Nevidim na tom nic prekvapiveho, vzdyt rozdil ve snizenem HT na 800MHz (navic to ve vetsine pripadu, jde pretocit zpet na 1000MHz) se na vykonu prakticky nijak neprojevi, to si muze zkusit kazdy, kdo ma doma fosnu s nF3/4.Shit píše:http://www.gamepc.com/labs/view_content ... 44x&page=1 Docela překvapivý výsledky @ za "málo" peněz hodně muziky..(Samozřejmě full je full)
Vsechny ty AMR,XGP jsou jen specialitou konkretnich vyrobcu. Tohle je uplne normalni nForce4 se snizenym HT na 800MHz a da se na tom i celkem slusne taktovat (i kdyz nerikam, ze bych si to koupil domu).OBR píše:Nejvetsi zklamani tehle desek s timhle chipsetem (tahle to zrovna nema ale uz jsem videl 3)je ten AMR,XGP (legacy AGP)port, ve kterym maji AGP karty o 1/3 mensi vykon nez na normalnim AGP.Jinak vseobecne je to lacinej chipset do kanclu, nic vic.
ja prave v tomhle chipsetu videl moznost jak prodlouzit zivotnost moji krasny AGP karty,ale vsechny testy tuto moznost pohrbili,skoda ze to nefunguje lip,nechal bych si AGP a uzival si nforce4 ale bohuzel je realita jina,AGP jde z domuJiri Drak píše:Vsechny ty AMR,XGP jsou jen specialitou konkretnich vyrobcu. Tohle je uplne normalni nForce4 se snizenym HT na 800MHz a da se na tom i celkem slusne taktovat (i kdyz nerikam, ze bych si to koupil domu).OBR píše:Nejvetsi zklamani tehle desek s timhle chipsetem (tahle to zrovna nema ale uz jsem videl 3)je ten AMR,XGP (legacy AGP)port, ve kterym maji AGP karty o 1/3 mensi vykon nez na normalnim AGP.Jinak vseobecne je to lacinej chipset do kanclu, nic vic.
Jediná neobjektivita tu je v případě pamětí, kdy oni použili DDR 400 v defaultu a já tam mám 440MHz, jinak CPU běžely na stejných frekvencích, jen s tím rozdílem, že oni měli 4000+ a já 3000+ nataktovaných. Jen jsem tím chtěl poukázat na to, že je přece jedno jakou desku s "x" chipsetem mám, protože rozdíl ve výkonech je tam minimální, jen ve výbavě a možnostech přetaktování se to liší. Nelíbí se mi tvrzení, že tato "x" deska je nejlepší deska pro tu a tu platformu ato jen proto, že se nějakému magorovi na ní podařilo dosáhnout FSB 280 , kdežto na konkurenční, lépe vybavené, jen 270. Myslím , že to je nesmysl. I když, je pravda, že se nacházíme na fóru PC Tuning, což už z názvu napovídá, že se tady na to hrajeJiří Drak píše:to fofrosDEATH: srovnani s tvojim nataktovanym systemem je opravdu velmi objektivni.
Tady nejde jen o to jak vysokou FSB dosahnes, kvalita desky je podle me dana nekolika faktory,a to co nejsirsi kompatibilita pametovych modulu,stabilita pameti pri agrasivnim casovani pri vysokych frekvencich,je sice hezky mit FSB 300 ale pameti se kroutej na 200Mhz, to pak nema smysl kdyz je propustnost RAM systemu mala.U A64 je pamet nejdulezitejsi faktor, je to alfa a omega uspesneho OC systemu,a proto potrebuju sirokou moznost nastaveni aby pameti byly stabilni a to bohuzel desky MSI nezaruci,mel jsem nforce3 MSI a nebyla spatna,lepsi nez Asus nebo Epox ktery jsem mel taky,ale DFI se proste nehrabe ani po kotniky.To je proste skvela OC deska, kde muzes nastavit pameti ve 30 volbach vcetne CL4.5,napeti 4.5V a podobnych srandicek.Takze si troufnu rict ze DFI a Abit infinity jsou nejlepsi desky pro A64, a to jenom proto ze maji takove moznosti nastaveni pameti,chipsetu a podobne,to totiz eliminuje moznost ze koupis horsi pamet kterou na MSI nerozchodis ale na DFI ano.Vysoka FSB je na prd,ja sam mam FX procesor a muzu vyuzit ten luxus odemceneho nasobice a tak mi staci FSB 245Mhz a nepotrebuju 300.fofrosDEATH píše:Jediná neobjektivita tu je v případě pamětí, kdy oni použili DDR 400 v defaultu a já tam mám 440MHz, jinak CPU běžely na stejných frekvencích, jen s tím rozdílem, že oni měli 4000+ a já 3000+ nataktovaných. Jen jsem tím chtěl poukázat na to, že je přece jedno jakou desku s "x" chipsetem mám, protože rozdíl ve výkonech je tam minimální, jen ve výbavě a možnostech přetaktování se to liší. Nelíbí se mi tvrzení, že tato "x" deska je nejlepší deska pro tu a tu platformu ato jen proto, že se nějakému magorovi na ní podařilo dosáhnout FSB 280 , kdežto na konkurenční, lépe vybavené, jen 270. Myslím , že to je nesmysl. I když, je pravda, že se nacházíme na fóru PC Tuning, což už z názvu napovídá, že se tady na to hrajeJiří Drak píše:to fofrosDEATH: srovnani s tvojim nataktovanym systemem je opravdu velmi objektivni.Takže ještě poopravím údaj o nepřetaktovaných pamětech : 4992.
Tady prece nikdo netrvdi, ze je to nejlepsi deska pro tuto platformu, nevim jak si na to prisel. Ja jen musim souhlasit se shitem, ze za ty prachy neni nForce4-4x vubec spatna volba, zvlast pro ty co maj do kapsy hloubeji.fofrosDEATH píše:Nelíbí se mi tvrzení, že tato "x" deska je nejlepší deska pro tu a tu platformu ato jen proto, že se nějakému magorovi na ní podařilo dosáhnout FSB 280 , kdežto na konkurenční, lépe vybavené, jen 270. Myslím , že to je nesmysl. I když, je pravda, že se nacházíme na fóru PC Tuning, což už z názvu napovídá, že se tady na to hrajeTakže ještě poopravím údaj o nepřetaktovaných pamětech : 4992.