při práci HDD se ozývá šramot v reprácich

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

při práci HDD se ozývá šramot v reprácich

Příspěvek od Jan Káňa »

Dobry den, mam problem o kterem vubec nic nevim a muj otec (hrozny nervak)chce abych ho rychle vyresil ?!?! Mam doma Audigy 2 ZS, reproduktory GigaWorks S 750 THX a DVD vypalovacku od Plextor. Jakmile spustim jakikoliv Audio CD, objevi se mi menu v jakem programu chci hubu prehrat, ja si ten program vyberu a hudba hraje nadherne ...... Jenze kdyz dam do mechaniky DVD Audio Disc ktery sem dostal ke Zvukove karte, hudba se mi automaticky zacne prehravat v programu Creative Media Source. Ale !!!! Jakmile mi u hudby zacne pracovat HDD (na zacatku pisnicky, pohyb s mysi, preskoceni pisnicky ...) v reproduktorech slysim takovy (neda se to popsat) cvrkot a sramot dohromady. UPLNE TO PREHLUSUJE PISNICKU. Jine dvd audio disc sem neskousel ale je to opravdu zajimave. V tu chvili kdy mi pracuje HDD (blyka oranzova LEDka na Casu) se ozyva tento sramot v bednach, jakmile prestane HDD pracovat pisnicka hraje smele dal. Audio CD hraje normalne bez problemu, i kdyz pracuje HDD (to je samozrejme) v reproduktorech nic neslsite ............. jen pisnicky. Dekuji za jakoukoliv RYCHLOU pomoc .... dělá mi to i u některých her - Commandos 2, Ghost Recon
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkontroluj, jestli ti DVD nejede v PIO modu (ve spravci zarizeni u radice IDE)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

Ne, to už jsem kontroloval
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus testnout, jestli to dela pri digitalnim i analogovem prenosu z mechaniky
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tenhle jev znám spíše z integrovaných zvukovek. Tam pomáhalo vypnout Phone, line-in, aux...prostě všechno co nepotřebuješ.

Audigy by toto dělat neměla, ale za pokus nic nedáš. Zkus dát "mute" na všechny vstupy a výstupy, které nepoužíváš.

Kabelem u mechaniky to nebude, pokud to dělá i u her.
Ani tím jestli jde zvuk po ide nebo po ext digi či anaog kabelu do zvukovky.

V neposlední řadě zkus najít aktualizace na drivery a aplikace pro audigy.
Creative tradičně drivery na suxx. Fakt snad neznám problémovější drivery takovýchto relativně značkových výrobků, než které robí Creative.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

Je tu možnost, že to dělají cívky na desce. U některých desek se to stává.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

kolda1896 píše:Je tu možnost, že to dělají cívky na desce. U některých desek se to stává.
Hmm... a nebo taky ne... :roll: Nějak si neumím představit, jak by asi musely vibrovat, aby ze zavřené bedny přehlušovaly zvuk z repráků. :roll: To by na té desce skákaly.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

TomV píše:
kolda1896 píše:Je tu možnost, že to dělají cívky na desce. U některých desek se to stává.
Hmm... a nebo taky ne... :roll: Nějak si neumím představit, jak by asi musely vibrovat, aby ze zavřené bedny přehlušovaly zvuk z repráků. :roll: To by na té desce skákaly.

Při vyšším výkonu začnou cívky tzv. prskat, už jsem to "slyšel" taky. nashromážděná statika

Samo může to bejt špatnej kabel
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

Opravdu pochybuju že by to bylo těma cívkama, kabelem to taky neni ale na něco jsem přišel. Čim to je u těch her to nevim, ale u toho DVD audia stačilo vyměnit přehrávač .. Power DVD 6ka to přehraje úplně v pohodě, ovšem nechápu proč to nepřehraje DVD audio player přímo od Creativu (do DVD audio je taky od něj) a přehrávač Power DVD to přehraje .. to je fakt divný
Akorát se ze začátku objeví nějaká hláška o aktualizaci ale vzhledem k tomu, že nemám internet sem jí ignoroval
Jan Káňa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Káňa »

Rád bych v téhle diskusi pokračoval - problém přetvrvává - divný zvuk se ozývá při přehrávání DVD audio discu od Creative v přehrávači DVD audio player - v přehrávači Power DVD 6 běží normálně. Ten divný zvuk - je to určitý pískot. Problém je v tom, že se to začíná oběvovat ve většině her - Ghost Recon, RB6 Rawen Shield, ve F.E.A.R taky atd. Simsnovi, worms - tam všude.

Co se týče připomínek - ovladače na SB Audigy 2 ZS mám nejnovější, mechanika běží v UltraDMA2, vstupy a výstupy jež nepoužívám jsem také skoušel vypnout - vypnul jsem uplně všechny až na wave-zvuk - nepomohlo .. ?? Má někdo další nápady :)
AMD Athlon XP 3000+, 2x256 + 512 DDR RAM (by Kingstom), Ge-Force FX 5900 XT 128 MB, ASUS A7N8X - E Deluxe =>zatim bez OC
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“