzel, Widle nejsou OS podporující real-time, jediná šance je 5 úrovní priority, které stejně nemají exaktně definované chování

řečeno zcela lapidárně: nastav prioritu na lowest a klidně si makej (na pozadí proběhne co má)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

diky moc... budu se s tim holt muset smirit :(
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“