Herni sestava...help

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Hanis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis »

[quote="b.e.a.s.t"]Hele ten case Aopen je dobrej ? nebyl by treba lepsi thermal take???
Jaky parametry sou dulezity u skříně?[/q

síla plechu,pevnost,materiál...je toho hodně :wink:
MB- MSi KT6V-LSR,CPU:Sempron 2500+-AC Cooper Sillent 2 TC(50°okna@55°burn) rev.2, RAM:1024Mb DDR 400mhz PQI, HDD:120Gb Seagate Baracuda 8Mb, VGA:ASUS R9550 GE/TD 128Mb(460@520), Zdroj:EC 400W,LG GSA-4120b,Repro:Genius SW-5.1 HT
b.e.a.s.t
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b.e.a.s.t »

zapomel si rict co je lepsi jestly aopen nebo thermal take :-D
Hanis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis »

myslím že oba dva výrobci sou dobří
Thermaltake je myslím dražší,záleží na tobě co si vybereš co se ti víc líbí :wink:
MB- MSi KT6V-LSR,CPU:Sempron 2500+-AC Cooper Sillent 2 TC(50°okna@55°burn) rev.2, RAM:1024Mb DDR 400mhz PQI, HDD:120Gb Seagate Baracuda 8Mb, VGA:ASUS R9550 GE/TD 128Mb(460@520), Zdroj:EC 400W,LG GSA-4120b,Repro:Genius SW-5.1 HT
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

6800GT bych nekupoval...ten výkon už není nic moc za to co stojí :(

Mám x800XL Hybrid Sapphire za 9300,- a maximální spokojenost....

prodává se už jiná revize než jaké testovaly na svethardware má větší chladič i přez paměti ale přídavné napájení stále není...a osobně si myslím že není ani nutné... PCIe slot to dokáže napájet více než dostatečně a to že nejde taktovat je otázka chlazení s referenčním chladičem to prostě moc nejde ale s tím zalmanem nebo Ac silentem pro x800 je to jiný kafe...

myslím že 6800GTje zcela ze hry... na defaultu podává dokonce v mnoha testech horší výkon a to je skoro o 4000,- dražší a to že jde taktovat na ultru taky není zaručené ale x800XL jde taktovat taky...sice ho na x850 nedostaneš (paměti jsou proti x850 (1.6) pouze 2.0ns a to přídavné napájení chybí) ale to neva podařilo se mi vyhnat x800XL s referenčním chladičem ze 400/500(1000Mhz) na 490/610(1220Mhz!) 3DMark05 5437 bodů! nutno říci že chladič to nbezvládne stabilně víc jak hodinu :( ale věřím že se zalmanem nebo AC to půjde ještě víc!

jen tak na okraj:

http://www.svethardware.cz/sh/media.nsf ... Format=gif

na 490/610 dávám 5437 ;) a kde je 6800GT@6800ultra??? :lol: vyplatí se dávat ty 3000-4000,- navíc ?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Digitaldoom píše:6800GT bych nekupoval...ten výkon už není nic moc za to co stojí .................jen tak na okraj:

No.... 8-) http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=7295 . Ta ATIna je vynikající, ale buďme objektivní. :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Shit píše:
Digitaldoom píše:6800GT bych nekupoval...ten výkon už není nic moc za to co stojí .................jen tak na okraj:

No.... 8-) http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=7295 . Ta ATIna je vynikající, ale buďme objektivní. :wink:
ale já nemam předraženýho a přiblblýho ASUSE :lol: :oops: mám X800XL Hybrid od Sapphire rev 2.0 za 9300,- vč DPH! a pošty :oops: takže proto jsem vzal svethardware jelikož tam ji recenzovaly :);) ale byla to první revize.. jinak to taktování je divný tz paměti letěj víc...hold ASUS je sračka :lol: :oops: a ty prachy LOL!

dalším příjemným bonusem je přítomnost VIVO a ATina má asi jako vždy kvalitnější obraz :) prostě nevim 6800GT je podle mě mimo na defalut je rohodně horší a po taktování zase neni o moc lepší mnohdy ani to jí nepomůže před x800XL ... takže prostě je na každym zda vyhodí další skoro 4000,- nebo si je shová třebas na lepší paměti ... které udělají v PC víc než ty 4litry na 6800Gt :oops:
b.e.a.s.t
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b.e.a.s.t »

Digitaldoom píše:
Shit píše: No.... 8-) http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... hapID=7295 . Ta ATIna je vynikající, ale buďme objektivní. :wink:
ale já nemam předraženýho a přiblblýho ASUSE :lol: :oops: mám X800XL Hybrid od Sapphire rev 2.0 za 9300,- vč DPH! a pošty :oops: takže proto jsem vzal svethardware jelikož tam ji recenzovaly :);) ale byla to první revize.. jinak to taktování je divný tz paměti letěj víc...hold ASUS je sračka :lol: :oops: a ty prachy LOL!

dalším příjemným bonusem je přítomnost VIVO a ATina má asi jako vždy kvalitnější obraz :) prostě nevim 6800GT je podle mě mimo na defalut je rohodně horší a po taktování zase neni o moc lepší mnohdy ani to jí nepomůže před x800XL ... takže prostě je na každym zda vyhodí další skoro 4000,- nebo si je shová třebas na lepší paměti ... které udělají v PC víc než ty 4litry na 6800Gt :oops:
hezky ses tu rozepsal ale ja sem nikde nepsal ze si chci vzit 6800GT nahore je napsano ze chci E 6800 Ultra :-D taky bych radsi ATInu ale kamos ji mel presne na stejnym compu a prej nedosahla takovyhleho vykonu jako 6800 ultra kterou potom dostal za reklamaci...Beru tu kartu od levi tak neni problem ji kdykoliv vymenit...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

b.e.a.s.t píše:
hezky ses tu rozepsal ale ja sem nikde nepsal ze si chci vzit 6800GT nahore je napsano ze chci E 6800 Ultra :-D taky bych radsi ATInu ale kamos ji mel presne na stejnym compu a prej nedosahla takovyhleho vykonu jako 6800 ultra kterou potom dostal za reklamaci...Beru tu kartu od levi tak neni problem ji kdykoliv vymenit...
Moment?? ty chceš ultru?? :lol: jako nic proti ale pokud neplanuješ SLI tak x850XT stojí skoro stejně a ultru strčí do kapsy o kousek ale jo :oops: ... a jestli ti jde o shardery 3 tak můžeš být v klidu i když je ultra obsahuje stejně je nevyužije není na to hra a když už bude ultra to nebude stáhat protože dnešní generace karet je pro shardery3 slabá :);) a pak ta cena !

tvuj kamoš to špatně testoval x850XT je rychejší mírně ale je a stojí věšinou méně ;) a X800XL je prostě nejlepší poměr cena výkon není to vyhazování peněz výkonem není za x850XT daleko aby to stálo za to doplácení za ultrou taky ne dokonce ji v několika případech překoná prostě

nevim ale Ultra mi vychází jako nejhorší varianta :oops: je dražší, větší hlučnější víc žere a výkonově je uprostřed :oops: když to zapojíš do SLI ano je to maso ale ty učty za elektřinu bych vážně vidět nechtěl :lol: :oops:
b.e.a.s.t
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b.e.a.s.t »

Digitaldoom píše:
b.e.a.s.t píše:
Moment?? ty chceš ultru?? :lol: jako nic proti ale pokud neplanuješ SLI tak x850XT stojí skoro stejně a ultru strčí do kapsy o kousek ale jo :oops: ... a jestli ti jde o shardery 3 tak můžeš být v klidu i když je ultra obsahuje stejně je nevyužije není na to hra a když už bude ultra to nebude stáhat protože dnešní generace karet je pro shardery3 slabá :);) a pak ta cena !

tvuj kamoš to špatně testoval x850XT je rychejší mírně ale je a stojí věšinou méně ;) a X800XL je prostě nejlepší poměr cena výkon není to vyhazování peněz výkonem není za x850XT daleko aby to stálo za to doplácení za ultrou taky ne dokonce ji v několika případech překoná prostě

nevim ale Ultra mi vychází jako nejhorší varianta :oops: je dražší, větší hlučnější víc žere a výkonově je uprostřed :oops: když to zapojíš do SLI ano je to maso ale ty učty za elektřinu bych vážně vidět nechtěl :lol: :oops:
kamos nic netestoval :-D proste s ATI mu to slo spatne vyreklamval dostal ultru a splape mu to skvele...Taky sem chtel ATInu ale na desku s nforce chipem bude lepsi nvidie ne ? :)
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Digitaldoom píše: ... a jestli ti jde o shardery 3 tak můžeš být v klidu i když je ultra obsahuje stejně je nevyužije není na to hra a když už bude ultra to nebude stáhat protože dnešní generace karet je pro shardery3 slabá :);) a pak ta cena !
...jak to víš, že to nebude stíhat? Ty jsi už viděl hry s full podporou shader model 3? Osobně se mi ta podpora líbí a Ultra je dost silná karta...určitě lepší než řada X8xx u ATI, což je jen 9800 Pro na steroidech...no flame, ale v podstatě to je tak.

Osobně bych šel do 6800 GTčka a nebo X800 XL. Kupovat Ultru je hovadina. Je drahá a uděláš ji z kde kterého GTčka.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

b.e.a.s.t píše:
Taky sem chtel ATInu ale na desku s nforce chipem bude lepsi nvidie ne ? :)
:lol: :lol: :lol: ne je to jedno koukni se na mojí sestavu a šlape to víc než skvěle ...

...jak to víš, že to nebude stíhat? Ty jsi už viděl hry s full podporou shader model 3? Osobně se mi ta podpora líbí a Ultra je dost silná karta...určitě lepší než řada X8xx u ATI, což je jen 9800 Pro na steroidech...no flame, ale v podstatě to je tak.
no já to určitě neviděl ale to že to nebudou stíhat tvrdí vývojáři her ... Ultra opravdu není lepší než x8xx u ATI když x850XT je výkonější :oops:

a já mám x800XL :oops: což s x800 staršíma je trošku někde jinde ...
Osobně bych šel do 6800 GTčka a nebo X800 XL. Kupovat Ultru je hovadina. Je drahá a uděláš ji z kde kterého GTčka.
poměr cena výkon .... x800XL nabíízí v defaultu stejný ne li o něco vyšší výkon než 6800GT a za nesrovnatelně nižší Cenu...

6800GT jedině v případě že chci SLI jinak to skutečně nemá cenu ... je dražší na ultru sice překopat jde ale jestli to stojí za ty 4k je otázka ..hlavně je ta karta dost veliká a hodně žere protože x800XL jde taktovat taky slušně a vůbec jí absence napájení neva...spíš naopak apoň tolik nežere :lol: ...

Prostě to vidim tak jestli chceš největší výkon bez ohledu na cenu a máš na to tak si kup 6800GT nebo dokonce ultru ... pokuď chceš maximální výkon koupíš x850XL ale poměrem cena výkon taky neoplývá ... pokuď se spokojíš s oněco menším výkonem než maj předchozí dvě ale stále v realu si na ní zahraješ ulpně stejně všechno na max s obrovskou rezervou :oops: tak koupíš Sapphira x800XL a ty prachy co si chtěl narvat do 6800GT nebo ultry( :lol: ) narveš do pamětí ... 8-)
b.e.a.s.t
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b.e.a.s.t »

Digitaldoom píše:
b.e.a.s.t píše:
Taky sem chtel ATInu ale na desku s nforce chipem bude lepsi nvidie ne ? :)
:lol: :lol: :lol: ne je to jedno koukni se na mojí sestavu a šlape to víc než skvěle ...

no já to určitě neviděl ale to že to nebudou stíhat tvrdí vývojáři her ... Ultra opravdu není lepší než x8xx u ATI když x850XT je výkonější :oops:

a já mám x800XL :oops: což s x800 staršíma je trošku někde jinde ...
poměr cena výkon .... x800XL nabíízí v defaultu stejný ne li o něco vyšší výkon než 6800GT a za nesrovnatelně nižší Cenu...

6800GT jedině v případě že chci SLI jinak to skutečně nemá cenu ... je dražší na ultru sice překopat jde ale jestli to stojí za ty 4k je otázka ..hlavně je ta karta dost veliká a hodně žere protože x800XL jde taktovat taky slušně a vůbec jí absence napájení neva...spíš naopak apoň tolik nežere :lol: ...

Prostě to vidim tak jestli chceš největší výkon bez ohledu na cenu a máš na to tak si kup 6800GT nebo dokonce ultru ... pokuď chceš maximální výkon koupíš x850XL ale poměrem cena výkon taky neoplývá ... pokuď se spokojíš s oněco menším výkonem než maj předchozí dvě ale stále v realu si na ní zahraješ ulpně stejně všechno na max s obrovskou rezervou :oops: tak koupíš Sapphira x800XL a ty prachy co si chtěl narvat do 6800GT nebo ultry( :lol: ) narveš do pamětí ... 8-)
hele sem moc rad ze mi takhle radis sam sem si chtel koupit ATI x8xx ale na druhou stranu mam ted 9800pro mam ji asi rok a selhala proste thaj se textury,pada obraz atd...nevim no kterou z nich mam vzit,rozhodne nehodlam setrit na novem PC na ukor vykonu ale opravdu se nemuzu rozhodnout ale at se rozhodnu jakkoliv a udelam spatne neni problem ji vymenit...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no nevim tvoje obavy nechápu není moc těhle karet (x800XL,850,6800GT,Ultra) co by chodily na reklamace... stát se to může ale to musíš být opravdu smolař ... :lol: :oops:

... počítačové komponenty nejsou dobrá investice a nikdy nebudou :) ale 6800Ultra nebo x850XT jsou opravdu vyhazováním peněz ...myslím si že každá grafika nad 10k je prostě zbytečnost toho výkonu zase není o tolik víc jako těch peněz co tyhle Top modely stojí... :oops: takže šetrřením bych to určitě nenazýval spíše rozmnou koupí...;) a to nemluvim ani o tom že ten výkon se projevý pouze v 3D marcích apod. ve hrách rozdíl nepoznáš :)(x800XLvs6800Ultra,850XT apod)

radši ,,ušetřené" peníze vrraž do těch pamětí...nešetři na pamětech...já to udělal a trochu lituji... :( nejdou mi taktovat ...:( a nejde mi s nimi taktovat...

nezapomeň na slušný zdroj kterej i tohle bude nápajet ...;)
b.e.a.s.t
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b.e.a.s.t »

no RAM bych chtel od corsaira tak mi kdyztak porad pls a zdroj od enermaxu nebo od thermaltaku no necham si klidne poradit :-)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

mno přijde na to co chceš za desku :) ale podívej se na thready o DFI Lan PArty ...

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=

myslím že deska je jasná :lol:

procík jakejkoli...ale počakal bych na jádro venice který teď přichází místo nynějšího winchestra .... bude lepší (intel) SS3 instrukce rulezz :oops:

Paměti no doporučují k této desce ostatnně můžeš si to tam přečíst 500 Mhz a vyšší... výhod venice bude také lepší práce s paměťmi...

tu grafiku pokuď nechceš SLI a to jenom 6600Ultry .... 6600GT se nevyplatí ne všude je to výhoda ale zato máš dvoujnásobnou spotřeb a teplíčko a za jejich cenu máš x800XL ;)

zdroj to se tam taky podívej...pokuď máš na enermax tak není co řešit :) ale na tu desku(DFI LP) potřebuješ (doporučeno) 24pin (20pin je nyni obvyklé) tak už kup ten s 24pin ... :)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Digitaldoom píše: procík jakejkoli...ale počakal bych na jádro venice který teď přichází místo nynějšího winchestra .... bude lepší (intel) SS3 instrukce rulezz :oops:
no kromě těch instrukcí SSE3, jde hlavně o to, že Venice je vyráběn druhou generací SOI procesu, takže OC by mělo jít i přes 3GHz :)
Digitaldoom píše: Paměti no doporučují k této desce ostatnně můžeš si to tam přečíst 500 Mhz a vyšší... výhod venice bude také lepší práce s paměťmi...

jj aspoň 500MHz, ale je to minimum, nejlíp aspoň 600MHz.

a zdroj třeba tehle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30835
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
b.e.a.s.t
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b.e.a.s.t »

Hanis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanis »

ty ramky sou DDr2 takže tyhle tam dát nemůžeš jen klasické DDR :wink:
b.e.a.s.t
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b.e.a.s.t »

ty woe sem blb sem se vubec nekoukal sem cumel jen na frekvenci :-D
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

b.e.a.s.t píše:ty woe sem blb sem se vubec nekoukal sem cumel jen na frekvenci :-D
třeba tyhle http://www.jsc-computers.cz/product_inf ... cts_id=968
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“