Sledování e-mailu a internetu v práci
Moderátor: Don
- vAg
- Nováček

Sledování e-mailu a internetu v práci
Ahoj,
nastoupil jsem do prace a bylo me receno ze se netoleruje posilani
emailu soukrome,a prohlizeni stranek WWW.
Jde tato cinnost nejak sledovat.
email-Exchange Server
email-Exchange Server
Athlon2200,MSI K7N2-ILSR,MSI FX 5200 128MB,monitor AOC 19,DIMM 256MB/333MHz,HDD-Maxtor 80GB/7200 A,HDD-Seageate 40GB/7200,CDRW-TEAC58W a DVD-ROM-Sony,Genius optical mouse,zdroj 300W, WinXP
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sledování e-mailu a internetu v práci
Jak co, existujou softíky co po tobě zametou stopy ale záleží jakou formou to máte v práci dělané. Jestli se připojuješ přímo nebo jak.Napiš toho víc.....vAg píše:Ahoj,
email-Exchange Server
Každopádně oni do tvé soukromé korespondence ze zákona nemohou!!
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
omyl pane, pokud je jasně řečeno, že žádná soukromá korespondence se nekoná a všechno se sleduje, pak mohou protože žádnou soukromou korespondenci neprovozuješ + Tě můžou vyhodit na hodinu za hrubé porušení pracovní kázně - vyřizování soukromých věcí v práci a výpočetní technice zaměstnavatele a přes připojení zaměstnavateleDzin píše:Každopádně oni do tvé soukromé korespondence ze zákona nemohou!!
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Aha tak to se omlouvám za nepřesnou informaci.pavel.minarik píše:omyl pane, pokud je jasně řečeno, že žádná soukromá korespondence se nekoná a všechno se sleduje, pak mohou protože žádnou soukromou korespondenci neprovozuješ + Tě můžou vyhodit na hodinu za hrubé porušení pracovní kázně - vyřizování soukromých věcí v práci a výpočetní technice zaměstnavatele a přes připojení zaměstnavateleDzin píše:Každopádně oni do tvé soukromé korespondence ze zákona nemohou!!
Ale teda pokud jsem v práci kde mi nikdo nezakázal si mailovat tak tam by se to bralo jako zásah do soukromí, ne? Pokud mi to zakážou mám smůlu tedy.....OK.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no tady je ten výklad složitější, imho se obecně předpokládá, že cokoliv vyřizované v práci není soukroméDzin píše:Ale teda pokud jsem v práci kde mi nikdo nezakázal si mailovat tak tam by se to bralo jako zásah do soukromí, ne? Pokud mi to zakážou mám smůlu tedy.....OK.
ale nemusím mít pravdu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
EE. S tim nesouhlasim hrube poruseni pracovni kazne to ne. je to pouze poruseni pracovni kazne. faktem je ze ti museji dat pisemne napomenuti atd a az na podruhe ti daji opakovane poruseni pracovni kazne a vypoved.pavel.minarik píše:omyl pane, pokud je jasně řečeno, že žádná soukromá korespondence se nekoná a všechno se sleduje, pak mohou protože žádnou soukromou korespondenci neprovozuješ + Tě můžou vyhodit na hodinu za hrubé porušení pracovní kázně - vyřizování soukromých věcí v práci a výpočetní technice zaměstnavatele a přes připojení zaměstnavateleDzin píše:Každopádně oni do tvé soukromé korespondence ze zákona nemohou!!
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- vAg
- Nováček

Je to tak ze mame tvz. prikaz Reditele ktery ve zkratce zakazuje pouzivat firemni email k soukromym ucelum.
Ja spis resim problem jestli kdyz po tobe "pujdou" mohou tuto postu vysledovat,najit na Exchange Serveru??
Ja spis resim problem jestli kdyz po tobe "pujdou" mohou tuto postu vysledovat,najit na Exchange Serveru??
Athlon2200,MSI K7N2-ILSR,MSI FX 5200 128MB,monitor AOC 19,DIMM 256MB/333MHz,HDD-Maxtor 80GB/7200 A,HDD-Seageate 40GB/7200,CDRW-TEAC58W a DVD-ROM-Sony,Genius optical mouse,zdroj 300W, WinXP
- johny128
- Začátečník

ak je mail server masina priamo vo firme, nie je najmensi problem...maju moznost citat vsetky maily, pozerat vsetky stranky ktore si navstivil...uz viac krat som videl ako hrozne moznosti ma administratorvAg píše:Ja spis resim problem jestli kdyz po tobe "pujdou" mohou tuto postu vysledovat,najit na Exchange Serveru??
- T.H.O.R
- Začátečník

no ale ved mas napr. gmail.com ktory ma sifrovane primanie aj odosielaniejohny128 píše:ak je mail server masina priamo vo firme, nie je najmensi problem...maju moznost citat vsetky maily, pozerat vsetky stranky ktore si navstivil...uz viac krat som videl ako hrozne moznosti ma administrator
- johny128
- Začátečník

no ano, ale pokial ja chapem tak nejde o ziaden mail vonku ale o firemny mail beziaci na firemnom servery pre firemne ucelyT.H.O.R píše:no ale ved mas napr. gmail.com ktory ma sifrovane primanie aj odosielaniecize ako by zistili co si poslal
ale zas zalezi na pripojeni, ak by si sa prihlasoval cez nejaku proxynu tak oto lepsie
\\ druha vec je o aku velku firmu ide, ak je to niekolko stovak zamestancov tak zopar mailov sa len tak strati...viem aj o mensich firmach kde denne maju 1GB mailov
- vAg
- Nováček