Vymena LED ve sviticim Fanu..
- Maxtor
- Začátečník

-
Vymena LED ve sviticim Fanu..
Daji se nejak jednoduse vymenit LED ve sviticich fanech..? Zkousel to nekdo..?
Jakoze je mi jasny, ze to v nejhorsim udelam jinak z klasickyho nesviticiho fanu, ale jen by me zajimalo jestli to nekdo zkousel.. prece jen by to byla cistejsi prace...
S tim souvisi otazka.. daji se koupit bile LED..? ja mam pocit, ze uz jsem je nekde videl.. akorat je ted nejak nemuzu nikde najit..
Jak je to s teplotou katod..? Vim ze topii, ale nedokazu si predstavit jak moc.. chystam se na pasivne chlazene PC, a tak by me zajimalo, jestli muzou nejak vyrazne ovlivnit teplotu v case..
Jakoze je mi jasny, ze to v nejhorsim udelam jinak z klasickyho nesviticiho fanu, ale jen by me zajimalo jestli to nekdo zkousel.. prece jen by to byla cistejsi prace...
S tim souvisi otazka.. daji se koupit bile LED..? ja mam pocit, ze uz jsem je nekde videl.. akorat je ted nejak nemuzu nikde najit..
Jak je to s teplotou katod..? Vim ze topii, ale nedokazu si predstavit jak moc.. chystam se na pasivne chlazene PC, a tak by me zajimalo, jestli muzou nejak vyrazne ovlivnit teplotu v case..
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Já už jsem LEDky párkrát měnil. Je to celkem v pohodě, ale záleží, jaký tam jsou původně. např. na fanu, kde byly normální 3mm LED byl rpoblém je dostat ven. Musel jsem je odvrtat, jelikož byly přilepený. Ale u druhýho fanu byl vodivej pásek a na něm SMD LEDs, takže to šlo v pohodě. Hlavně pak bacha na napětí, abys nemusel přidávat nebo odebírat odpor.
Bílý LED se dělaj, ale jsou myslím stejně drahý jako modrý.
No a katody, záleží na značce, ale většinou topí. Hůř je na tom však invertor...ten by neměl být nikde udušenej. Ale pokud děláš pasivní PC, tak budeš mít víc problémů s jinými komponentami než s katodami. Ty jsou ještě v pohodě.
Bílý LED se dělaj, ale jsou myslím stejně drahý jako modrý.
No a katody, záleží na značce, ale většinou topí. Hůř je na tom však invertor...ten by neměl být nikde udušenej. Ale pokud děláš pasivní PC, tak budeš mít víc problémů s jinými komponentami než s katodami. Ty jsou ještě v pohodě.
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
S napetim tech LED by nemel byt problem.. stejne je asi nebudu pripojovat k fanu, ale zvlast.. takze jen vykucham jejich zbytky a spol. z vetraku a bude.. jen mi slo o to, jestli je do nej dostanu...
Jinak s tim pasivem.. budou tam dve 12ky (takze to zase az tak pasivni nebude..
).. dole a nahore.. takze komponentu se nebojim, ty by to melo profouknout v pohode.. mozna s grafarnou budou problemy ale jinak ne... Slo mi jen o to, jestli se radeji na ty katody nemam vykaslat, vzhledem k teplote.. mozna bych to mel osvitit LEDkama...
Jinak s tim pasivem.. budou tam dve 12ky (takze to zase az tak pasivni nebude..
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- master88
- Začátečník

15KC??? to je torchu moc ne? super svitivky 5ck za kus... v pohode sezenes...sidbin píše:bile a modre LED potrebuji napeti 3,6V
jo a cena kolem 15Kc
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami
Octavia II 2.0 TDI powah
Octavia II 2.0 TDI powah
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Hard Atack
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jasne je to tak,ty cire jsou o meco lepsi--maji ostrejsi svetloStoobi píše:Difuzní je to, co má přímo barvu, kterou ta dioda svítí.
čirá je asi jasná...ať je barva jakákoliv, tak pouzdro je pořád čiré.
Mě osobně přídou lepší ty čirý...podle mě svítěj líp, ale asi to je jen subjektivní názor.
difuzni ho maji zase trochu tlumene
a jeste se rozdeluji podle uhlu vyzarovani--bodovky,rozptilky
zalezi na tobe jak to chces osvetlit
--ale to je prakticky jedno co tam das,ale pokud by jsi chtel to svetlo nejak nasmerovat pro lepsi efekt tak si vyber good LED podle toho jak to chces mit nasvicene
- master88
- Začátečník

coze 80kc? jedna ledka.... ?????
jo ciry se mi taky zdaji the best
jo ciry se mi taky zdaji the best
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami
Octavia II 2.0 TDI powah
Octavia II 2.0 TDI powah
- Alien--forever
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- master88
- Začátečník

nechcete nekdo nejaky ledky poslat jak tak koukam?
Octavia II 2.0 TDI powah
Octavia II 2.0 TDI powah
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Maxtor
- Začátečník

-
tady mate odkaz na web shopik Opavsky Tipy.. mozna maj pobocky i jinde.. jejich ceny jsou hodne vesely a mnozstevni slevy taky.. beru vsechno od nich..
http://tipasadova.opanet.cz/eshop/index ... log&id=121
http://tipasadova.opanet.cz/eshop/index ... log&id=121