Najlepší formát kvalita/veľkosť?

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Najlepší formát kvalita/veľkosť?

Příspěvek od Joži »

:? aký formát je pre hudbu bestný, nech je to co najmenšie a má čo najvyššiu kvalitu?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Si to zkus, ne?
MP3 kolem 200kbps už je pro mě best. :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

No a tiez je mp3Pro.......O polovicu mensia ako bezna mp3 a kvalitnejsia,tusim ze zatial mp3pro prehravaju iba thomsony............
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? co mp4? ogg?
a bitrate pri ktorom sa to uz da pocuvat :?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No delal jsem kdysi doma par testiku do ceho hazet CD... dostal jsem se k tomu, ze absolutne nejlepsi byl OGG Vorbis... Pri automaticke qalite nastavene na 6.0 (coz je cca 190-200kbps VBR) z toho dostanes zvuk srovnatelny s CD a cca 60-80MB na CD... pohoda.. nic lepsiho jsem nenasel..
U MP3 i v 320kbp porad chybi spousta stredu a zahuhlaji se vyssi basy.. naopak vysek je moc a jsou casto az zkreslene.. :(
Delal jsem to tak, ze jsem si vystrih z CD nejakou narocnejsi pasaz (cca20 sec.) a zpakoval to do vsech moznejch formatu a poslouchal a poslouchal a porovnaval s tim originalem na CD.. rozdil je slysitelny az moc...
tzn.. u me jediny vitez z naprostou prevahou.. a to je OGG i kdyz je trochu vetsi nez konkurence...
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pon 14. bře 2005, 20:57, celkem upraveno 2 x.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

OGG ruleZ! Bohuzel potrebuje trochu vykonnejsi CPU nez MP3 a tak se na 150ce seka...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Je mozny, ze je narocnejsi.. to verim.. ale podle me.... neni doba, kdy se tohle resilo uz davno pryc..? U prenosnejch prehravacu uz diky novejm firmwarum prestava byt OGG problem taky.. Ja bych u koprimovane muziky narocnost neresil...
Jednak jsou rozdily v radech ani ne procent.. mozna nekolika malo.. a navic si myslim, ze v dobe dnesnich P4 a Athlonu je zbytecne se timhle zabyvat...
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:roll: nice na mojej 3,6 to nebude problem
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Podle mě jsou taky asi nejlepší oggy. Mají nejvyšší kvalitu a když chceš kvaltiu srovnatelnou třeba 128kbit MP3, tak ogg bude min. o polovinu menší. Škoda, že pořád ještě není moc rozšířenej :(
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? nice, 5MB na 1,5MBa rozdiel nepocujem
like ogg :roll:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

OGG = the best
MP3 VBR + vysokej bitrate = ujde
ignorelist: kremrole a dezoláti
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

zombux píše:OGG = the best
MP3 VBR + vysokej bitrate = ujde
Souhlasim, MP3 VBR 96 - 320 kbps, vetsinou tak >192kbps, lame koder...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Jedině OGG. Jinak MP3 192 kbit a více=good
Zetes.xXx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetes.xXx »

Jedině OGG nic jinýho - špičková kvalita malá velikost :)
ObrázekOnly AMD, CS, MSI :)
Zetes.xXx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetes.xXx »

Vem to z lepší stránky, že v linuxu nic jinýho než OGG nenajdeš a to zachvilku dostane win a mp3 nakolena :)
kuceraj píše:Podle mě jsou taky asi nejlepší oggy. Mají nejvyšší kvalitu a když chceš kvaltiu srovnatelnou třeba 128kbit MP3, tak ogg bude min. o polovinu menší. Škoda, že pořád ještě není moc rozšířenej :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Zetes.xXx píše:Vem to z lepší stránky, že v linuxu nic jinýho než OGG nenajdeš a to zachvilku dostane win a mp3 nakolena :)
co to pleskáš? v linuxu nic jinýho nenajdeš jo? v linuxu je podpora mp3 standartní záležitostí, byla tam dokonce dřív než ve windows, linux sám od sebe podporuje mnohem víc formátů než windows :stupid:
Zetes.xXx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zetes.xXx »

Jo přesně tak....myslíš že ne ? :stupid: tak si zajdi za nějakým "linuxákem" at ti řekne co tam má :)
zombux píše:
Zetes.xXx píše:Vem to z lepší stránky, že v linuxu nic jinýho než OGG nenajdeš a to zachvilku dostane win a mp3 nakolena :)
co to pleskáš? v linuxu nic jinýho nenajdeš jo? v linuxu je podpora mp3 standartní záležitostí, byla tam dokonce dřív než ve windows, linux sám od sebe podporuje mnohem víc formátů než windows :stupid:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tak poslouchej. máš poslední varování. přestaň tady mlet bláboly, nebo se ti přihodí něco ne zrovna příjemnýho. máš žlutou kartu a červenou kartu už jsi měl, takže doufám víš co tě ještě tak asi může potkat. přestaň spamovat tohle fórum hovadinama :evil:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zetes.xXx píše:Jo přesně tak....myslíš že ne ? :stupid: tak si zajdi za nějakým "linuxákem" at ti řekne co tam má :)
zombux píše: co to pleskáš? v linuxu nic jinýho nenajdeš jo? v linuxu je podpora mp3 standartní záležitostí, byla tam dokonce dřív než ve windows, linux sám od sebe podporuje mnohem víc formátů než windows :stupid:
Mluvíš blbiny!!! mp3 má v Linuxu podporu hodně dávno, zkus nabootovat z nějaké live distribuce a uvidíš že je to i tam.
btw:nechceš stou spamiádou přestat? :roll: :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dzin píše:
Zetes.xXx píše:Jo přesně tak....myslíš že ne ? :stupid: tak si zajdi za nějakým "linuxákem" at ti řekne co tam má :)
Mluvíš blbiny!!! mp3 má v Linuxu podporu hodně dávno, zkus nabootovat z nějaké live distribuce a uvidíš že je to i tam.
btw:nechceš stou spamiádou přestat? :roll: :wink:
Potvrzuju !! Jsem čistokrevnej Linuxák, na mém PC není ani stopa po Windows a v OGG mám asi dvě písničky... Z dvou tisíc... :-) Zbytek v MP3. Ne, že by byl OGG špatnej, to ne, imho je to kvalitní a rovnocenný konkurent empétrojek, ale zvyk je zvyk....a já nejsem linuxák odjakživa... :-)

I v Linuxu jsou MP3ky hodně rozšířené, určitě víc, jak OGGy.

Jinak, pokud jde o kvalitu, výborný jsou AACčka (mp4 <> mpeg 4), ale zatím jsem nepotkal free enkodér. Všechno placený. Hudbu ripuju do MP3 VBR s průměrným tokem kolem 220 kbps, na maximální kvalitu kodeku (LAME). Na PC lepráčky to stačí.

Těžko říct, jak moc věrně enkóduje MP3 a jak OGG, nebo AAC, to by se muselo porovnat na spektrálním analyzéru... Nejde to zobecnovat, jako že MP3 má huhlavé basy a nevýrazné středy i na 320 kbps - existujou desítky kodeků a většina z nich má ještě x úrovní kvality, které se liší poměrem mezi kvalitou výstupu a dobou potřebnou ke kompresi. Každý kodek komprimuje jinak, pomocí jiného algoritmu, takže v konečném důsledku může znít 128 kbps empétrojka, kódovaná pomocí LAME na kvalitu 0 stejně, jako 320 kbps kódovaná na kvalitu 8...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“