Tak jsem to konečně po 5 týdnech dohrál. A určitě to stálo za to. Čistá herní doba 55 hodin 15 minut

, což určitě není na dnešní poměry málo.
I přes opravdu nižší úroveň soubojů (ke konci mně jako Jedi Consular Level 17 a Jedi Master 8 s Wisdom 28 + 9, stačilo jen jít a pomocí Force Wave s damagem 40 killovat po houfech, opravdu jsem se zapotil až při souboji se závěrečným bossem, kterej mě neustále drainoval život), jsem se po celou dobu náramně bavil, hra nemá vyloženě hluchých míst (narozdíl od jedničky - vzpomeňme například rozhlehlé pláně Dantooine), a o to jde, myslím, především.
Celá hra má cinematický feeling, tj. filmové vyprávění příběhu - dostatek kvalitních doprovodných animací jednak v ingame enginu, tak i těch klasických, množství dialogů, které nejsou jen nějakou vatou, ale mají svůj význam a jsou rozhodně inteligentně napsány. Příběh je tedy velkým kladem druhého dílu Ryťířů, i když je pravdou, že jeho vyústění mohlo být možná lepší..
Kladně hodnotím i postavy typu Kreiy, tj. ani vyloženě dark, ani vyloženě light side, i když... no každopádně to přináší do kánonu SW svěží vdzuch.
Profesionální dabing, perfektní hudba a lehce vylepšená grafika prvního dílu je samozřejmostí, stejně tak i nepatrnně větší možnosti role-playing, herní systém je přeci jen zase o něco komplexnější (Obsidian se svými zkušenostmi zapracovali) - žel, jak už bylo výše několikrát řečeno, sráží ho dolů nízká obtížnost soubojů, kdy zkušení harcovníci nemají vůbec problém, ale to už je asi bohužel daň dnešní době a dnešnímu hráči. I tak, zábava je to veliká, má to polish, doporučuju všem, co mají rádi dobré hry.