při práci HDD se ozývá šramot v reprácich
- Jan Káňa
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
při práci HDD se ozývá šramot v reprácich
Dobry den, mam problem o kterem vubec nic nevim a muj otec (hrozny nervak)chce abych ho rychle vyresil ?!?! Mam doma Audigy 2 ZS, reproduktory GigaWorks S 750 THX a DVD vypalovacku od Plextor. Jakmile spustim jakikoliv Audio CD, objevi se mi menu v jakem programu chci hubu prehrat, ja si ten program vyberu a hudba hraje nadherne ...... Jenze kdyz dam do mechaniky DVD Audio Disc ktery sem dostal ke Zvukove karte, hudba se mi automaticky zacne prehravat v programu Creative Media Source. Ale !!!! Jakmile mi u hudby zacne pracovat HDD (na zacatku pisnicky, pohyb s mysi, preskoceni pisnicky ...) v reproduktorech slysim takovy (neda se to popsat) cvrkot a sramot dohromady. UPLNE TO PREHLUSUJE PISNICKU. Jine dvd audio disc sem neskousel ale je to opravdu zajimave. V tu chvili kdy mi pracuje HDD (blyka oranzova LEDka na Casu) se ozyva tento sramot v bednach, jakmile prestane HDD pracovat pisnicka hraje smele dal. Audio CD hraje normalne bez problemu, i kdyz pracuje HDD (to je samozrejme) v reproduktorech nic neslsite ............. jen pisnicky. Dekuji za jakoukoliv RYCHLOU pomoc .... dělá mi to i u některých her - Commandos 2, Ghost Recon
- Dony
- Středně pokročilý

- Jan Káňa
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dony
- Středně pokročilý

- Butch
- Středně pokročilý

Tenhle jev znám spíše z integrovaných zvukovek. Tam pomáhalo vypnout Phone, line-in, aux...prostě všechno co nepotřebuješ.
Audigy by toto dělat neměla, ale za pokus nic nedáš. Zkus dát "mute" na všechny vstupy a výstupy, které nepoužíváš.
Kabelem u mechaniky to nebude, pokud to dělá i u her.
Ani tím jestli jde zvuk po ide nebo po ext digi či anaog kabelu do zvukovky.
V neposlední řadě zkus najít aktualizace na drivery a aplikace pro audigy.
Creative tradičně drivery na suxx. Fakt snad neznám problémovější drivery takovýchto relativně značkových výrobků, než které robí Creative.
Audigy by toto dělat neměla, ale za pokus nic nedáš. Zkus dát "mute" na všechny vstupy a výstupy, které nepoužíváš.
Kabelem u mechaniky to nebude, pokud to dělá i u her.
Ani tím jestli jde zvuk po ide nebo po ext digi či anaog kabelu do zvukovky.
V neposlední řadě zkus najít aktualizace na drivery a aplikace pro audigy.
Creative tradičně drivery na suxx. Fakt snad neznám problémovější drivery takovýchto relativně značkových výrobků, než které robí Creative.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- kolda1896
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hmm... a nebo taky ne...kolda1896 píše:Je tu možnost, že to dělají cívky na desce. U některých desek se to stává.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- kolda1896
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
TomV píše:Hmm... a nebo taky ne...kolda1896 píše:Je tu možnost, že to dělají cívky na desce. U některých desek se to stává.Nějak si neumím představit, jak by asi musely vibrovat, aby ze zavřené bedny přehlušovaly zvuk z repráků.
To by na té desce skákaly.
Při vyšším výkonu začnou cívky tzv. prskat, už jsem to "slyšel" taky. nashromážděná statika
Samo může to bejt špatnej kabel
- Jan Káňa
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Opravdu pochybuju že by to bylo těma cívkama, kabelem to taky neni ale na něco jsem přišel. Čim to je u těch her to nevim, ale u toho DVD audia stačilo vyměnit přehrávač .. Power DVD 6ka to přehraje úplně v pohodě, ovšem nechápu proč to nepřehraje DVD audio player přímo od Creativu (do DVD audio je taky od něj) a přehrávač Power DVD to přehraje .. to je fakt divný
Akorát se ze začátku objeví nějaká hláška o aktualizaci ale vzhledem k tomu, že nemám internet sem jí ignoroval
Akorát se ze začátku objeví nějaká hláška o aktualizaci ale vzhledem k tomu, že nemám internet sem jí ignoroval
- Jan Káňa
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Rád bych v téhle diskusi pokračoval - problém přetvrvává - divný zvuk se ozývá při přehrávání DVD audio discu od Creative v přehrávači DVD audio player - v přehrávači Power DVD 6 běží normálně. Ten divný zvuk - je to určitý pískot. Problém je v tom, že se to začíná oběvovat ve většině her - Ghost Recon, RB6 Rawen Shield, ve F.E.A.R taky atd. Simsnovi, worms - tam všude.
Co se týče připomínek - ovladače na SB Audigy 2 ZS mám nejnovější, mechanika běží v UltraDMA2, vstupy a výstupy jež nepoužívám jsem také skoušel vypnout - vypnul jsem uplně všechny až na wave-zvuk - nepomohlo .. ?? Má někdo další nápady
Co se týče připomínek - ovladače na SB Audigy 2 ZS mám nejnovější, mechanika běží v UltraDMA2, vstupy a výstupy jež nepoužívám jsem také skoušel vypnout - vypnul jsem uplně všechny až na wave-zvuk - nepomohlo .. ?? Má někdo další nápady
AMD Athlon XP 3000+, 2x256 + 512 DDR RAM (by Kingstom), Ge-Force FX 5900 XT 128 MB, ASUS A7N8X - E Deluxe =>zatim bez OC