Nefunkcni pripojeni k internetu...pls help

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Linveil
Nováček
Nováček

Nefunkcni pripojeni k internetu...pls help

Příspěvek od Linveil »

Prosim o radu uz jsem fakt zoufalej.

Mam doma dva PC a pripojeni pres cable modem. Chtel jsem mit internet na obou. Koupil jsem router (SMC Barricade 7004VBR), na jednom pocitaci internet jel bez problemu, na druhym ne. Vzal jsem druhej comp a zapojil na stejnej kabel jak prvni a jel. Oba PC jsem druhym kabelem spojil pres switch v pohode.

Tak uz nechapu cim to je. Je mozny ze kabel funguje na propojeni 2 PC a na internet ne (zkousel jsem ho i do modemu)? Neni samozrejme krizenej. Nebo muze hrat roli delka? Zhruba 25 m.
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

no pockej, ale ja mam z obou PC do switche krizeny kabel, popis jak to mas presne zapojeny? kabel po kablu
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

PC-Switch standradně normální kabel
Barricada umí fungovat přes kříženej i normální - je jí to jedno.
Možná pomůže upgrade firmware na ve verzi 1.07
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Linveil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Linveil »

Jo firmware mam 1.07. Kabel nemam krizenej. Proste jsem router vymenil za switch a kabel co byl nefunkcni PC - router by PC - switch funkcni. Ten funkcni jsem dal taky PC - switch a dva pocitece jsem propojil bez problemu siti.

Nastavenim PC to byt nemuze. Protoze Jsem na nem internet pres router rozjel kdyz jsem ho dal na misto PC na internet pripojenyho.

Je mozny aby mi kabel pracoval bez problemu jako sitovy a na pripojeni k internetu nefungoval? Nebo Je mozny aby nefungoval k pripojeni kvuli delce (25 m)?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Linveil píše:Je mozny aby mi kabel pracoval bez problemu jako sitovy a na pripojeni k internetu nefungoval? Nebo Je mozny aby nefungoval k pripojeni kvuli delce (25 m)?
no je možný, že ten kabl je blbě cvaklej a některá zařízení jsou na to citlivější a pak to blbne
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

pavel.minarik píše:
Linveil píše:Je mozny aby mi kabel pracoval bez problemu jako sitovy a na pripojeni k internetu nefungoval? Nebo Je mozny aby nefungoval k pripojeni kvuli delce (25 m)?
no je možný, že ten kabl je blbě cvaklej a některá zařízení jsou na to citlivější a pak to blbne
Ten kabel byl kupovanej, nebo sis ho nacvaknul sam?
Linveil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Linveil »

Uz je to v poradku dik za odpovedi. Bylo to vadnym kabelem
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“