Eizo L578 - zkušenosti, názory

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Eizo L578 - zkušenosti, názory

Příspěvek od Sentenced »

Máte nekdo zkušenosti s timhle LCD ?? I predchozí model vypadal, ze se ve hrach dá rozumne používat (i pres papírovou vyšší odezvu - je jasny, ze "neni odezva jako odezva" :-) )

Celkem by me zajímalo jestli si 578 zachovává kvalitní barevný podání i pri svojí lepší odezve nebo jestli to zrychlení prislo na ukor kvality :-)

Díky za názory.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Monitor nejen pro grafiky

Příspěvek od NANAO »

Kvalita barevného spracování byla zachovaná navyše přibyla "OverDrive" technologie. Je to historicky první monitor s reálním podáním barev a rychlou odezvou.
Nutno vidět. "Kdo neuvidí neuvěří". :wink:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Monitor nejen pro grafiky

Příspěvek od Sentenced »

NANAO píše:Kvalita barevného spracování byla zachovaná navyše přibyla "OverDrive" technologie. Je to historicky první monitor s reálním podáním barev a rychlou odezvou.
Nutno vidět. "Kdo neuvidí neuvěří". :wink:
Jinýmy slovy - je to LCD, kde je černá opravdu černá ?? :) Nebo porád ne?? Nechci te urazit, ale je mi jasny, ze ty ten monitor nepohaníš, spíš naopak :oops: Ale máš pravdu, ze je treba videt - ja bohužel u tohodle modelu nemel to štestí.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

já mam 568 a je to opravdu skvělé podání barev a co jsem řetl recenze, zkušenosti, tak je 578 stejnej, akorát je navíc rychlá odezva, repro a ta světelná dioda :oops: :)
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Jinýmy slovy - je to LCD, kde je černá opravdu černá ?? Nebo porád ne?? Nechci te urazit, ale je mi jasny, ze ty ten monitor nepohaníš, spíš naopak Ale máš pravdu, ze je treba videt - ja bohužel u tohodle modelu nemel to štestí.
Řeknu to asi takhle. Zatím jsem na českém trhu neviděl LCD,které by mělo černejší než LCD EIZO.Pokud se takové LCD objeví rád provedu na něm měření stejnou metodou jako u EIZA. 8)
Samozřejmě mne také zajímalo jestli "černá černou jest"a jestli si EIZO něco nevymýšlí.Provedl jsem měření sondou GretagMacbeth i1-II. Kdy na zkalibrovanem CRT EIZO T965 jsem jas i kontrast znížil na"0" a to samé jsem provedl na L768 s výsledkem ,že u CRT je zbytková svítivost vyšší než u LCD s kontrastním poměrem 1200:1 :shock:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ješte jeden dotaz - a asi celkem častej - jak je na tom Eizo s vadnými body ?? :-) Zaplatit za LCD tyhle peníze a pak zjistit, ze na me veprostred svítí bílej bodík, tak to hážu z okna :-)

Jinak doted jsem (asi rok) vlastníkem 17" Acer 1721 a jsem vicemene spokojenej, po jinym koukam prave kvuli kvalitnějšímu podání barev a "černé černé" :roll:

NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

...jak je na tom Eizo s vadnými body ??
Vadné body t.j. pixely nesmí být u LCD EIZO žádné :shock: . Rozumi se černý bod na bílém pozadí a bílý trvalesvítící bod na černém pozadí. Dále se nesmí nacházet 2 subpixely (R;G;B) blíže k sobě než 15mm - kdekoliv na ploše.
Povoleny jsou max. 4 subpixely (R;G;B) kdekoliv na ploše - víc znamená reklamace. :wink:
Zkušenost s prodejem v EIZO - značkové prodejně je, že 87-93% EIZO displayů je naprosto čistá t.j. i bez subpixelů (R;G;B) :o
Tolik deklarované Pure Pixels u Samsungů má EIZO již 3 roky.
Olda79
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda79 »

Mel jsem L568, ted mam L578 a muzu rict ze ve hrach to je urcite rozdil. Podani barev a vubec obraz se mi zdalo naprosto stejne, ale nejsem zadnej odbornik ani jsem to nijak nemeril. Kvuli vadnym bodum to je asi nejlip sam omrknout v kamenym obchode, nebo objednat pres seriozni e-shop a kdyztak vratit bez udani duvodu. Ja tu L568 po tydnu vracel do e-shopu a vzal si tu L578 a jsem fakt spokojenej. Nicmene si myslim, ze jsem asi dost zaujatej, protoze jsem menil z vysvicenyho CRT na L568 a pak hned na L578 :oops:.
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Hm, vypadá velmi dobře odkaz Ale ta cena :?
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Luke píše:Hm, vypadá velmi dobře odkaz Ale ta cena :?
JJ, četl jsem - monitor bude určite kvalitní, vůbec se mi nelíbí design (ale nad tim se dá mávnout rukou) a cena rozhodne neni lidová, ale za kvalitu se proste platí. Až sleze aspon na 15k, tak by to bylo přijatelný :roll:

O pozorovací uhly mi nejde - 99procent času koukam na LCD sám, ale jsou taky hodne kvalitní.

škoda toho obrovskýho ramu kolem displaye :( Fakt se mi to nelíbí.

Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Vzhled je bez debat, ale koukni na ostatní eiza. Oproti nim je celkem přijatelnej :)

No právě ta cena je strašná, ale pokud sleze, tak bych do něj šel - ale to už bude zase něco lepšího :roll:
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

No jo, u EIZA by si meli uvedomit, ze za kvalitu si lidi připlácí, ale málokdo ji přeplatí :) Ta cena je podle me opravdu mimo, nevyváží ty plusy co monitor má, kdyz to porovnavam s vybornym 710T, tak nevim nevim.

Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Sentenced píše:kdyz to porovnavam s vybornym 710T, tak nevim nevim.
No právě. Ikdyž docela rád bych porovnal 710T s tímhle eizem. Neměl někdo tu čest vyzkoušet oba monitory???

OT: nanao těžko, ten by se nedotkl samsungu ani klacíkem :lol: :lol:
Olda79
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda79 »

A co SCENICVIEW P17-2? Podle specifikaci vypada dobre a cena je polovicni oproti L578.
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

musíte si uvědomit, že EIZA byly vždycky jaksi "výš" a to nejen s cenou (počítám, že to nehodlají měnit :( ..teĎ mám na mysli peníze, které za ně chtějí), teď to se staršími modely není tak hrozné, ale cenový rozdíl je stále patrný. Jenže jsme u toho, že starší model si kvůli parametrům v porovnání s novými nekoupíme.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

_Stepan píše:musíte si uvědomit, že EIZA byly vždycky jaksi "výš" a to nejen s cenou (počítám, že to nehodlají měnit :( ..teĎ mám na mysli peníze, které za ně chtějí), teď to se staršími modely není tak hrozné, ale cenový rozdíl je stále patrný. Jenže jsme u toho, že starší model si kvůli parametrům v porovnání s novými nekoupíme.
Je to tak - ale vyšší cenu bych pochopil, pokud je v rozumnych mezích, tady se mi zdá, ze uz EIZO přestřelilo (jako uz nekolikrat).

Chtelo by to nejakyho vlastníka tohodle modelu, aby nam podrobneji popsal, jestli se ty peníze za to vyplatí dát.

Jenže, kdyz uz nekdo koupí LCD za temer 20k tak ho tu težko pomluví, to je zas tak :(

NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

No jo, u EIZA by si meli uvedomit, ze za kvalitu si lidi připlácí, ale málokdo ji přeplatí Ta cena je podle me opravdu mimo, nevyváží ty plusy co monitor má, kdyz to porovnavam s vybornym 710T, tak nevim nevim.
Pocit který popisuješ,tak ja mám u 710T.
- 6-let starý TN panel
- 160°/160° pozorovací uhel (o spodním pohledu raději pomlčím)
- 12 ms (5/7 černá bílá/bílá černá)
- 600:1 kontr.poměr
- 8-bit (nereálne barvy)
- 3-letá garance
a to všechno za 9.199,-Kč bez DPH (www.lcdpanely) mi příjde předražený
V porovnání s L568
- nejnovější panel
- 178°/178°(i ze spodu)
- 25ms (15/10 na všech 256 polích graduentu šedé)
- 1200:1 kontr.poměr (změřeno)
- 10-bit (reálne barvy)
- 5-letá garance
a to všechno za 12.175,-Kč bez DPH (www.lcdpanely).Ja bych si raději na toto "předražené" EIZO přišetřil. Jistota je jistota.
No právě. I když docela rád bych porovnal 710T s tímhle eizem. Neměl někdo tu čest vyzkoušet oba monitory???

OT: nanao těžko, ten by se nedotkl samsungu ani klacíkem
Dokonce jsem na něj šáhl i rukou. Sám jsem byl zvědav co je to za monitor.Jestli mne nekousne nebo tak. :D
Oba monitory jsem měl možnost na vlastní oči vedle sebe porovnat s tímto resumé:
- zajímavý design :?
- vhodný na office,internet a v hodně velké nouzi i na hry kde se nepožaduje moc detailů :?
Zcela určitě je to nejlepší volba ze všech 8-) TN panelů (Acer, NEC, AOC, Neovo, Benq).
Chce si to uvědomit že TN panelům,tak jako CRT je již dávno odzvoněno. :sad:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Bohužel nám tu uvádíš parametry a cenu 568 a thread je o 578 - tam je cena uplne jiná :(

A pokud si prave tyhle dva monitory postavíš vedle sebe 578 vs 710t a porovnáš parametry a příslušný doplatek na 578 - pořád mi vychází, že se to proste nemůže vyplatit, zvlast pokud človek sedí u PC sám (jaké to překvapení) a pozorovací uhly ho vicemene neberou.

Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

ty pozorovací úhly taky hrajou roli když sedíš přímo před PC, zkreslení do stran monitoru (tam se nekoukáš přímo) prostě nemáš
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Bohužel nám tu uvádíš parametry a cenu 568 a thread je o 578 - tam je cena uplne jiná

A pokud si prave tyhle dva monitory postavíš vedle sebe 578 vs 710t a porovnáš parametry a příslušný doplatek na 578 - pořád mi vychází, že se to proste nemůže vyplatit, zvlast pokud človek sedí u PC sám (jaké to překvapení)

Srovnáváš nesrovnatelné věci. Proto jsem zvolil model,který je nejníž u EIZA .L578 a 710t mají společné akorát to ,že mají 17"
...a pozorovací uhly ho vicemene neberou.
Koukám,že tobě bude stačit monitor s pozorovacími uhly 2°(jaký je to pocit mít hlavu ve svěráku?).
Myslím si,že ostatním to asi stačit nebude. A ten svěrák před monitorem nesnesou.
Ale proti gustu a peněžence žádný dišputát.Nic ve zlém. :)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“