Windows XP SP2 - nemuzu nikam na sit, nikdo nemuze ke mne !!

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Windows XP SP2 - nemuzu nikam na sit, nikdo nemuze ke mne !!

Příspěvek od howard »

Nainstaloval jsem si SP2 a ted nemuzu nikam na sit. Namapovane disky nejsou pristupne, v sitovym okoli vidim akorad svoji workgrupu, do ktere kdyz vlezu, tak se to (pruzkumnik, i TC) zasekne tak na minutu, pak zahlasi:
---------------------------
Síť Microsoft Windows
Položka FIRMA není přístupná. Zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro přístup k této položce. Obraťte se na správce serveru a ověřte oprávnění.

Seznam serverů pro tuto skupinu nyní není k dispozici
OK
Kdyz zadam primo napr. \\NEKDO\shared, coz driv pristupne bylo, tak nyni uz neni.
Obcas se stane, ze se dostanu na server, kde bezi Win2000 (nez jsem sel na obed, tak to slo, ted jsem se vratil a uz to zase nejde), ale na kompy, kde bezi WinXPSP1 sem se jeste nikdy nedostal.

Take mi nefunguje FTP, at se konektim kamkoliv, TC vzdycky vytuhne na "Stahuje se..." a nikdy se nestahne list.

Vsechny nove veci z SP2 jsem vypinal, vypnul jsem jejich firewall, antivir, aktualizace, centrum zabezpeceni, kdyz koukam do taskmgr, tak jsou tam ty same procesy, jako byly v SP1.

Co s tim?

-----------------------------
EDIT:
Zjistil jsem, ze kdyz zapnu Kerio Personal Firewall, tak se najednou vsechno rozjede. CHAPETE TO?????????????
Najednou muzu vsude, vsichni muzou ke mne, vsechno bezi.
Ma to jedinej problem.
Kdokoliv v nasi siti nevidi ve svem sitovem okoli zadny pocitac, krome meho a serveru. Jsou jen dve moznosti:

a) lidi XPSP1 a W2k vidi vsechno, ale nemuzou na XPsp2 ke mne
b) lidi XPSP1 nevidi pocitace XPSP1, vidi pouze XPsp2 a w2k, ale jinak se muzou dostat kamkoliv i ke mne

Chapete to? Me to prijde, jako kdyz Kerio to nejak prostouchnul. Nebo ja nevim co s tim je.
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

spust na serveru sluzbu WINS a nakonfiguruj na ni vsechny pocitace (v nastaveni site), nebo pokud mate dynamicke pridelovani adres, tak v nastaveni DHCP serveu...
Nejspis se ty pocitace prou o to, kdo bude browser...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

browser?
Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pocitac, ktery ostatnim poskytuje informace k prohlizeni site
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Na serveru sluzba WINS bezi. Sice tam mame Win2000 server, ale vetsina sluzeb je tam k nicemu a nejsou nakonfigurovany, protoze stejne mame a na routovani pouzivame Kerio WinRoute (je mi jasny, ze na tom serveru muzou bejt kdyz to prezenu klidne i win98 kdyz mame WinRoute).

DHCP v Keriu je vypnute, a jako sluzba ve win taky nebezi, tolik pocitacu tu zas neni, aby to bylo potreba.
V Keriu jsem zadny WINS nenasel. Mohl bys mi s tim, prosim te, pomoct trochu vic?

Takze na serveru WINS bezi, koukal jsem do jeho nastaveni a moc chytry jsem z toho nebyl. Jak mam tedy nakonfigurovat na ni vsechny pocitace?

EDIT:
Detailne jsem si prosel services, ktere bezi u me a nasel jsem sluzbu "Prohledavani pocitacu", nazev sluzby browser. Takze tuto sluzbu mam na vsech kompech vypnout a nechat pouze na serveru?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pokud mas pocitace v domene, muzes tu sluzbu na pocitacich klidne vypnout, Master Browser v domene je vzdycky domenovy radic. Na pocitacich bys mel mit v konfiguraci TCP/IP v adrese WINS adresu serveru.

Pokud mas k dispozici resource kit NT nebo W2K serveru, muzes zjistit jak to je s browserama u vas v siti utilitkou browmon.
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Domenu nemame. Tak to tu sluzbu asi nemam vypinat, ze ne?

A takhle nejak vypada konfigurace wins na vsech kompech.

Obrázek
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Pokud ti tedy bezi WINS na serveru, dej v tom nastaveni pridat a vloz tam IP adresu serveru.

Teoreticky bys mohl sluzbu Browser povypinat i ve skupine, tam neni urcene, kdo bude master browser, pocitace se o to hadaji a pokud zrovna vyhraje nejaky spatne zkonfigurovany, ma to ty efekty, ze nekdo nekoho nevidi...
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Kdyz tedy vsude povypinam sluzbu "Prohledavani pocitacu" a nastavim WINS, tak budou vsichni videt do sitoveho okoli?
Pokud ano, tak to bude zaviset na tom serveru, ze? A kdyz by nahodou nebezel, tak bysme nemohli nikdo nikam, ze jo?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

od toho bys mel mit servery alespon dva, kdyz nechas tu sluzbu spustenou jeste na jinem PC, zakladni zalohu to plnit bude... u tebe stejne bude problem ve spatnym nastaveni site nektereho pocitace
Houska
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houska »

vypni FW ve widlích a nastav si "povolit rozhraní NetBIOS nad protokolem tcp/ip" a pak dej vědět co to dělá
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----
howard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od howard »

Prave ze pri vypnutem FW jsem nevidel nikdy nikam. Az kdyz sem ho zapnul, tak se to zacalo objevovat. Netbios taky nepomohl.

Dekuji za snahu, ja jsem byl prinucen shodou okolnosti zformatovat C: a znovu XPcka nainstalovat, ono totiz zaclo blbnout vice veci a uz to proste neslo jinak. Nyni je vse v poradku.
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“