Repro pro DVD

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Repro pro DVD

Příspěvek od Petrenka »

Snažím se vybrat nějaké reproduktory 5.1 pro domácí kino a už jsem z toho celý tumpachový :o
Chci nějaké repro do cca 10.000Kč a nesmí to být šumítka a ani brumítka , minimálně 5.1 a stereo vstup!

Co říkáte třeba na Yamada H8700 http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=28782

Nebo něco jiného ?

Prosím pomóóc :oops:
Naposledy upravil(a) Petrenka dne sob 19. bře 2005, 17:22, celkem upraveno 1 x.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Logitech Z-5500? :oops:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Re: Repro pro DVD

Příspěvek od zdenekxy »

Petrenka píše:Snažím se vybrat nějaké reproduktory 5.1 pro domácí kino a už jsem z toho celý tumpachový :o
Chci nějaké repro do cca 10.000Kč a nesmí to být šumítka a ani brumítka , minimálně 5.1 a stereo vstup!

Co říkáte třeba na Yamada H8700 ?

Nebo něco jiného ?

Ty Yamahy vypadají slušně, tedy za ty peníze. A hlavně i ty parametry vypadají reálně.
Ale 10 000,- je tak trošku slušný stereo, 5.1 nic moc :( .
Ceative GigaWorks S750 THX jsem měl a jsou to chrchlátka :sad: , a Logitechu v tomto směru taky nevěřím.
Audio : M-Audio Revolution & Musical Fidelity X-CANv3 & Sennheiser HD 650
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

zdenekxy píše:
Petrenka píše:Snažím se vybrat nějaké reproduktory 5.1 pro domácí kino a už jsem z toho celý tumpachový :o

Co říkáte třeba na Yamada H8700 ?

Nebo něco jiného ?

Ty Yamahy vypadají slušně, tedy za ty peníze. A hlavně i ty parametry vypadají reálně.
Ceative GigaWorks S750 THX jsem měl a jsou to chrchlátka :sad: , a Logitechu v tomto směru taky nevěřím.
Bacha na to, to není Yamaha, ale Yamada :?
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

Petrenka píše:
zdenekxy píše: Ty Yamahy vypadají slušně, tedy za ty peníze. A hlavně i ty parametry vypadají reálně.
Bacha na to, to není Yamaha, ale Yamada :?

:oops: aj chybka se vloudila :oops: Tak to rači jdi do Logitechu Z-5500. Ale zázraky nečekej.
Music : Classical - Nicolò Paganini, Ludwig Van Beethoven, Franz Joseph Haydn, Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Logitech Z-5500, to jsou repráky spíše designově k PC, já bych radši na nějakých podstavcí, nebo tyčkách, tak jak u té Yamady. Ta Yamada H8700 se mi docela zamlouvá, jak vzhledově, tak co do funkcí a výkonu, ale nevím, zda např. nešumí, nebo nebruči :(
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

počítačový plevel nebrat

Příspěvek od cabman »

A co nechat stranou tenhle počítačový plevel a kouknout na "skutečné" repro na http://www.videoexpert.cz po produktech pro domácí kino jako jsou například SONY Sound pack + S nebo YAMAHA NS-P430/B nebo spoustu jiných.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

A co třeba http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=25406 . Nyní je recenze ve VIDEO DOMÁCÍ KINO - musím so ho koupit :P
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Petrenka píše:A co třeba http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=25406 . Nyní je recenze ve VIDEO DOMÁCÍ KINO - musím so ho koupit :P
Vypadá to pěkně.
Ale doporučoval bych tyto věci vybírat ve značkových prodejnách nebo takových, kde mají poslechovou místnost ve které to dokáží předvést.
Ten časák v ruce nemám ale ono v podstatě od této ceny hraje všechno a záleží na osobním dojmu a fakt doporučuji si to poslechnou.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
zdenekxy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zdenekxy »

Petrenka píše:Logitech Z-5500, to jsou repráky spíše designově k PC, já bych radši na nějakých podstavcí, nebo tyčkách, tak jak u té Yamady. Ta Yamada H8700 se mi docela zamlouvá, jak vzhledově, tak co do funkcí a výkonu, ale nevím, zda např. nešumí, nebo nebruči :(
Ale já myslel že nechceš chrčítko :lol: . A co třeba tohle a k tomu něco jako tohle 8-) , dražší ale dobrý :) .
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Na 99% jdu do toho, repro je nachystané jak pro sloupy, tak pro montáž na zeď pro plazmu, nebo jakýkoliv tenký zobrazovač :)
Hodnocení dopadlo dobře, nejvíce bodů bylo pro reprodukci DVD. :wink: Jediné zápory byly : nestabylní stojany a vysoká cena(udávají 18.990Kč, ale dají se sehnat za cca 14.500Kč)
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

zdenekxy píše:
Petrenka píše:Logitech Z-5500, to jsou repráky spíše designově k PC, já bych radši na nějakých podstavcí, nebo tyčkách, tak jak u té Yamady. Ta Yamada H8700 se mi docela zamlouvá, jak vzhledově, tak co do funkcí a výkonu, ale nevím, zda např. nešumí, nebo nebruči :(
Ale já myslel že nechceš chrčítko :lol: . A co třeba tohle a k tomu něco jako tohle 8-) , dražší ale dobrý :) .
No já bych taky volil variantu receiver + sloupové repro.

Jaké repro?
Vždy když někde řeším zvuk, tak říkám: "objem ničím nenahradíš" 8-).
- Pro sloupy s velkým objemem hovoří nejlepší kvalita zvuku s tím, že subwofer není použit, nebo je jen pro odlehčení při velkých výkonových nárazech (myslím samozřejmně brutální zadunění ne špičkový výkon - to je ta nesmyslná hodnota ve stovkách watů). Je to profesionální řešení.
- Pro sloupy v "hubené" verzi hovoří skladnost ale většinou musí mít subwofer a to není na kvalitní hudbu ideální ale jde to a u laciných verzí (tak od 10k do 20k) téměř nepoznáte rozdíl proti předchozímu. A taky to vypadá high-end.
- Pro malé bedničky se subwoferem hovoří jen cena a to, že jsou nenáročné na místo. Prostě to není ono a jediný důvod proč se to prodává je skutečně jen cena a místo.
Proč receiver?
Protože je to způsob, jak přehledně centralizovat audiovideo. Prostě pohodlně připojíte všechny zařízení a jen přehazujete vstupy na receiveru. A taky to vypadá profesionálně.
Petrenka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petrenka »

Měl bych takový dotaz, proč byvá u receiveru třeba S-VHS vstup a výstup ?
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Petrenka píše:Měl bych takový dotaz, proč byvá u receiveru třeba S-VHS vstup a výstup ?
Je škoda že jsi nenapsal typ receiveru který to tak má popsané. Teď jsem to bádal v Stereo&Video 6/2004 a výsledek?
Domnívám se, že se jedná o né úplně standartní označení video in a out buď pro
1. S-video(Y/C). Je to miniDin nebo scart. Tento typ má oddělenou batevnou a jasovou složku.
2. Nebo možná RGB signál a to je scart nebo tušim bnc konektory jako na síťovkách. Signál se vede pro každou barvu zvlášť.
Můj typ je první možnost ale kdo ví - pročti manual od vírobce a určitě dej vědět.

A obecně je to tam proto, že přez receiver se kromě zvuku nechá přepínat i obraz.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“