Jak na odinstalování Linuxu??
- Moondog
- Nováček

-
Jak na odinstalování Linuxu??
Mám takové dilema. Mám notebook a rád bych na něm měl jak WinXP, tak Linux Fedora Core 3. Můj notebook má disk rozdělený na dvě části po 30 GB. Na jednu část bych nainstaloval Linux a na druhou WinXP. Bojím se ale, že se mi linuxy podělaji a co potom?? Jak je mám odinstalovat???
- thool
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na odinstalování Linuxu??
stejne jako windowsyMoondog píše:Mám takové dilema. Mám notebook a rád bych na něm měl jak WinXP, tak Linux Fedora Core 3. Můj notebook má disk rozdělený na dvě části po 30 GB. Na jednu část bych nainstaloval Linux a na druhou WinXP. Bojím se ale, že se mi linuxy podělaji a co potom?? Jak je mám odinstalovat???
nejjesnosuzsi je odstranit oddily diku na kterych linux byl a znovu je pridat
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
- Moondog
- Nováček

-
- johny128
- Začátečník

na co program?ak na to aby ti to slapalo tak normalne nainstaluj na jednu particiu windows a na druhu linux, pocas instalacie si nastavis zavadzac a pri starte kompu si vyberes ci chces linux alebo windows ...zavadzace budto lilo alebo grub(ci grup, nikdy neviemMoondog píše:jakej na to mám použít prográmek. Díval jsem se po partition magic, ale nikde nic....
//Tom : gruB !!
- Moondog
- Nováček

-
- johny128
- Začátečník

aha, no takto, predstav si situaciu - najprv nainstalujes windows, potom linux, pouzijes linuxacky zavadzac -Moondog píše:Asi si nepochopil moji otázku. Já se neptal na instalaci a vybírání operačního systému, ale na případné odinstalování. Jak mám ty linuxy vykopnout.
mozu nastat 2 situacie
1.) potrebujes odinstalovat windows
v linuxe zformatujes windowsacky oddiel, upravis zavadzac, lahke
2.) potrebujes odinstalovat linux
vo windowse zformatujes linuxacke oddiely(napr cez partition magic), restartujes a das cd s windowsom/spustacu disketu a prikaz
fdisk /mbr
a hotovo
- Moondog
- Nováček

-
- johny128
- Začátečník

napr http://www.softpedia.com/get/System/Har ... agic.shtml ale nie je free
ono ja som to uviedol len ako priklad, zformatovat disk s linuchom mozes aj z windowsu, tento pocitac, prave tlacitko, spravovat, sprava diskov
a mas to +- free
a mas to +- free