Jak na odinstalování Linuxu??

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Moondog
Nováček
Nováček

Jak na odinstalování Linuxu??

Příspěvek od Moondog »

Mám takové dilema. Mám notebook a rád bych na něm měl jak WinXP, tak Linux Fedora Core 3. Můj notebook má disk rozdělený na dvě části po 30 GB. Na jednu část bych nainstaloval Linux a na druhou WinXP. Bojím se ale, že se mi linuxy podělaji a co potom?? Jak je mám odinstalovat???
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na odinstalování Linuxu??

Příspěvek od thool »

Moondog píše:Mám takové dilema. Mám notebook a rád bych na něm měl jak WinXP, tak Linux Fedora Core 3. Můj notebook má disk rozdělený na dvě části po 30 GB. Na jednu část bych nainstaloval Linux a na druhou WinXP. Bojím se ale, že se mi linuxy podělaji a co potom?? Jak je mám odinstalovat???
stejne jako windowsy :roll:

nejjesnosuzsi je odstranit oddily diku na kterych linux byl a znovu je pridat :roll:
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Moondog
Nováček
Nováček

Příspěvek od Moondog »

jakej na to mám použít prográmek. Díval jsem se po partition magic, ale nikde nic....
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Moondog píše:jakej na to mám použít prográmek. Díval jsem se po partition magic, ale nikde nic....
na co program?ak na to aby ti to slapalo tak normalne nainstaluj na jednu particiu windows a na druhu linux, pocas instalacie si nastavis zavadzac a pri starte kompu si vyberes ci chces linux alebo windows ...zavadzace budto lilo alebo grub(ci grup, nikdy neviem :) )

//Tom : gruB !! :)
Moondog
Nováček
Nováček

Příspěvek od Moondog »

Asi si nepochopil moji otázku. Já se neptal na instalaci a vybírání operačního systému, ale na případné odinstalování. Jak mám ty linuxy vykopnout.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Moondog píše:Asi si nepochopil moji otázku. Já se neptal na instalaci a vybírání operačního systému, ale na případné odinstalování. Jak mám ty linuxy vykopnout.
aha, no takto, predstav si situaciu - najprv nainstalujes windows, potom linux, pouzijes linuxacky zavadzac -
mozu nastat 2 situacie

1.) potrebujes odinstalovat windows
v linuxe zformatujes windowsacky oddiel, upravis zavadzac, lahke
2.) potrebujes odinstalovat linux
vo windowse zformatujes linuxacke oddiely(napr cez partition magic), restartujes a das cd s windowsom/spustacu disketu a prikaz
fdisk /mbr

a hotovo :) a potom zase normalne nainstalujes to druhe
Moondog
Nováček
Nováček

Příspěvek od Moondog »

Super dik moc, jenom nevíš kde se dá stáhnout partition magic??
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

napr http://www.softpedia.com/get/System/Har ... agic.shtml ale nie je free :( ono ja som to uviedol len ako priklad, zformatovat disk s linuchom mozes aj z windowsu, tento pocitac, prave tlacitko, spravovat, sprava diskov

a mas to +- free :)
Moondog
Nováček
Nováček

Příspěvek od Moondog »

a neni na tu správu disků nejakej freeware. Ten partition magic 8 trial je na prd. Něco co se dá využít na 100 %.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“