jaktože nefunguje v prohlížeči http://pctuning.cz???
Moderátor: Don
- Miroslav
- Začátečník

-
jaktože nefunguje v prohlížeči http://pctuning.cz???
Chěl jsem se zeptat, jaktože mi třeba u seznamu funguje když jenom v prohlížeči zadám seznam.cz a on naběhne a u pctuning.cz musím dát i www
to maj nák přesměrovaný nebo co?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- johny128
- Začátečník

lebo DNS zaznam na pctuning.cz a www.pctuning.cz je uplne iny
je to vecou domeny, mozes si objednat domenu www.nieco, alebo len http://nieco.sk alebo niekde mas aj to aj to..alebo si to proste nastavis..sak si to skus opingat 
- Psychoz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dns zaznamy ukazuji vzdy na urcitou ip adresu(pocitac), na jednu ip adresu muze ukazovat vice zaznamu
www.seznam.cz a seznam.cz ukazuji schodne na 212.80.76.3
zato pctuning.cz je 217.11.236.33 a www.pctuning.cz je 217.11.251.194
(teda oba dns zaznamy seznamu ukazuji i na 212.80.76.18 ale to neni podstatny, na obou ip (212.80.76.3 a 212.80.76.18) bezi stejnej webserver)
www.seznam.cz a seznam.cz ukazuji schodne na 212.80.76.3
zato pctuning.cz je 217.11.236.33 a www.pctuning.cz je 217.11.251.194
(teda oba dns zaznamy seznamu ukazuji i na 212.80.76.18 ale to neni podstatny, na obou ip (212.80.76.3 a 212.80.76.18) bezi stejnej webserver)
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
mkdir /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
- Miroslav
- Začátečník

-
jo a chlapi ještě mě zajímá, když pomocí TCP je zabezpečený přenos dat a pomocí IP UDP není a jsou vhodný třeba na online video, tak to znamená, že když něco stahuju, tak teda pomocí TCP protokolu??? A udp a IP jsou úplně ze hry?
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
- Psychoz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
IP je na trochu jiny urovni nez UDPMiroslav píše:jo a chlapi ještě mě zajímá, když pomocí TCP je zabezpečený přenos dat a pomocí IP UDP není a jsou vhodný třeba na online video, tak to znamená, že když něco stahuju, tak teda pomocí TCP protokolu??? A udp a IP jsou úplně ze hry?
UDP a i TCP bezi nad IP protokolem
IP protokol zarizuje zakladni nezabezpeceny prenos paketu mezi routery
UDP zajistuje zakladni nezabezpecenou komunikaci dvou stran
TCP je trochu slozitejsi, zarucuje doruceni: kdyz se odesle paket, ceka se na potvrzeni, pokdu potvrzeni nedojde, odesle se paket znovu
ftp a http bezi nad TCP protokolem takze pokud neco stahujes tak UDP nepouzivas, ale IP ano, IP je pouzito pro veskerou komunikaci v internetu
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
mkdir /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
- cabman
- Středně pokročilý

Re: jaktože nefunguje v prohlížeči http://pctuning.cz???
Tuším že ...Miroslav píše:Chěl jsem se zeptat, jaktože mi třeba u seznamu funguje když jenom v prohlížeči zadám seznam.cz a on naběhne a u pctuning.cz musím dát i www
pctuning.cz je doména druhého řádu
"www.pctuning.cz" nebo "forum.pctuning.cz" je doména třetího řádu
Naposledy upravil(a) cabman dne pon 4. dub 2005, 19:09, celkem upraveno 1 x.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Miroslav
- Začátečník

-
díky za osvětlení s těma protokolama. Já už mám nastudováno jak to je s těma vrstvama. Jen mě mate, že někde píšou že rodina protokolů TCP/IP pracuje pomocí 4 vrstev(sítové rozhraní, sítová vrstva, transportní vrstva a aplikační) ale zase jinde psali, že dva uzly v síti si data posílají pomocí 7 vrstvého OSI modelu. Tak se mi to trochu začíná mixovat pak taky někdo píše, že datagram=paket a že je to v tom banální rozdíl a někde zase, že datagram je něco jinýho než paket, tak se snažím vytáhnout z lidí na fóru co můžu a udělat si vlastní úsudek
- Psychoz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pro site internetu se spis pouziva 4 vrstvy model
plnych 7 vrstev OSI de tusim najit v nektrerych starsich sitich
datagram a packet je prilizne to same
datagram by mel byt schopen se prenest samostatne, coz u paketu nemusi byt pravda v nekterych sitich jinych nez internet, kde je potreba napred nejak navazat spojeni
plnych 7 vrstev OSI de tusim najit v nektrerych starsich sitich
datagram a packet je prilizne to same
datagram by mel byt schopen se prenest samostatne, coz u paketu nemusi byt pravda v nekterych sitich jinych nez internet, kde je potreba napred nejak navazat spojeni
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
mkdir /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
- cabman
- Středně pokročilý

Čtyři vrstvy se používají v protokolech TCP/IP protože se některé vrstvy ISO/OSI začlenili do jiných. To se ale týka TCP/IP a v jiných protokolech to může být úplně jinak.
Mezi datagramen a paketem je rozdíl!
V modelu ISO/OSI se datagram nazývá "balíček" dat na transportní vrstvě.
Paket je ten samý "balíček" ale na vrstvě síťové kde je opatřen o IP adresu cíle.
Spojové a nespojové spojení v net s tím podle mě nemá moc co dělat?
Ale v míň odborné teorii se to někdy né úplně srávně spojí do jednoho.
//trochu OT
Mezi datagramen a paketem je rozdíl!
V modelu ISO/OSI se datagram nazývá "balíček" dat na transportní vrstvě.
Paket je ten samý "balíček" ale na vrstvě síťové kde je opatřen o IP adresu cíle.
Spojové a nespojové spojení v net s tím podle mě nemá moc co dělat?
Ale v míň odborné teorii se to někdy né úplně srávně spojí do jednoho.
//trochu OT
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
v podstatě máte pravdu, rozdíl mezi datagramem a packetem vystihl cabman
7mi vrstvý OSI model je ideální model sítě, jasně definované jsou pouze první 4 vrstvy, vrstva relační, prezentační a aplikační většinou splývá do jedné a to navíc implementované přímo v programu, který po síti komunikuje
příkladem něčeho na relační vrstvě je funkcionalita, která zajištuje navazování a uržování spojení (keep alive packety)
příkladem něčeho na apliakční vrstvě jsou například knihovny, které implementují celé protokoly FTP, POP3, ...
úrovně domén viz http://www.hyperlink.cz/default.aspx?se ... section=92
7mi vrstvý OSI model je ideální model sítě, jasně definované jsou pouze první 4 vrstvy, vrstva relační, prezentační a aplikační většinou splývá do jedné a to navíc implementované přímo v programu, který po síti komunikuje
příkladem něčeho na relační vrstvě je funkcionalita, která zajištuje navazování a uržování spojení (keep alive packety)
příkladem něčeho na apliakční vrstvě jsou například knihovny, které implementují celé protokoly FTP, POP3, ...
úrovně domén viz http://www.hyperlink.cz/default.aspx?se ... section=92
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)