Najlepší formát kvalita/veľkosť?
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Najlepší formát kvalita/veľkosť?
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- kolo
- Mírně pokročilý

No a tiez je mp3Pro.......O polovicu mensia ako bezna mp3 a kvalitnejsia,tusim ze zatial mp3pro prehravaju iba thomsony............
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
No delal jsem kdysi doma par testiku do ceho hazet CD... dostal jsem se k tomu, ze absolutne nejlepsi byl OGG Vorbis... Pri automaticke qalite nastavene na 6.0 (coz je cca 190-200kbps VBR) z toho dostanes zvuk srovnatelny s CD a cca 60-80MB na CD... pohoda.. nic lepsiho jsem nenasel..
U MP3 i v 320kbp porad chybi spousta stredu a zahuhlaji se vyssi basy.. naopak vysek je moc a jsou casto az zkreslene..
Delal jsem to tak, ze jsem si vystrih z CD nejakou narocnejsi pasaz (cca20 sec.) a zpakoval to do vsech moznejch formatu a poslouchal a poslouchal a porovnaval s tim originalem na CD.. rozdil je slysitelny az moc...
tzn.. u me jediny vitez z naprostou prevahou.. a to je OGG i kdyz je trochu vetsi nez konkurence...
U MP3 i v 320kbp porad chybi spousta stredu a zahuhlaji se vyssi basy.. naopak vysek je moc a jsou casto az zkreslene..
Delal jsem to tak, ze jsem si vystrih z CD nejakou narocnejsi pasaz (cca20 sec.) a zpakoval to do vsech moznejch formatu a poslouchal a poslouchal a porovnaval s tim originalem na CD.. rozdil je slysitelny az moc...
tzn.. u me jediny vitez z naprostou prevahou.. a to je OGG i kdyz je trochu vetsi nez konkurence...
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pon 14. bře 2005, 20:57, celkem upraveno 2 x.
- honny
- Středně pokročilý

OGG ruleZ! Bohuzel potrebuje trochu vykonnejsi CPU nez MP3 a tak se na 150ce seka...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Maxtor
- Začátečník

-
Je mozny, ze je narocnejsi.. to verim.. ale podle me.... neni doba, kdy se tohle resilo uz davno pryc..? U prenosnejch prehravacu uz diky novejm firmwarum prestava byt OGG problem taky.. Ja bych u koprimovane muziky narocnost neresil...
Jednak jsou rozdily v radech ani ne procent.. mozna nekolika malo.. a navic si myslim, ze v dobe dnesnich P4 a Athlonu je zbytecne se timhle zabyvat...
Jednak jsou rozdily v radech ani ne procent.. mozna nekolika malo.. a navic si myslim, ze v dobe dnesnich P4 a Athlonu je zbytecne se timhle zabyvat...
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě jsou taky asi nejlepší oggy. Mají nejvyšší kvalitu a když chceš kvaltiu srovnatelnou třeba 128kbit MP3, tak ogg bude min. o polovinu menší. Škoda, že pořád ještě není moc rozšířenej 
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- honny
- Středně pokročilý

Souhlasim, MP3 VBR 96 - 320 kbps, vetsinou tak >192kbps, lame koder...zombux píše:OGG = the best
MP3 VBR + vysokej bitrate = ujde
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Zetes.xXx
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Zetes.xXx
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vem to z lepší stránky, že v linuxu nic jinýho než OGG nenajdeš a to zachvilku dostane win a mp3 nakolena 
kuceraj píše:Podle mě jsou taky asi nejlepší oggy. Mají nejvyšší kvalitu a když chceš kvaltiu srovnatelnou třeba 128kbit MP3, tak ogg bude min. o polovinu menší. Škoda, že pořád ještě není moc rozšířenej
- zombux
- Odborník PCT

co to pleskáš? v linuxu nic jinýho nenajdeš jo? v linuxu je podpora mp3 standartní záležitostí, byla tam dokonce dřív než ve windows, linux sám od sebe podporuje mnohem víc formátů než windowsZetes.xXx píše:Vem to z lepší stránky, že v linuxu nic jinýho než OGG nenajdeš a to zachvilku dostane win a mp3 nakolena
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Zetes.xXx
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo přesně tak....myslíš že ne ?
tak si zajdi za nějakým "linuxákem" at ti řekne co tam má 
zombux píše:co to pleskáš? v linuxu nic jinýho nenajdeš jo? v linuxu je podpora mp3 standartní záležitostí, byla tam dokonce dřív než ve windows, linux sám od sebe podporuje mnohem víc formátů než windowsZetes.xXx píše:Vem to z lepší stránky, že v linuxu nic jinýho než OGG nenajdeš a to zachvilku dostane win a mp3 nakolena
- zombux
- Odborník PCT

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Mluvíš blbiny!!! mp3 má v Linuxu podporu hodně dávno, zkus nabootovat z nějaké live distribuce a uvidíš že je to i tam.Zetes.xXx píše:Jo přesně tak....myslíš že ne ?tak si zajdi za nějakým "linuxákem" at ti řekne co tam má
zombux píše: co to pleskáš? v linuxu nic jinýho nenajdeš jo? v linuxu je podpora mp3 standartní záležitostí, byla tam dokonce dřív než ve windows, linux sám od sebe podporuje mnohem víc formátů než windows
btw:nechceš stou spamiádou přestat?
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuju !! Jsem čistokrevnej Linuxák, na mém PC není ani stopa po Windows a v OGG mám asi dvě písničky... Z dvou tisíc...Dzin píše:Mluvíš blbiny!!! mp3 má v Linuxu podporu hodně dávno, zkus nabootovat z nějaké live distribuce a uvidíš že je to i tam.Zetes.xXx píše:Jo přesně tak....myslíš že ne ?tak si zajdi za nějakým "linuxákem" at ti řekne co tam má
btw:nechceš stou spamiádou přestat?![]()
I v Linuxu jsou MP3ky hodně rozšířené, určitě víc, jak OGGy.
Jinak, pokud jde o kvalitu, výborný jsou AACčka (mp4 <> mpeg 4), ale zatím jsem nepotkal free enkodér. Všechno placený. Hudbu ripuju do MP3 VBR s průměrným tokem kolem 220 kbps, na maximální kvalitu kodeku (LAME). Na PC lepráčky to stačí.
Těžko říct, jak moc věrně enkóduje MP3 a jak OGG, nebo AAC, to by se muselo porovnat na spektrálním analyzéru... Nejde to zobecnovat, jako že MP3 má huhlavé basy a nevýrazné středy i na 320 kbps - existujou desítky kodeků a většina z nich má ještě x úrovní kvality, které se liší poměrem mezi kvalitou výstupu a dobou potřebnou ke kompresi. Každý kodek komprimuje jinak, pomocí jiného algoritmu, takže v konečném důsledku může znít 128 kbps empétrojka, kódovaná pomocí LAME na kvalitu 0 stejně, jako 320 kbps kódovaná na kvalitu 8...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou