SMC7004VBR

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Frd
Nováček
Nováček

SMC7004VBR

Příspěvek od Frd »

Zdar
Jako tuna lidi pred tim jsem si pro domaci sit poridil router od SMC. Mam Inetove pripojeni Chello Easy. Dal jsem za modem router, pichnul do nej kabl z modemu a nainstaloval ho. SMC si vsechno stahlo samo - oba dva DNS, obdrzel IP od providera, ma zapnuty DHCP, proste se vsechno tvari OK.
Na complu sjem nastavil pripojeni k siti - DHCP a DNS automaticky. Vsechno OK - compl si stahl IP z routeru, pres nej sahl na DNS providera, ale stranky nezobrazuje. Pingnout se na router, sitovky i stranky jde - ztrata 0%, ale zadnou stranku to nenacte.
Co s tim?
Dikec
Mike Koo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Koo »

A není náhodou tvoje připojení vázaný na HW MAC adresu síťový karty? V tom případě: Advancet setup -> WAN -> Dynamic IP -> MAC Address. Zadat MAC adresu svojí síťovky v PC a APPLY + restart SMC.
MB ASUS COMMANDO,C2D 2.4@3.0, 2GB RAM, ASUS 8800GTS
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Mike Koo to trefil přesně, Chello má připojení vázaný na MAC adresu síťové karty, takže nakolonuj, Barricada to umí :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Frd
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frd »

to jsem taky udělal a govno z toho..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Frd píše:to jsem taky udělal a govno z toho..
není možné, někde máš něco špatně, neuklepl ses v té MAC adrese? Nedávno jsem to takhle rozjížděl u jednoho zákazníka a naprosto bez problémů :wink:

ještě mě napadá, zkus přeflashovat firmware té Barricady, slyšel jsem něco o tom, že pár kousků co sem přišlo po novým roce má dodrbanej firmware - nicméně se tam díky tomu objevovaly jiné problémy

a poslední věc, když to vrátíš zpátky přímo do síťovky tak to jede? protože máš příznaky podělanýho TCP/IP protokolu (ping na IP jde, ale stránku si neotevřeš - nestáhneš TCP protokolem)
Frd
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frd »

... jo ten firmware zkusim a když to vrátim nazpátek (z modemu přímo do compa) tak to jede normálně.. někde to bude v tem bazmeku :-D
Frd
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frd »

tak tohle mi fakt neni jasny.. trochu jsem se v tom ještě rejpal, ale v podstatě jsem v nastavení nic nezměnil a najednou to začalo fachat. Inet ale šlapal příšerně pomalu, tak jsem flashnul firmware a v pohodě. Timhle si teda SMC moc nenašplhalo a to jsem Baricadu používal cca před rokem a naprosto v pohodě. No hlavně že to jde :-D
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Jo to je fakt.. SMC to drsne posralo. V CR je zasilka asi tak 1000 kusu tehle Barricady, u ktere je NUTNE preflashovat FW aby to fungovalo.
Opakuju, ze se to tyka VSECH routeru Barricade 7004VBR koupenych od noneho roku 2005.

Nekdo ve fabrice dal totiz naflashovat spatny build toho firmware.
Cesky distributor na to sere a prodejci uz by to snad mohli taky vedet. Ale znate to....
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nejede síť

Příspěvek od Jirass »

Zdárek, nemůžu na tom rozchodit, aby jsme se viděli v síti, sdílené dokumenty. Net chodí perfektně na třech pc, jen to sdílení mě štve. Poradí někdo? :wink:
Intel + NVidia.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

poradí, všechny PC jsou přepokládám připojeny do switche, který je integorván v routeru
funguje Ti ping mezi těma mašinama na IPčka i na host names?
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hm

Příspěvek od Jirass »

mám doma tři pc a všechny jsou v SMC a net na nich jede v pohodě. Jen se nevidíme navzájem. Zkoušel jsem ping ale napsalo to, že není název vnitřního ani vnějšího příkazu, tak to asi dělám blbě. :) Budu Ti vděčen, pokud mě to trochu objasníš. Mám ten Barricade dva dny. Dík moc.
Intel + NVidia.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

ake tam mas OS ? prikaz ping sa robi tak ze si das v prikazovom riadku
ping ip_ineho_kompu

cize ak dalsi komp na ktory sa chces dostat je napr 192.168.1.3 , tak daj
ping 192.168.1.3

ak je to xp, mas tam aj sp2?ze by vypnuty netbios
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hm

Příspěvek od Jirass »

Mám XP SP2 a v příkazovym řádku jsem napsal pin 192.168.2.118 což je adresa druhýho zaplýho kompu a napsalo to, že ta adresa není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu :(
Intel + NVidia.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hm

Příspěvek od Jirass »

má tam bejt ping před tou adresou samozřejmě, blbě píšu
Intel + NVidia.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

aha

Příspěvek od Jirass »

aha, tak se omlouvám, je to se mnou těžký. Tak jsem to napsal znova a v pohodě, žádný ztracený pakety, tak to mezi sebou komunikuju, jen se nevidíme.
Intel + NVidia.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

tak na zaciatok vypni firewall, pozri ci mas zapnuty netbios, natukaj na svojom kompe v explorery normalne
\\192.168.2.118

ci ti ukaze co on zdiela(ale nieco musi zdielat!) , zapni jednoduche zdielanie..
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

hm

Příspěvek od Jirass »

:-D Lameřina, tak když napíšu to \\192.168.2.118 tak se mi normálně ukážou jeho sdílený dokumenty :D Taková blbina mě nenapadla. Tak děkuju všem za čas. :wink:
Intel + NVidia.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“