Neustále odkládání vydání her. Toto ma vobec netrapi. Ked hra vyjde, tak vyjde, v zivote sa deje vela veci, a cas rychlo leti. A vdaka mojej taktike nesledovat vobec ziadne preview, trailery, obrazky k "must have" hre, to fpohode vychadza
Nedostatek originality a lepšího scénáře. Originalita je vec velmi zradna, byt za kazku cenu originalny vacsinou vedie k znacnemu neuspechu. Preto radsej, keby sa vsetky firmy naucili tu neoriginalitu poriadne zaobalit. A scenar zalezi od moznosti konkretnych hier, to sa neda pausalizovat.
Nedodělky plné chyb a vůbec nevyladěné hry. Mimo Mass Effectu, co som nevedel spustit, si za posledne roky nepamatam ziadnu prehnane zabugovanu hru, takze fpoho.
Úžasné, reklamou nahypované herní vlastnosti, které ve finále jaksi chybí. Neviem, necitam preview, takze sa nevyjadrujem.
Nedostatek smysluplného a pořádného obsahu pro "dospěláky". A co je to pro "dospelaky"?. Sex? Aka si hlbsia myslienkova podstata? Bioshock, Crysis ani Gears of War mi detsky nepripadali, a vdaka bohu, ze tam nebol sex a laska, holywoodske story v hrach vazne nemusim.
Bezuzdné dojení otřelých témat a značek (StarWars..) Tak kvalitnu SW hru by som si rad zahral, na PC nieco take v poslednom obdobi chyba {LEGO neratam}. Len je otazka, komu dojenie tych temat{GH, NHL,NFS....} vazne prekaza. Predaje su zjavne dobre, inac by to nerobili. Fanusikovia danej serie sa novou hrou potesia {Napr kebyze teraz oznamia, ze 6.Splinter Cell sa vracia do starych kolaji, tak by som sa vobec neurazil}
Horsie je to pri tych 1rok/1hra, to je uz vazne problem. Take NFS sa mozno v 16.dieli dorovna GRIDU, proste ani teoreticky to nie je mozne, ked vyvojari maju 12/18 mesiacov na celu hru. Mozno okolo roku 2000, ale dnes?
Mizerné pracovní podmínky herních vývojářů. Do toho nevidim, takze neviem.
Vzrůstající procento her hlavního proudu (mainstreamu). Toto som oznacil v ankete. Preco? Nedavno som cital, ako autori Bioshocku zhodnotili vyvoj hry. V roku 2006 na E3 hru predstvili ako nasledovnika System shocku so vsetkym co k tomu patri. O hru nebol vpodstate ziadny zaujem {tiez som o nej nepocul}, tak ju trochu upravili a zacali ju prezentovat ako akcnu hru a zrazu bola reklama na svete.
Tvorcovia R6 priznali, ze k taktickej akcii {skvelej, do 3.dielu} sa uz nevratia, proste by nepredali tolko kusov co teraz.
Monolith, tvorca genialnej serie NOLF, spravil namiesto NOLF 3 FEAR a predal snad viac kusov ako za celu NOLF seriu a pritom kvalita je absolune neporovnatelna.
ION storm po skvelom Deus Ex spravil pokracovanie, znacne zjednodusene {sice skvely pribeh a scenar zostal, ale aj tak}
Fakt, že za většinu těchto protivných aspektů může megakolos EA

. Activision-Blizzard robi to iste, vpodstate kazda megafirma.
Krátká herní doba. Radsej kratsia {8-10h} a intenzivnejsia hra ako daku dlhu operu. {I ked to ma suvis s hernym stylom, ako je spraveny. Diablo II som hral mesiace, Sacred ma v polovici hlavnej kampane unudil k smrti}