Nejprotivnější věc na dnešním herním průmyslu...

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Co je nejvíc protivná věc na dnešním herním průmyslu ?

Neustále odkládání vydání her.
12
9%
Nedostatek originality a lepšího scénáře.
39
29%
Nedodělky plné chyb a vůbec nevyladěné hry.
20
15%
Úžasné, reklamou nahypované herní vlastnosti, které ve finále jaksi chybí.
11
8%
Nedostatek smysluplného a pořádného obsahu pro "dospěláky".
5
4%
Bezuzdné dojení otřelých témat a značek (StarWars..)
4
3%
Mizerné pracovní podmínky herních vývojářů.
1
1%
Vzrůstající procento her hlavního proudu (mainstreamu).
12
9%
Fakt, že za většinu těchto protivných aspektů může megakolos EA :).
18
13%
Krátká herní doba.
14
10%

Celkem hlasů: 136
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

Re: ....

Příspěvek od frost.silenec »

Oblak píše: .............HL2 a jejich steam - to si Valve pohnojilo nejen u mne.Onlinovky se musí platit - to je cesta kterou se to bude ubírat :(.............
Napodobne, VIZ. este World of Warcraft nechapu lidi kteri si tu hru poridi. Jako super GR8 ale 400kč mesicne mylsim? To je trochu moc ne? V budoucnu podle mne budou jen ON-line (tfuj viz. my DIAL-UP :evil:) a hry s preplacanejma reklamama.

Herni trh se zene do pekel a grafika do nebes...
CPU Intel Core i7-9700K 3,6 GHz Coffee Lake Refresh @ 4.6 GHz :: ARCTIC Liquid Freezer II 360 :: Nvidia GeForce MSI RTX 3080:: Corsair RM1000x :: ASUS ROG STRIX Z390-H :: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 :: SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO NVME :: Windows 10 64bit ::Zowie EC2-A :: SteelSeries Arctics 3
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Počítačové hry se prostě už etablovaly jako jedna z běžných forem zábavy se všemi pozitivními a negativními důsledky. Už není moc rozdílu mezi třeba filmovým a herním odvětvím. Herní odvětví jako celek snad už i točí větší peníze než filmovej průmysl a to se prostě někde musí projevit...

Co tady třeba ještě nezaznělo, je postup výroby her. Používá se čím dál tím více licencovaných enginů, málokdo už věnuje časové, lidské a finanční prostředky do tvorby vlastního, to zákonitě vede k větší uniformitě her a nižší originalitě.

Multiplayer hraní má obrovskou budoucnost, pro dnešní začínající hráče už je to pomalu samozřejmost, a my starší, kteří jsme tomu nikdy obecně moc nepřičuchli, protože jsme odkojení na starém dobrém singleplayeru :), se buď výhledově přispůsobíme nebo půjdem do lesa sbírat kytky :) nebo spíš houby ;-)

Multiplayer má podporu ze strany vydavatelů a to právě, že umožnuje jejich tvůrcům vydělat slušné peníze, když je projekt kvalitní a má projekt pořádnou finanční a tím i marketingovou podporu ze strany vydavatele. Je tu myslím menší riziko softwarového pirátství a pravděpodobnost stálého příjmu..
show must go on..
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

frost.silenec píše:Napodobne, VIZ. este World of Warcraft nechapu lidi kteri si tu hru poridi. Jako super GR8 ale 400kč mesicne mylsim? To je trochu moc ne? V budoucnu podle mne budou jen ON-line (tfuj viz. my DIAL-UP :evil:) a hry s preplacanejma reklamama.
Divas se na to prilis z pohledu cloveka zijiciho v zaostalem state. Co to je dnes 400 korun ? To prochlastas za jeden vecer v hospode, zda se ti to za desitky hodin zabavy za mesic moc ? Prijde te snad zabava v kine nebo kdekoliv jinde v prepoctu na straveny cas levneji ? To ani nahodou. Ja sam onlinovky prakticky nehraju, ale ta cena se mi nezda nejak zvlast prehnana vzhledem k tomu co se za to nabizi.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

2 Frost > aspoň tě ty prachy pak donutí pařit, aby nepřišly vnivěč... :wink:

jinak souhlas s Drakem, co je 15 nebo 10 USD měsíčně pro nějakého průměrně situovaného Američana...

a tam to stejně hrajou hlavně nezaměstnaní nebo studenti (nebo sadomasochističní šílenci bez závazků vůči dalším reálným bytostem :) , kteří přijdou z práce domů, hoďěj tašku do kouta a hned se logujou, aby s dalšími členy grupy tu hnusnou gargoylu konečně sejmuli :) ), protože ty zaměstnaní nebo lidé se závazky na to nemají povětšinou čas..

MMORPG je podle mě vcelku solidní žrout času, a člověk se tomu musí docela věnovat, aby ve hře něco znamenal..

Teď mě určitě budou kamenovat všichni hráči MMORPG, že mám omezené názory a že tomu nerozumím :D No, můžou mít pravdu. Já jsem jen takový externí pozorovatel bez nějaké valné osobní zkušenosti :) Ale přesto si to troufnu okomentovat nebo .. zafabulovat ;-).

ALe tady to hraje snad jenom vacatko ... Everquest 2 :) a ten sem moc nechodí, protože asi paří :)

//edit: koukám, že jsem se nechal trochu unést a zaběhl do OT :oops: . Sypu si písek na hlavu a vracím se k tématu..
show must go on..
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jiri Drak píše:
frost.silenec píše:Napodobne, VIZ. este World of Warcraft nechapu lidi kteri si tu hru poridi. Jako super GR8 ale 400kč mesicne mylsim? To je trochu moc ne? V budoucnu podle mne budou jen ON-line (tfuj viz. my DIAL-UP :evil:) a hry s preplacanejma reklamama.
Divas se na to prilis z pohledu cloveka zijiciho v zaostalem state. Co to je dnes 400 korun ? To prochlastas za jeden vecer v hospode, zda se ti to za desitky hodin zabavy za mesic moc ? Prijde te snad zabava v kine nebo kdekoliv jinde v prepoctu na straveny cas levneji ? To ani nahodou. Ja sam onlinovky prakticky nehraju, ale ta cena se mi nezda nejak zvlast prehnana vzhledem k tomu co se za to nabizi.
Souhlas.

Kdyby mel bejt jedinej problem v rozsirení online her v CR jejich cena za mesic, tak se jen pousměju - 400,- uz neni moc ani pro Čechy, natož pak pro lidi z US a podobne.

Větší problem tu vidim v rozšíření pořádnyho internetu, ale to uz taky zabíham do OT :-)

Jinak souhlasim se Shadowem - my starší hráči :oops: - uz ten multák nejak nepotrebujem :-)

Já osobne si dovedu herní svět bez multiplayeru predstavit dost dobre (i kdyz je mi jasny, ze do budoucna je to nerealny) a hry v singlu me baví víc nez "zběsilej" multiplayer. Přiznam se, ze na rozsahly onlinovky bych stejne asi nemel čas, takze situace kolem nich me netrápí.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Sentenced píše:
Souhlas.

Kdyby mel bejt jedinej problem v rozsirení online her v CR jejich cena za mesic, tak se jen pousměju - 400,- uz neni moc ani pro Čechy, natož pak pro lidi z US a podobne.

Větší problem tu vidim v rozšíření pořádnyho internetu, ale to uz taky zabíham do OT :-)

Jinak souhlasim se Shadowem - my starší hráči :oops: - uz ten multák nejak nepotrebujem :-)

Já osobne si dovedu herní svět bez multiplayeru predstavit dost dobre (i kdyz je mi jasny, ze do budoucna je to nerealny) a hry v singlu me baví víc nez "zběsilej" multiplayer. Přiznam se, ze na rozsahly onlinovky bych stejne asi nemel čas, takze situace kolem nich me netrápí.
No ... kdyz lidi u nas nejsou ochotny dat 900 za novou hru, tak ochota davat dalsi 400 mesicne asi taky nebude velka. Nerikam, ze je to nejak extra moc ...

Jinak s tvym poslednim odstavcem naprosto souhlasim. Kdyz jsem se nedavno konecne dostal k lepsimu internetu, tak jsem si rikal jak konecne zacnu hrat multi a online ... a vysledek je, ze singl u me stejne porad vyhrava :oops:
Goldnoob team proud member!
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od frost.silenec »

shadow píše:..... kteří přijdou z práce domů, hoďěj tašku do kouta a hned se logujou, aby s dalšími členy grupy tu hnusnou gargoylu konečně sejmuli :)....
No tak takhle doufam bude vypadat moje budoucnost, tak si ja predstavuju zivot ruzove!!!!

Aby nebylo OT: Proste musime dostat par let vyvoje a pak bude mit o hodne vic lidi PEVNY pripojeni a budou prachy na takovyhle pausalni palky jako je WoW.
CPU Intel Core i7-9700K 3,6 GHz Coffee Lake Refresh @ 4.6 GHz :: ARCTIC Liquid Freezer II 360 :: Nvidia GeForce MSI RTX 3080:: Corsair RM1000x :: ASUS ROG STRIX Z390-H :: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 :: SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO NVME :: Windows 10 64bit ::Zowie EC2-A :: SteelSeries Arctics 3
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Dovolím si resuscitovat tento thread, protože jsem našel zajímavý, i když rozhodně ne překvapující, komentář od Warrena Spectora na téma délka her.

http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=28057&r=top
Goldnoob team proud member!
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

No kdyz si mam vybrat mezi kratkou naslapanou hrou (CoD4 treba) a dlouhou nudnou (zrovna me nic nenapada), tak vzdycky radeji sahnu po te kratke. Idealni by bylo kdyby byla dlouha naslapana (50-ti hodinovy CoD4) ale to uz bych chtel asi moc...

Je potreba ale najit nakej kompromis. Zase by to nemelo byt "udelame jeden super-level" a za pul hodiny hra skonci...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

osobne me vadej scripty,... napr u zminovane COD4 je to nejhnusnejsi co sem kdy videl...prakticky nulova AI,... (lepsi mel i Q3 a to je ted uz dedecek panove :roll: )
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

Sere me ta mainstreamova orientace, prizpusobeni her siroke hracske verejnosti a televizace her, kdy je v zasade jedno co se hraje, jen kdyz to dobre vypada. Jednodussi, kratsi, barevnejsi - prumerny retard neudrzi pozornost dele nez hodinu a musi to vypadat jako na xboxu :(
A nejake ty hypevlny ohledne urcitych titulu :-D

Delka her a jejich originalita je kategorie mimo misu, kazdy preferuje neco jineho.

Kazdopadne vse smeruje k multaku, single tituly imho pomalu vymizi a cs:source, ktery smudlam ja bude povazovan za obstarozni hard-core ubertaktickou strilecku pri duchodce :lol:

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Ochrany - člověk musí jak debil dávat do mechaniky originál DVD, to je naprosto neúnosné.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Flegy píše:osobne me vadej scripty,... napr u zminovane COD4 je to nejhnusnejsi co sem kdy videl...prakticky nulova AI,... (lepsi mel i Q3 a to je ted uz dedecek panove :roll: )
mě naopak tenhle přístup sedí (teda jak u čeho), je třeba si uvědomit, že je to jen simulace a že přehnaná realističnost hrám na konci ubírá, už nehraju tak jako dřív, ale když si hru pustim tak chci pořádnej relax, spád, maximum zábavy v relativně krátkym časovym úseku
když mi bylo 15 tak mě nesmírně bavil morrowind, oblivion mě po pár letech vůbec nechyt
takový Gears of War mě bavilo ultimátně, jednak jsem ho hrál s kámošem v coopu a pak splňoval přesně to co jsem popisoval výše- spád, pořád se něco dělo, seděl jsem hned vedle kámoše a křičeli jsme na sebe a fakt se bavili
navíc jak COD tak GoW jsou skvěle optimalizovaný hry, netoužim laborovat 15 minut před hranim jestli si můžu zapnout jetě vyšší vyhlazování
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jasne, ale uznej, ze napr v cod4 je to scriptovani opravdu prehnany. mam rad hry, kde vim, ze kdyz ji projdu podruhy, nepotkam na stejnym miste to sami... :)
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Skoda ze sa da oznacit len jedna moznost... Kedze mne osobne vadi asi polovica z tych veci.
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

CoD4 je sice naskriptovana ulice, ale ta ulice je naskriptovana naprosto dokonale. Pri beznym hrani si toho nemuze nikdo vsimnout a hlavne o tom neni cas premyslet. Na vicero zahrani to moc neni, pac to je stejne o pribehu. Rozhodne me to bavilo o 100% vic nez pseudo-ultra-volnej Crysis...

Z toho pohledu nemuzu rict, ze by mi vadili naskriptovany nebo kratky hry. Pokud je to udelano dobre...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

frost.silenec píše:...World of Warcraft nechapu lidi kteri si tu hru poridi. Jako super GR8 ale 400kč mesicne mylsim? To je trochu moc ne?...
400 korun si vyzobre zobrak na ulici za pol dna / den. Pre koho ineho to moze byt moc?
Ved ist si niekam zahrat billiard, povozit sa na motokarach, alebo si ist zahadzat sipky... tych 400 korun za online hru mesacne je ta najlacnejsia platena zabava v pomere na hodinu.

Mne v hrach vadi neustale zjednodusovanie a kratka hracia doba, ale tych hlasov by som dal viac
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Hlasoval som za
Fakt, že za většinu těchto protivných aspektů může megakolos EA :).

Je pravda ze bez EA by bolo na hernom trhu urcite o dost suchsie a vydavat kazdy rok z kazdej serie nejaky ten kvalitnejsi lahko nadpriemerny mainstream je lepsie ako hrat nejaky uplny shit, na druhu stranu si za svoje hry pytaju neskutocne vysoke ceny a takych 1500sk za NHL 08 s grafikou NHL 06 je uplne k smiechu, ak si to niekto kazdy rok kupuje tak ho nepochopim.

U EA mi vadi najma seria NFS ktora ma dost sklamala. Inak na hrach nemam rad viacero veci, existuju hry ktore skutocne nemaju ani spetku originality a ich hranie je velmi nudne, taktiez existuju hry ktore maju kopu genialnych napadov u ktorych najviac zamrzi bud mizerny pribeh alebo nevytazenie toho ci onoho napadu ktorym sa mohla hra pysit. Napr taky TimeShift bol docela kratky. EA to zasa prehana, vymyslia jeden povedzme ze "originalny" prvok ako jazda v kanone a stavaju na tom prakticky celu hru (NFS Carbon).

Dost ludi sa stazuje i na portovane hry z konzol, ja som ale toho nazoru ze i na konzolu sa da vyvinut dostatocne komplexna hra ktora moze oslovit i PCckara pokial je dobre spracovana a ako tak prisposobena. Jedina vec ktora mi docela vadi a zacinam si ju stale viac uvedomovat najma u konzolovych hier, cim potom trpia aj PC porty je tuneloidnost. Prvok s ktorym som sa stretol i napr v Mass Effecte. Prostredie sa zda byt rozmanite, moznosti na prieskum alebo postupu v pred je ale velmi malo , tak 1 - 2. Krasnym prikladom by mohol byt Turok.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Chybí mi tam: Kladení stále většího důrazu na grafickou stránku hry a upřednostňování grafických orgií před samotnou hratelností...
havk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havk »

Neustále odkládání vydání her. Toto ma vobec netrapi. Ked hra vyjde, tak vyjde, v zivote sa deje vela veci, a cas rychlo leti. A vdaka mojej taktike nesledovat vobec ziadne preview, trailery, obrazky k "must have" hre, to fpohode vychadza

Nedostatek originality a lepšího scénáře. Originalita je vec velmi zradna, byt za kazku cenu originalny vacsinou vedie k znacnemu neuspechu. Preto radsej, keby sa vsetky firmy naucili tu neoriginalitu poriadne zaobalit. A scenar zalezi od moznosti konkretnych hier, to sa neda pausalizovat.

Nedodělky plné chyb a vůbec nevyladěné hry. Mimo Mass Effectu, co som nevedel spustit, si za posledne roky nepamatam ziadnu prehnane zabugovanu hru, takze fpoho.

Úžasné, reklamou nahypované herní vlastnosti, které ve finále jaksi chybí. Neviem, necitam preview, takze sa nevyjadrujem.

Nedostatek smysluplného a pořádného obsahu pro "dospěláky". A co je to pro "dospelaky"?. Sex? Aka si hlbsia myslienkova podstata? Bioshock, Crysis ani Gears of War mi detsky nepripadali, a vdaka bohu, ze tam nebol sex a laska, holywoodske story v hrach vazne nemusim.

Bezuzdné dojení otřelých témat a značek (StarWars..) Tak kvalitnu SW hru by som si rad zahral, na PC nieco take v poslednom obdobi chyba {LEGO neratam}. Len je otazka, komu dojenie tych temat{GH, NHL,NFS....} vazne prekaza. Predaje su zjavne dobre, inac by to nerobili. Fanusikovia danej serie sa novou hrou potesia {Napr kebyze teraz oznamia, ze 6.Splinter Cell sa vracia do starych kolaji, tak by som sa vobec neurazil}

Horsie je to pri tych 1rok/1hra, to je uz vazne problem. Take NFS sa mozno v 16.dieli dorovna GRIDU, proste ani teoreticky to nie je mozne, ked vyvojari maju 12/18 mesiacov na celu hru. Mozno okolo roku 2000, ale dnes?

Mizerné pracovní podmínky herních vývojářů. Do toho nevidim, takze neviem.

Vzrůstající procento her hlavního proudu (mainstreamu). Toto som oznacil v ankete. Preco? Nedavno som cital, ako autori Bioshocku zhodnotili vyvoj hry. V roku 2006 na E3 hru predstvili ako nasledovnika System shocku so vsetkym co k tomu patri. O hru nebol vpodstate ziadny zaujem {tiez som o nej nepocul}, tak ju trochu upravili a zacali ju prezentovat ako akcnu hru a zrazu bola reklama na svete.
Tvorcovia R6 priznali, ze k taktickej akcii {skvelej, do 3.dielu} sa uz nevratia, proste by nepredali tolko kusov co teraz.
Monolith, tvorca genialnej serie NOLF, spravil namiesto NOLF 3 FEAR a predal snad viac kusov ako za celu NOLF seriu a pritom kvalita je absolune neporovnatelna.
ION storm po skvelom Deus Ex spravil pokracovanie, znacne zjednodusene {sice skvely pribeh a scenar zostal, ale aj tak}

Fakt, že za většinu těchto protivných aspektů může megakolos EA :). Activision-Blizzard robi to iste, vpodstate kazda megafirma.

Krátká herní doba. Radsej kratsia {8-10h} a intenzivnejsia hra ako daku dlhu operu. {I ked to ma suvis s hernym stylom, ako je spraveny. Diablo II som hral mesiace, Sacred ma v polovici hlavnej kampane unudil k smrti}
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“