jaktože nefunguje v prohlížeči http://pctuning.cz???

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Miroslav
Začátečník
Začátečník

jaktože nefunguje v prohlížeči http://pctuning.cz???

Příspěvek od Miroslav »

Chěl jsem se zeptat, jaktože mi třeba u seznamu funguje když jenom v prohlížeči zadám seznam.cz a on naběhne a u pctuning.cz musím dát i www
to maj nák přesměrovaný nebo co?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

lebo DNS zaznam na pctuning.cz a www.pctuning.cz je uplne iny ;) je to vecou domeny, mozes si objednat domenu www.nieco, alebo len http://nieco.sk alebo niekde mas aj to aj to..alebo si to proste nastavis..sak si to skus opingat ;-)
Psychoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psychoz »

dns zaznamy ukazuji vzdy na urcitou ip adresu(pocitac), na jednu ip adresu muze ukazovat vice zaznamu
www.seznam.cz a seznam.cz ukazuji schodne na 212.80.76.3
zato pctuning.cz je 217.11.236.33 a www.pctuning.cz je 217.11.251.194

(teda oba dns zaznamy seznamu ukazuji i na 212.80.76.18 ale to neni podstatny, na obou ip (212.80.76.3 a 212.80.76.18) bezi stejnej webserver)
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

jo a chlapi ještě mě zajímá, když pomocí TCP je zabezpečený přenos dat a pomocí IP UDP není a jsou vhodný třeba na online video, tak to znamená, že když něco stahuju, tak teda pomocí TCP protokolu??? A udp a IP jsou úplně ze hry?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
Psychoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psychoz »

Miroslav píše:jo a chlapi ještě mě zajímá, když pomocí TCP je zabezpečený přenos dat a pomocí IP UDP není a jsou vhodný třeba na online video, tak to znamená, že když něco stahuju, tak teda pomocí TCP protokolu??? A udp a IP jsou úplně ze hry?
IP je na trochu jiny urovni nez UDP
UDP a i TCP bezi nad IP protokolem
IP protokol zarizuje zakladni nezabezpeceny prenos paketu mezi routery
UDP zajistuje zakladni nezabezpecenou komunikaci dvou stran
TCP je trochu slozitejsi, zarucuje doruceni: kdyz se odesle paket, ceka se na potvrzeni, pokdu potvrzeni nedojde, odesle se paket znovu

ftp a http bezi nad TCP protokolem takze pokud neco stahujes tak UDP nepouzivas, ale IP ano, IP je pouzito pro veskerou komunikaci v internetu
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jaktože nefunguje v prohlížeči http://pctuning.cz???

Příspěvek od cabman »

Miroslav píše:Chěl jsem se zeptat, jaktože mi třeba u seznamu funguje když jenom v prohlížeči zadám seznam.cz a on naběhne a u pctuning.cz musím dát i www
to maj nák přesměrovaný nebo co?
Tuším že ...
pctuning.cz je doména druhého řádu
"www.pctuning.cz" nebo "forum.pctuning.cz" je doména třetího řádu
Naposledy upravil(a) cabman dne pon 4. dub 2005, 19:09, celkem upraveno 1 x.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

díky za osvětlení s těma protokolama. Já už mám nastudováno jak to je s těma vrstvama. Jen mě mate, že někde píšou že rodina protokolů TCP/IP pracuje pomocí 4 vrstev(sítové rozhraní, sítová vrstva, transportní vrstva a aplikační) ale zase jinde psali, že dva uzly v síti si data posílají pomocí 7 vrstvého OSI modelu. Tak se mi to trochu začíná mixovat pak taky někdo píše, že datagram=paket a že je to v tom banální rozdíl a někde zase, že datagram je něco jinýho než paket, tak se snažím vytáhnout z lidí na fóru co můžu a udělat si vlastní úsudek
Psychoz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psychoz »

pro site internetu se spis pouziva 4 vrstvy model
plnych 7 vrstev OSI de tusim najit v nektrerych starsich sitich

datagram a packet je prilizne to same
datagram by mel byt schopen se prenest samostatne, coz u paketu nemusi byt pravda v nekterych sitich jinych nez internet, kde je potreba napred nejak navazat spojeni
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Čtyři vrstvy se používají v protokolech TCP/IP protože se některé vrstvy ISO/OSI začlenili do jiných. To se ale týka TCP/IP a v jiných protokolech to může být úplně jinak.

Mezi datagramen a paketem je rozdíl!
V modelu ISO/OSI se datagram nazývá "balíček" dat na transportní vrstvě.
Paket je ten samý "balíček" ale na vrstvě síťové kde je opatřen o IP adresu cíle.
Spojové a nespojové spojení v net s tím podle mě nemá moc co dělat?

Ale v míň odborné teorii se to někdy né úplně srávně spojí do jednoho.

//trochu OT
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

v podstatě máte pravdu, rozdíl mezi datagramem a packetem vystihl cabman
7mi vrstvý OSI model je ideální model sítě, jasně definované jsou pouze první 4 vrstvy, vrstva relační, prezentační a aplikační většinou splývá do jedné a to navíc implementované přímo v programu, který po síti komunikuje
příkladem něčeho na relační vrstvě je funkcionalita, která zajištuje navazování a uržování spojení (keep alive packety)
příkladem něčeho na apliakční vrstvě jsou například knihovny, které implementují celé protokoly FTP, POP3, ...

úrovně domén viz http://www.hyperlink.cz/default.aspx?se ... section=92
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“