Vymena LED ve sviticim Fanu..

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Vymena LED ve sviticim Fanu..

Příspěvek od Maxtor »

Daji se nejak jednoduse vymenit LED ve sviticich fanech..? Zkousel to nekdo..?
Jakoze je mi jasny, ze to v nejhorsim udelam jinak z klasickyho nesviticiho fanu, ale jen by me zajimalo jestli to nekdo zkousel.. prece jen by to byla cistejsi prace...
S tim souvisi otazka.. daji se koupit bile LED..? ja mam pocit, ze uz jsem je nekde videl.. akorat je ted nejak nemuzu nikde najit..
Jak je to s teplotou katod..? Vim ze topii, ale nedokazu si predstavit jak moc.. chystam se na pasivne chlazene PC, a tak by me zajimalo, jestli muzou nejak vyrazne ovlivnit teplotu v case..
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Já už jsem LEDky párkrát měnil. Je to celkem v pohodě, ale záleží, jaký tam jsou původně. např. na fanu, kde byly normální 3mm LED byl rpoblém je dostat ven. Musel jsem je odvrtat, jelikož byly přilepený. Ale u druhýho fanu byl vodivej pásek a na něm SMD LEDs, takže to šlo v pohodě. Hlavně pak bacha na napětí, abys nemusel přidávat nebo odebírat odpor.

Bílý LED se dělaj, ale jsou myslím stejně drahý jako modrý.

No a katody, záleží na značce, ale většinou topí. Hůř je na tom však invertor...ten by neměl být nikde udušenej. Ale pokud děláš pasivní PC, tak budeš mít víc problémů s jinými komponentami než s katodami. Ty jsou ještě v pohodě. :wink:
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

bile a modre LED potrebuji napeti 3,6V
jo a cena kolem 15Kc
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

S napetim tech LED by nemel byt problem.. stejne je asi nebudu pripojovat k fanu, ale zvlast.. takze jen vykucham jejich zbytky a spol. z vetraku a bude.. jen mi slo o to, jestli je do nej dostanu...
Jinak s tim pasivem.. budou tam dve 12ky (takze to zase az tak pasivni nebude.. :) ).. dole a nahore.. takze komponentu se nebojim, ty by to melo profouknout v pohode.. mozna s grafarnou budou problemy ale jinak ne... Slo mi jen o to, jestli se radeji na ty katody nemam vykaslat, vzhledem k teplote.. mozna bych to mel osvitit LEDkama...
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak zda katody nebo LED to už je na tobě. Ale pokud tam bude trochu průvan, tak bych se katod rozhodně nebál...to teplo je vůči ostatním komponenám zanedbatelné... :wink:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

k.. dix za nazory.. a klidne :lock:
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

sidbin píše:bile a modre LED potrebuji napeti 3,6V
jo a cena kolem 15Kc
15KC??? to je torchu moc ne? super svitivky 5ck za kus... v pohode sezenes...
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

master88 píše:
sidbin píše:bile a modre LED potrebuji napeti 3,6V
jo a cena kolem 15Kc
15KC??? to je torchu moc ne? super svitivky 5ck za kus... v pohode sezenes...
he he ale tohle jsou modre a bile ty jsou trochu drazsi
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Souhlasím. Modrý supersvítivý 3mm se dají sehnat tak za těch 6,-Kč/ks, ale bílý jsou opravdu dražíš...

Ale je možný, že je někde mají přeci jen levnější...ale asi to bude opravdu vyjímka...
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

Stoobi píše:Souhlasím. Modrý supersvítivý 3mm se dají sehnat tak za těch 6,-Kč/ks, ale bílý jsou opravdu dražíš...

Ale je možný, že je někde mají přeci jen levnější...ale asi to bude opravdu vyjímka...
jo a jeste trochu zalezi jaky je to typ--dyfuzni nebo cire pouzdro--ale jen trochu
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

to: sidbin
difuzni a cire..? co je co... tohle mi fakt nic nerika...
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Difuzní je to, co má přímo barvu, kterou ta dioda svítí.
čirá je asi jasná...ať je barva jakákoliv, tak pouzdro je pořád čiré.

Mě osobně přídou lepší ty čirý...podle mě svítěj líp, ale asi to je jen subjektivní názor. :oops:
Hard Atack
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hard Atack »

Co to kecate? jesli mi ukazete obchod kde maj supersvitivy ledky za 15 korun tak zmlknu ale jako u nas je maj za !!!!80 KC!!!!
Už jen pracovní NTB :)
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

Stoobi píše:Difuzní je to, co má přímo barvu, kterou ta dioda svítí.
čirá je asi jasná...ať je barva jakákoliv, tak pouzdro je pořád čiré.

Mě osobně přídou lepší ty čirý...podle mě svítěj líp, ale asi to je jen subjektivní názor. :oops:
jasne je to tak,ty cire jsou o meco lepsi--maji ostrejsi svetlo
difuzni ho maji zase trochu tlumene

a jeste se rozdeluji podle uhlu vyzarovani--bodovky,rozptilky

zalezi na tobe jak to chces osvetlit
--ale to je prakticky jedno co tam das,ale pokud by jsi chtel to svetlo nejak nasmerovat pro lepsi efekt tak si vyber good LED podle toho jak to chces mit nasvicene
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

coze 80kc? jedna ledka.... ?????

jo ciry se mi taky zdaji the best :)
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
Alien--forever
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alien--forever »

U nás ty prasátka prodávaj modrý za 20,- :stupid: docela mě to peče...
už není :(
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

nechcete nekdo nejaky ledky poslat jak tak koukam?

Octavia II 2.0 TDI powah
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

U nas su modre za 30sk a supersvietive okolo 60-80sk ako kde... Cire su podstatne lepsie, aspon do case ked chcete osvetlit, krasne silno osvietia... difuzne sa hodia tak mozna do klavesnice, cd-romky a pod.... kde netreba intenzitu...
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

ja bral super svitivou modou za 22Kč ale pokud vím za mnozstevní odbery jsou slevy vem jich deset.. bude to o 15% levnejsi a stejne je asi jindy pouzijes
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

tady mate odkaz na web shopik Opavsky Tipy.. mozna maj pobocky i jinde.. jejich ceny jsou hodne vesely a mnozstevni slevy taky.. beru vsechno od nich..
http://tipasadova.opanet.cz/eshop/index ... log&id=121
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“