Zalman 7000 Cu na Asus P4P800 E Deluxe

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zalman 7000 Cu na Asus P4P800 E Deluxe

Příspěvek od ka-spel »

Mám objednaný tento chladič, ale trápí mě málo místa mezi větřákem a zdrojem v case. Mezi zdrojem a větřákem to vychází na necelý 1 cm, což je úplně na těsno. Jakým způsobem jde posunout zdroj více nahoru. Mezi vrchem case a zdrojem je ještě cca 1 cm.
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zalman 7000 Cu na Asus P4P800 E Deluxe

Příspěvek od Shoorty »

ka-spel píše:Mám objednaný tento chladič, ale trápí mě málo místa mezi větřákem a zdrojem v case. Mezi zdrojem a větřákem to vychází na necelý 1 cm, což je úplně na těsno. Jakým způsobem jde posunout zdroj více nahoru. Mezi vrchem case a zdrojem je ještě cca 1 cm.
Pozri si kopmatibilne dosky s tymto chladicom, niekde na stranke Zalmanu 8)
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Shoorty píše:
ka-spel píše:Mám objednaný tento chladič, ale trápí mě málo místa mezi větřákem a zdrojem v case. Mezi zdrojem a větřákem to vychází na necelý 1 cm, což je úplně na těsno. Jakým způsobem jde posunout zdroj více nahoru. Mezi vrchem case a zdrojem je ještě cca 1 cm.
Pozri si kopmatibilne dosky s tymto chladicom, niekde na stranke Zalmanu 8)
? nejak nechapu co to ma s jeho problemem spolecneho.

Takhle pokud se ti tam nevejde kvuli zdroji a mas case ve ktere je nad zdrojem misto, muzes samozdrejme zdroj posunou vyse. Staci vyriznout v case novou diru a na zakryti stavajici pouzit plech.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Shoorty píše:Pozri si kopmatibilne dosky s tymto chladicom, niekde na stranke Zalmanu 8)
Kompatibilní je - není v seznamu nekompatibilních. Spíš mám na něj těsnou case. :( Budu muset posunout ten zdroj. Možná to však nachlup vejde.
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:
Shoorty píše:Pozri si kopmatibilne dosky s tymto chladicom, niekde na stranke Zalmanu 8)
Kompatibilní je - není v seznamu nekompatibilních. Spíš mám na něj těsnou case. :( Budu muset posunout ten zdroj. Možná to však nachlup vejde.
Bude se to vejit... Zalman temer nepresahuje... podle toho jak jsem to meril...

Myslim ze muzes byt klidny...
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

To jsem si oddych. Pokud máš podobnou bednu, tak doufám, že je to tak. Stáhl jsem si všechny možné dokumentace a moc jsme z toho nebyl chytrý. Na jedné se psalo 1 cm od rámečku slotu nic a na druhém bylo, že má být ještě v okruhu šroubku u klipu ještě víc.

Na německých stánkách (tuším silentpc.de) jsem našel recept na vypšení Zalmanu - dát tam jiný tišší větřák - Nexus.

Teď by mě ještě zajímalo, jak moc drží box na procíku. Jde to snadno sundat? Čím očistit procík od té žvejkačky - techničákem?
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:To jsem si oddych. Pokud máš podobnou bednu, tak doufám, že je to tak. Stáhl jsem si všechny možné dokumentace a moc jsme z toho nebyl chytrý. Na jedné se psalo 1 cm od rámečku slotu nic a na druhém bylo, že má být ještě v okruhu šroubku u klipu ještě víc.

Na německých stánkách (tuším silentpc.de) jsem našel recept na vypšení Zalmanu - dát tam jiný tišší větřák - Nexus.

Teď by mě ještě zajímalo, jak moc drží box na procíku. Jde to snadno sundat? Čím očistit procík od té žvejkačky - techničákem?
Box někdy sundáš v pohodě, jindy je připečenej... je to o štěstí...
Já ho sundal takto:
Odpojil jsem ventilátor chladiče od desky a zapnul počítač... kontroloval jsem teplotu Speedfanem... neboj procák neshoří jen poklesne pri vyšších teplotách jeho výkon..
Při teplotě kolem 75 stupňů i zapeklá žvejka změkne a povolí...

Někdo radí zmrazit ale dávat celý board do mrazáku je asi blbost...

Edit: Jinak ta zvejka jde dolů normalně hadrem... benzin bych raději vynechal...
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Dneska mi přišel ten Zalman. Je u toho i origoš pasta. Nevíš jak je kvalitní ve srovnání s Arctic Silver atd.?
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

ka-spel píše:Dneska mi přišel ten Zalman. Je u toho i origoš pasta. Nevíš jak je kvalitní ve srovnání s Arctic Silver atd.?
Hehe Arctic Silver 5 je na ceste az budu mit tak poreferuji...
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Tak jsme tam dal toho Zalmana. Box šel sundat v pohodě. Akorát to chtěl trochu zapáčit s packama spony. Původní pasta šla v pohodě utřít papírovým kapesníkem. Pak jsem procík trochu odmastil techničákem a nazávěr vyleštil mikrohadrou na brýle. Jinak Zalman se tam v pohodě vešel. Už jsem se bál, že budu muset vysunout zdroj ven nebo převrtat díry a posunout nahoru.
Jediný problém při instalaci je najít dirku pro šroubky co jdou skrz držák do spony. Držák je totiž ohnutý tak, že je dost daleko od spony a závit na šroubcích nestači, takže je třeba zatlačit aby se chytil závit. Což obnáší, že se trochu hýbe s celým chladičem (tak jsme si tu pastu pěkně napatlal do hladka :sad: Po instalaci nejdřív menší problém. Jaksi se mu nechtělo točit - prostě jsem přehledl od něj drát, jak byl dobře obtočený kolem. :-D Napodruhé OK.

Pokles teploty oproti boxu výrazný. Předtím na BOX iddle 51, burn 71 (BOINC)
Zalman max otáčky iddle 42, burn 54
Zalman min otáčky iddle 44 , burn 60

Akorát nevím proč se mi v MBM neukazuje teplota v case. Ukazuje jen teplotu procíku.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“