Zalman 7000 Cu na Asus P4P800 E Deluxe
Moderátor: morke
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zalman 7000 Cu na Asus P4P800 E Deluxe
Mám objednaný tento chladič, ale trápí mě málo místa mezi větřákem a zdrojem v case. Mezi zdrojem a větřákem to vychází na necelý 1 cm, což je úplně na těsno. Jakým způsobem jde posunout zdroj více nahoru. Mezi vrchem case a zdrojem je ještě cca 1 cm.
- Shoorty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zalman 7000 Cu na Asus P4P800 E Deluxe
Pozri si kopmatibilne dosky s tymto chladicom, niekde na stranke Zalmanuka-spel píše:Mám objednaný tento chladič, ale trápí mě málo místa mezi větřákem a zdrojem v case. Mezi zdrojem a větřákem to vychází na necelý 1 cm, což je úplně na těsno. Jakým způsobem jde posunout zdroj více nahoru. Mezi vrchem case a zdrojem je ještě cca 1 cm.
- Jafido
- Středně pokročilý

? nejak nechapu co to ma s jeho problemem spolecneho.Shoorty píše:Pozri si kopmatibilne dosky s tymto chladicom, niekde na stranke Zalmanuka-spel píše:Mám objednaný tento chladič, ale trápí mě málo místa mezi větřákem a zdrojem v case. Mezi zdrojem a větřákem to vychází na necelý 1 cm, což je úplně na těsno. Jakým způsobem jde posunout zdroj více nahoru. Mezi vrchem case a zdrojem je ještě cca 1 cm.
Takhle pokud se ti tam nevejde kvuli zdroji a mas case ve ktere je nad zdrojem misto, muzes samozdrejme zdroj posunou vyse. Staci vyriznout v case novou diru a na zakryti stavajici pouzit plech.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kompatibilní je - není v seznamu nekompatibilních. Spíš mám na něj těsnou case.Shoorty píše:Pozri si kopmatibilne dosky s tymto chladicom, niekde na stranke Zalmanu
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Bude se to vejit... Zalman temer nepresahuje... podle toho jak jsem to meril...ka-spel píše:Kompatibilní je - není v seznamu nekompatibilních. Spíš mám na něj těsnou case.Shoorty píše:Pozri si kopmatibilne dosky s tymto chladicom, niekde na stranke ZalmanuBudu muset posunout ten zdroj. Možná to však nachlup vejde.
Myslim ze muzes byt klidny...
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To jsem si oddych. Pokud máš podobnou bednu, tak doufám, že je to tak. Stáhl jsem si všechny možné dokumentace a moc jsme z toho nebyl chytrý. Na jedné se psalo 1 cm od rámečku slotu nic a na druhém bylo, že má být ještě v okruhu šroubku u klipu ještě víc.
Na německých stánkách (tuším silentpc.de) jsem našel recept na vypšení Zalmanu - dát tam jiný tišší větřák - Nexus.
Teď by mě ještě zajímalo, jak moc drží box na procíku. Jde to snadno sundat? Čím očistit procík od té žvejkačky - techničákem?
Na německých stánkách (tuším silentpc.de) jsem našel recept na vypšení Zalmanu - dát tam jiný tišší větřák - Nexus.
Teď by mě ještě zajímalo, jak moc drží box na procíku. Jde to snadno sundat? Čím očistit procík od té žvejkačky - techničákem?
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Box někdy sundáš v pohodě, jindy je připečenej... je to o štěstí...ka-spel píše:To jsem si oddych. Pokud máš podobnou bednu, tak doufám, že je to tak. Stáhl jsem si všechny možné dokumentace a moc jsme z toho nebyl chytrý. Na jedné se psalo 1 cm od rámečku slotu nic a na druhém bylo, že má být ještě v okruhu šroubku u klipu ještě víc.
Já ho sundal takto:
Odpojil jsem ventilátor chladiče od desky a zapnul počítač... kontroloval jsem teplotu Speedfanem... neboj procák neshoří jen poklesne pri vyšších teplotách jeho výkon..
Při teplotě kolem 75 stupňů i zapeklá žvejka změkne a povolí...
Někdo radí zmrazit ale dávat celý board do mrazáku je asi blbost...
Edit: Jinak ta zvejka jde dolů normalně hadrem... benzin bych raději vynechal...
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Pleshoun
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme tam dal toho Zalmana. Box šel sundat v pohodě. Akorát to chtěl trochu zapáčit s packama spony. Původní pasta šla v pohodě utřít papírovým kapesníkem. Pak jsem procík trochu odmastil techničákem a nazávěr vyleštil mikrohadrou na brýle. Jinak Zalman se tam v pohodě vešel. Už jsem se bál, že budu muset vysunout zdroj ven nebo převrtat díry a posunout nahoru.
Jediný problém při instalaci je najít dirku pro šroubky co jdou skrz držák do spony. Držák je totiž ohnutý tak, že je dost daleko od spony a závit na šroubcích nestači, takže je třeba zatlačit aby se chytil závit. Což obnáší, že se trochu hýbe s celým chladičem (tak jsme si tu pastu pěkně napatlal do hladka
Po instalaci nejdřív menší problém. Jaksi se mu nechtělo točit - prostě jsem přehledl od něj drát, jak byl dobře obtočený kolem.
Napodruhé OK.
Pokles teploty oproti boxu výrazný. Předtím na BOX iddle 51, burn 71 (BOINC)
Zalman max otáčky iddle 42, burn 54
Zalman min otáčky iddle 44 , burn 60
Akorát nevím proč se mi v MBM neukazuje teplota v case. Ukazuje jen teplotu procíku.
Jediný problém při instalaci je najít dirku pro šroubky co jdou skrz držák do spony. Držák je totiž ohnutý tak, že je dost daleko od spony a závit na šroubcích nestači, takže je třeba zatlačit aby se chytil závit. Což obnáší, že se trochu hýbe s celým chladičem (tak jsme si tu pastu pěkně napatlal do hladka
Pokles teploty oproti boxu výrazný. Předtím na BOX iddle 51, burn 71 (BOINC)
Zalman max otáčky iddle 42, burn 54
Zalman min otáčky iddle 44 , burn 60
Akorát nevím proč se mi v MBM neukazuje teplota v case. Ukazuje jen teplotu procíku.