Sledování e-mailu a internetu v práci

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
vAg
Nováček
Nováček

Sledování e-mailu a internetu v práci

Příspěvek od vAg »

Ahoj,
nastoupil jsem do prace a bylo me receno ze se netoleruje posilani
emailu soukrome,a prohlizeni stranek WWW.
Jde tato cinnost nejak sledovat.
email-Exchange Server
Athlon2200,MSI K7N2-ILSR,MSI FX 5200 128MB,monitor AOC 19,DIMM 256MB/333MHz,HDD-Maxtor 80GB/7200 A,HDD-Seageate 40GB/7200,CDRW-TEAC58W a DVD-ROM-Sony,Genius optical mouse,zdroj 300W, WinXP
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Sledování e-mailu a internetu v práci

Příspěvek od Dzin »

vAg píše:Ahoj,
nastoupil jsem do prace a bylo me receno ze se netoleruje posilani
emailu soukrome,a prohlizeni stranek WWW.
Jde tato cinnost nejak sledovat.
email-Exchange Server
Jak co, existujou softíky co po tobě zametou stopy ale záleží jakou formou to máte v práci dělané. Jestli se připojuješ přímo nebo jak.Napiš toho víc..... :wink:
Každopádně oni do tvé soukromé korespondence ze zákona nemohou!!
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Dzin píše:Každopádně oni do tvé soukromé korespondence ze zákona nemohou!!
omyl pane, pokud je jasně řečeno, že žádná soukromá korespondence se nekoná a všechno se sleduje, pak mohou protože žádnou soukromou korespondenci neprovozuješ + Tě můžou vyhodit na hodinu za hrubé porušení pracovní kázně - vyřizování soukromých věcí v práci a výpočetní technice zaměstnavatele a přes připojení zaměstnavatele :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

pavel.minarik píše:
omyl pane, pokud je jasně řečeno, že žádná soukromá korespondence se nekoná a všechno se sleduje, pak mohou protože žádnou soukromou korespondenci neprovozuješ + Tě můžou vyhodit na hodinu za hrubé porušení pracovní kázně - vyřizování soukromých věcí v práci a výpočetní technice zaměstnavatele a přes připojení zaměstnavatele :wink:
Aha tak to se omlouvám za nepřesnou informaci.
Ale teda pokud jsem v práci kde mi nikdo nezakázal si mailovat tak tam by se to bralo jako zásah do soukromí, ne? Pokud mi to zakážou mám smůlu tedy.....OK.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Dzin píše:Ale teda pokud jsem v práci kde mi nikdo nezakázal si mailovat tak tam by se to bralo jako zásah do soukromí, ne? Pokud mi to zakážou mám smůlu tedy.....OK.
no tady je ten výklad složitější, imho se obecně předpokládá, že cokoliv vyřizované v práci není soukromé
ale nemusím mít pravdu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

pavel.minarik píše:
EE. S tim nesouhlasim hrube poruseni pracovni kazne to ne. je to pouze poruseni pracovni kazne. faktem je ze ti museji dat pisemne napomenuti atd a az na podruhe ti daji opakovane poruseni pracovni kazne a vypoved.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Asi to proste budes muset delat tak aby to nezjistili, nobo aby te nikdo nevidel, :wink: :wink:
vAg
Nováček
Nováček

Příspěvek od vAg »

Je to tak ze mame tvz. prikaz Reditele ktery ve zkratce zakazuje pouzivat firemni email k soukromym ucelum.
Ja spis resim problem jestli kdyz po tobe "pujdou" mohou tuto postu vysledovat,najit na Exchange Serveru??
Athlon2200,MSI K7N2-ILSR,MSI FX 5200 128MB,monitor AOC 19,DIMM 256MB/333MHz,HDD-Maxtor 80GB/7200 A,HDD-Seageate 40GB/7200,CDRW-TEAC58W a DVD-ROM-Sony,Genius optical mouse,zdroj 300W, WinXP
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

vAg píše:Ja spis resim problem jestli kdyz po tobe "pujdou" mohou tuto postu vysledovat,najit na Exchange Serveru??
ak je mail server masina priamo vo firme, nie je najmensi problem...maju moznost citat vsetky maily, pozerat vsetky stranky ktore si navstivil...uz viac krat som videl ako hrozne moznosti ma administrator :huh:
T.H.O.R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T.H.O.R »

johny128 píše:ak je mail server masina priamo vo firme, nie je najmensi problem...maju moznost citat vsetky maily, pozerat vsetky stranky ktore si navstivil...uz viac krat som videl ako hrozne moznosti ma administrator :huh:
no ale ved mas napr. gmail.com ktory ma sifrovane primanie aj odosielanie :wink: cize ako by zistili co si poslal :) ale zas zalezi na pripojeni, ak by si sa prihlasoval cez nejaku proxynu tak oto lepsie
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

T.H.O.R píše:no ale ved mas napr. gmail.com ktory ma sifrovane primanie aj odosielanie :wink: cize ako by zistili co si poslal :) ale zas zalezi na pripojeni, ak by si sa prihlasoval cez nejaku proxynu tak oto lepsie
no ano, ale pokial ja chapem tak nejde o ziaden mail vonku ale o firemny mail beziaci na firemnom servery pre firemne ucely :) chces mi povedat ze ludia u gmailu nevedia co mam v schranke?co som kedy posielal? aj ked som to potom vymazal?to mas to iste...neviem, mozno som to zle pochopil..ale podla mna ide o firemny server a tam vidia vsetko

\\ druha vec je o aku velku firmu ide, ak je to niekolko stovak zamestancov tak zopar mailov sa len tak strati...viem aj o mensich firmach kde denne maju 1GB mailov :)) ak je vas tam 20 tak potom by som neriskoval :roll:
vAg
Nováček
Nováček

Příspěvek od vAg »

Takze jsme se nejak shodli ze email sledovat jde o co WWW a ICQ
ICQ-ne komunikace ale jestli pouzivas
T.H.O.R
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T.H.O.R »

vAg píše:Takze jsme se nejak shodli ze email sledovat jde o co WWW a ICQ
ICQ-ne komunikace ale jestli pouzivas
vsetko sa da sledovat ;) aj www, aj icq, aj msn :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“