edit: jo je to na mý desce Abit Nf7-s
//JD - presunuto do zvuku
Moderátor: CageJ

Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian

Chápeš to úplně dobře. Jestli se použije optický nebo kolaxiál je z hlediska funkce naprosto jedno. Dokonce jsem na nějakých německých stránkách viděl jak je zapojen ten asus panel do zadní zálepky a překvapilo mě jak je to jednoduché. Tzn že pokud máte kolaxiální výstup, tak to jednoduše lze předělat na optiku.Dominator píše:chapu to dobre ze kdyz je to digitalni funguje to 0 1 0 1 1 1 0 -> dvojkova soustava... a tedy je mozne to vest pres Cinch nebo pres optiku.. je to tak?

1. Kolaxiál na internet, jestli myslíš WiFi, tak to trochu něco jiného a sem bych to netahal. O podobnostech by se dalo dlouze diskutovat - ale né tady v tom vlákně!Captain_Pepek píše:SPIDF je čistě digitální DATOVÝ ( ano, 0 1 0 1 0 1 0 1) výstup, který nepřenásí žádné větší napětí ale vysokofrekvenční datový signál (Třeba jako koaxiál na net nebo kabelovku) a jeden kábl tímpádem můžu přenést třeba 7.1 kvalitní surround musiku, DVD obraz k tomu. Ale používá se jen u audia jako SPIDF digital audio.

Mám skušenosti s Audigi a ta protáhne přez optiku jen stereo a pochybnou emulaci . AC97 je taky jen pochybná emulace 3D.Marek Kovanda píše:podarilo se nekdy nekomu rozchodit OPTIKU (nebo SFDIF) na jakekoli zvukovce kompletne? - to znamena ze vsechny aplikace hraji 5.1 zvuk.
podle mych zkusenosti
Audigy to neumi
Realtec AC 97 taky ne
Hercules Digifire 7.1 pri prepinani mezi zvukem z Power DVD a zvukem Woken XP vyžaduje reset PC coz mi pripada prinejmensim nekomfortni.
(Mam Panasonica a ten ma pouze opticke vstupy)
Jsem pripraven koupit i trochu drazsi zvukovku, ale nevim jakou.